Connect with us
Publicitate

Actualitate

Cum începe școala, din toamnă. Structura anului școlar 2023-2024. Perioadele de cursuri, vacanțe și detalii pentru elevi

Publicat

Publicitate

Structura anului școlar 2023-2024 – calendar: Cursurile pentru anul școlar 2023—2024 vor începe din 11 septembrie și vor dura 36 de săptămâni, potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial.

Sunt cinci module de cursuri și cinci perioade de vacanță.

Programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se vor desfășura în perioada 11 septembrie 2023—26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

Publicitate

Structura anului școlar 2023-2024 – calendar

Anul școlar 2023—2024 se structurează, pe intervale de cursuri și intervale de vacanță, astfel:

  • Cursuri: de luni, 11 septembrie 2023, până vineri, 27 octombrie 2023
  • Vacanță: de sâmbătă, 28 octombrie 2023, până duminică, 5 noiembrie 2023
  • Cursuri: de luni, 6 noiembrie 2023, până vineri, 22 decembrie 2023
  • Vacanță: de sâmbătă, 23 decembrie 2023, până duminică, 7 ianuarie 2024
  • Cursuri: de luni, 8 ianuarie 2024, până vineri, 9 februarie 2024, respectiv vineri, 16 februarie 2024, sau vineri, 23 februarie 2024, după caz, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în urma consultărilor cu beneficiarii primari ai educației, cu părinții/reprezentanții legali ai acestora și
    cu cadrele didactice, realizate la nivelul unităților de învățământ
  • Vacanță: o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie-3 martie 2024
  • Cursuri: de luni, 19 februarie 2024, respectiv luni, 26 februarie 2024, sau luni, 4 martie 2024, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până vineri, 26 aprilie 2024
  • Vacanță: de sâmbătă, 27 aprilie 2024, până marți, 7 mai 2024
  • Cursuri: de miercuri, 8 mai 2024, până vineri, 21 iunie 2024
  • Vacanță: de sâmbătă, 22 iunie 2024, până duminică, 8 septembrie 2024.

Structura anului școlar 2023-2024 – Calendar: excepții

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024.

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 14 iunie 2024.

Publicitate

Pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor prevăzute mai sus și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 28 iunie 2024.

Pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.

Fiecare unitate de învățământ comunică beneficiarilor primari ai educației și părinților/reprezentanților legali ai acestora, până la data de 1 octombrie 2023, structura detaliată a anului școlar, cu includerea deciziilor pentru elementele flexibile ale acesteia.

Publicitate

Structura anului școlar 2023-2024 – calendar – Școala altfel și Săptămâna verde

Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 11 septembrie 2023—26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

La clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică și din învățământul profesional, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, se organizează activități de instruire practică urmărind și scopul acestor programe.

Publicitate

La clasele din învățământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, se organizează activități de instruire practică.

În ziua de 5 octombrie 2023 — Ziua internațională a educației și în zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri.

sursa: Ordin ME 3.800/ 9 martie 2023 publicat în MO din 15 martie 2023

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: O șoferiță din Botoșani a trăit clipe de coșmar când s-a trezit că mașina a luat foc în mers

Publicat

Publicitate

Un autoturism a luat foc astăzi, în timp ce se deplasa pe strada Primăverii dinmunicipiul Botoșani.

Conducătoarea auto a fost atenționată de ceilalți participanți la trafic că iese fum de sub capotă, a oprit mașina și a coborât imediat.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Publicitate

Aceștia au constatat faptul că ardea partea din față a autoturismului și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la întreaga mașină.

Din fericire nu au fost persoane rănite.

Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Publicitate

Pentru a preveni incendiile auto, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

✔ verificaţi instalaţia electrică;

✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

Publicitate

✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;

✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Broșura pentru admiterea la liceu 2024, Botoșani. Numărul de locuri pentru clasa a IX-a

Publicat

Publicitate
  • Edupedu.ro a scris că inspectoratele școlare nu pot publica Broșura pentru admiterea la liceu 2024, pe 13 mai, conform calendarului, pentru că Guvernul nu a aprobat documentul privind cifra de școlarizare. Pe baza acestui document, peste 170.000 de elevi de clasa a VIII-a își stabilesc opțiunile pentru admiterea la liceu. Pe 16 mai Guvernul a aprobat proiectul de HG privind cifra de școlarizare pentru anul 2024-2025 și Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ministerul Educației a propus un număr de 134 de mii de locuri la liceu în clasa a IX-a, număr identic cu cel de anul trecut.

Pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu. Înscrierile pentru admiterea la liceu, în 2024, vor începe pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie, potrivit calendarului oficial.

 

Publicitate

Broșura de admitere în învățământul liceal, profesional și dual, an școlar 2024-2025, BOTOȘANI

Citeste mai mult

Eveniment

Cu trenul la mare: Programul estival de transport „Trenurile Soarelui”

Publicat

Publicitate

Cu trenul la mare: Programul estival de transport „Trenurile Soarelui”, al CFR Călători, va începe în noaptea de 14 spre 15 iunie şi va fi operaţional până la data de 8 septembrie.

Turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri ce vor asigura, zilnic, legături directe din toată ţara, cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, transmite Radio România Actualități.

Totodată, CFR Călători reaminteşte celor interesaţi că pot beneficia de mai multe reduceri din tariful de transport, la cumpărarea unui bilet dus-întors sau cu anticipaţie.

Publicitate

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenţii de 90% reducere, la călătoria în vagoanele de clasa a doua./aburtica

Citeste mai mult

Eveniment

Zeci de botoșăneni și-au găsit de lucru la Bursa Generală  a Locurilor de Muncă organizată de AJOFM

Publicat

Publicitate

Din 665 care au participat la Bursa Generală  a Locurilor de Muncă, 135 au fost selectate pentru a participa la interviuri în perioada următoare și 74 au fost selectate în vederea angajării.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat astăzi 17.05.2024 “Bursa Generală a Locurilor de Muncă”,  una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean  pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă  şi agenţi economici.

 

Publicitate

Au participat la acest eveniment, un număr total de 40 agenți economici care au pus la dispoziție 471 locuri de muncă vacante pecum și reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”Nicolae Iorga”,Centrul Militar Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi ”General de brigadă Tudor Luchian”care au care au oferit sprijin și informații persoanelor care doresc să urmeze o carieră în aceste structuri .

 

Din numărul total de 665 participanţi : 500 au fost persoane în căutarea unui loc de muncă, 120 tineri viitori absolvenţi din clasele terminale şi 45 tineri instituţionalizaţi în centrele de plasament .

Publicitate

 

Dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat :

  • selectarea în vederea ocupării unui număr total de 135 persoane;
  • selectarea în vederea angajării a unui număr total de 74 persoane .

 

Publicitate

Considerăm că obiectivul principal al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați, dialog soldat cu selecții pentru angajare şi participare la probe de lucru precum și facilitarea unui canal de comunicare între reprezentanții instituțiile publice de aparare și ordine publică care să conducă la stabilirea unui traseu educațional și profesional pentru viitorii absolvenţi.

 

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending