Connect with us
Publicitate

Actualitate

Cum îți dai seama că ești infectat cu Omicron: Explicații date de ministrul Sănătății

Publicat

Deocamdată, în România, transmiterea variantei Omicron este una sporadică, dar în una – două săptămâni este foarte probabil să devină o transmitere comunitară susținută, a spus, duminică, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Este o transmitere sporadică în acest moment a variantei Omicron, însă e foarte probabil ca în perioada următoare, adică în următoarele 1 – 2 săptămâni, să devină o transmitere comunitară susținută a variantei Omicron”, a spus ministrul Sănătății, la Antena 3.

Întrebat dacă există simptomatologie diferită la care oamenii trebuie să fie atenți și să își dea seama că e vorba despre Omicron, ministrul Alexandru Rafila a spus că există studii care arată, de exemplu, că două dintre semnele oarecum tipice pentru Omicron sunt durerea de gât oarecum modificată, o durere mai puțin intensă, mai degrabă ca un soi de mâncărime, și transpirații abundente în timpul nopții.

Și alte simptome ale COVID-19 trebuie luate în seamă, potrivit ministrului. Este vorba de dureri musculare, febră și câteodată un sindrom digestiv.

Sursa: dcnews.ro

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Sondaj CURS de ultim moment: Cu cine ar vota românii la europarlamentare. Cine nu prinde pragul electoral

Publicat

Ultimul sondaj CURS a încercat să afle cu cine ar vota românii la alegerile europarlamentare din acest an.

Sondajul CURS curs arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, PSD ar obține 31%, urmat de PNL și AUR, ambele cu 20%.

Așa arată datele unei cercetări sociologice făcute publice, astăzi, marți.

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei ar obține 13%, foarte puțin peste scorul politic al USR.

Sunt însă și ”surprize”, partide care sunt destul de vizibile, dar nu fac pragul electoral.

Potrivit sondajului, UDMR și SOS, partidul înființat de Diana Șoșoacă, nu ar face pragul de 5%. Ambele partide sunt sub 4%.

Sondaj CURS: Cu cine ar vota românii la europarlamentare. Metodologia de realizare

  • Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din România
  • Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste
  • Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%
  • Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților
  • Perioada de realizare: 3 – 14 februarie, 2024

Citeste mai mult

Eveniment

Dragoste ADEVĂRATĂ: O femeie a murit de cancer la 90 de ani, după ce soţul ei i-a ascuns diagnosticul timp de 21 de ani

Publicat

Rosie Gamp, o femeie din Edgware, Londra, a murit la vârsta de 90 de ani, în urma unui cancer diagnosticat tocmai din 1999, relatează mediafax.ro.

Rosie Gamp a murit în aprilie 2021, în urma unui cancer diagnosticat în 1999.

Rosie i-a alertat, cu 21 de ani înainte de a murit, pe medici, cu privire la prezenţa unui nodul la subsuoară, pe care l-a observat după o vacanţă în Portugalia. Diagnosticul i-a fost comunicat telefonic soţului ei, care a fost uimit să afle că este vorba de cancer şi, după cum a declarat pentru DailyMail: “Eram în bucătărie când a sunat telefonul. Era chirurgul care ne-a dat vestea devastatoare că, deşi operaţia a fost un succes, 9 din cei 12 ganglioni limfatici analizaţi fiind îndepărtaţi, nu mai puteau face nimic”.

Melvin, care era singurul care ştia rezultatul, s-a limitat să îi spună soţiei că era medicul la telefon şi că rezultatele nu au sosit încă.

Apoi, Rosie a avut posibilitatea de a face chimioterapie, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de îndepărtare a ganglionilor limfatici, dar, neştiind că era în fază terminală, a decis să refuze.

Melvin, care lucra în domeniul vânzărilor farmaceutice, a început să caute noi soluţii de vindecare a cancerului. A găsit o soluţie practic aproape de casă: la Spitalul Middlesex, unde Dr. Jeffrey Tobias, un renumit oncolog specializat în cancerul de sân, folosea Anastrozol ca medicament. Medicul a fost de acord să o includă pe Rosie pe lista sa de participante.

Melvin a sperat că, prin aceste tratamente, soţia sa va supravieţui cel puţin pentru a sărbători aniversarea nunţii lor de aur. Rosie a reuşit să sărbătorească împreună cu soţul ei cea de-a 55-a, 60-a şi 67-a aniversare de nuntă datorită medicamentului.

Melvin a spus apoi, în timpul înmormântării, că nu i-a mărturisit niciodată soţiei sale că are cancer în fază terminală, pentru că a considerat că face ceea ce trebuia atât pentru el, cât şi pentru ea, scutindu-şi astfel copiii de multe necazuri.

Potrivit acestuia, soţia sa a reuşit să supravieţuiască atât de mult timp datorită personalităţii sale şi dorinţei de viaţă.

Anastrozolul, numit Arimidex, este o terapie hormonală administrată femeilor care au fost diagnosticate cu cancer de sân în stadiu incipient şi care sunt pozitive la receptorii de estrogeni. De asemenea, poate reduce riscul de recidivă pentru femeile care luptă împotriva cancerului de sân atunci când acesta s-a răspândit la organe precum plămânii şi ficatul.

Anastrazol acţionează prin scăderea nivelului de estrogen, care alimentează unele tumori.

Citeste mai mult

Eveniment

Senatorul Cristian Achiței cere modernizarea celor 2,5 km de la jumătatea DN 29D Botoșani – Ștefănești: Este o prioritate!

Publicat

Senatorul Cristian Achiței cere modernizarea celor 2,5 km de la jumătatea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești, interpelarea ministrului Transporturilor și Infrastructurii pe tema stadiului acestui proiect important pentru botoșăneni, fiind considerată o prioritate.

“Am constatat că mai există unele voci, adesea răuvoitoare, care consideră că proiectele investiționale importante pentru județul nostru se întâmplă de la sine și că nu este nevoie de sprijinul și de implicarea nimănui pentru ca ele să devină, ca prin minune, realitate.

Din nefericire, lucrurile nu stau niciodată așa și întotdeauna este nevoie de impulsionarea perseverentă, continuă a fiecărui proiect în parte pentru ca factorii de decizie guvernamentală (și nu numai) să facă la timp și corect pașii necesari implementării unei investiții.

După ce am avut satisfacția de a-mi vedea încununate de succes eforturile depuse pentru modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești, continui să îmi respect promisiunile făcute botoșănenilor în privința aducerii la același standard de calitate și a segmentului de 2,5 km din zona Dealu Mare.

În vederea urgentării demersurilor pentru realizarea acestui proiect i-am adresat astăzi o nouă interpelare ministrului de resort.

Am convingerea că, așa cum s-a întâmplat și în trecut, acest demers va contribui la parcurgerea mai rapidă a etapelor proiectului”, a transmis senatorul liberal Cristian Achiței.

Citeste mai mult

Eveniment

Se încălzeşte pe zi ce trece: Temperaturi mai mari decât cele normale în toată ţara până la sfârşitul lunii martie

Publicat

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în toată ţara până aproape de sfârşitul lunii martie, anunţă meteorologii. În unele zone va ploua abundent, mai spun specialiştii, relatează mediafax.ro.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în săptămâna 19 – 26 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a ţării, apropiat de cel normal în regiunile vestice şi în general deficitar în restul teritoriului.

În săptămâna 26 februarie – 4 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice, dar mai ales în zona submontană a Olteniei şi Munteniei, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 4 – 11 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 11 – 18 martie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, au precizat meteorologii.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending