Connect with us
Publicitate

Actualitate

Corul de Copii și Tineret Botoşani, o nouă viziune a tinerei generații. Vezi unde și când au loc preselecțiile în localitatea ta

Publicat

Publicitate

Se știe că muzica a fost, este și va fi parte din viața noastră, indiferent de ce meserie avem pe aceasta lume! Muzica ne înconjoară cu și în diferite forme, ajutându-ne și îndrumând-ne spre o dezvoltare interioară! Printre cei care o practica se afla și tinerii profesori Alexandru și Mădălina Mocanu, din Botoșani! Ambii au iubit muzica de mici și nu s-au oprit doar aici! Au continuat să o și studieze! Pe parcursul pregătirii profesionale, Alexandru a studiat dirijat și violoncel, dar a fost atras și de acordurile calde ale pianului.

În prezent este doctorand în cadrul Școlii Doctorale ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, asistent universitar doctorand în cadrul aceleași universități, catedra de orchestră, și profesor de orchestră și cor la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani! Cu multe premii județene, naționale și internaționale atât la teoria muzicii, cât și la vioară, Mădălina și-a completat cariera, îmbinând cele două specializări, urmând cursurile de compoziție jazz – muzică ușoară în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași! În prezent este profesor de vioară la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani! Ambii profesori au acumulat cunoștințe în domeniul muzicii și al pedagogiei în urma unor participări la concursuri, festivaluri, masterclass-uri, workshop-uri și conferințe atât în țară, cât și în afara ei.

Tânăra familie de profesori Alexandru și Mădălina Mocanu alături de Flavius Damean, vicepreședinte Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani și cu susținerea Societății Culturale ,,Arlechin”, Centrului Județean de Voluntariat Botoșani și a principalelor organizații publice și private partenere ale acestora, vine cu un concept nou pentru acest județ: un cor de copii și tineret.

Proiectul „Corul de Copii și Tineret Botoșani” a fost gândit și înființat în anul 2022 din dorința de a susține, promova și cunoaște tineri pasionați de muzică și cor din Botoșani. Scopul principal al acestuia este susținerea, descoperirea și promovarea elevilor, a tinerelor talente în domeniul muzical-artistic.

În cadrul cursurilor, participanții vor descoperi tainele cântului vocal prin diferite mijloace de prelucrare a tehnicii vocale: dicție, respirație, vocalize, prelucrarea auzului și multe altele. ,,Împreună cu tinerii Alexandru Mocanu și Mădălina Mocanu, profesori coordonatori ale catedrelor de muzică de la Asociația ,,Arlechin”, am inițiat și propus conducerii Fundației Județene pentru Tineret Botoșani să asigure cadrul instituțional și organizatoric la Casa Tineretului Botoșani în vederea constituirii unui ansamblu coral format din copii și tineri care provin din toate zonele reprezentative ale județului: Botoşani, Dorohoi, Săveni, Bucecea, Ștefănești, Flămânzi. Toți membrii corului de copii și tineret vor beneficia de întreg suportul și profesionalismul tinerilor profesori Mocanu Teodora-Mădălina și Alexandru-Liviu Mocanu, care au o experiență bogată, dobândită în urma studiilor universitare și a participări în concerte naționale și internaționale (Republica Moldova, Franța, Elveția, Luxemburg, Belgia, Germania) și multiple premii naționale. Preselecțiile se vor desfășura la nivelul fiecărei localități în parte. În campania de promovare a proiectului se vor implica voluntari și lucrătorii de tineret care vor distribui afișe, pliante și flyere ce conțin indicații cu privire la locațiile și modalitățile de înscriere și participare la activitățile acestui proiect ” a declarat Flavius Damean, vicepreședinte Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani.

În perioada 14 – 26 februarie a.c. vor avea loc preselecțiile în diferite localități din județ (Botoşani, Dorohoi, Săveni, Bucecea, Ștefănești, Flămânzi), urmând ca repetițiile să aibă loc la începutul lunii martie a.c. Pentru participarea la preselecții cei care doresc să facă parte din acest nou proiect sunt rugați să completeze următorul formular:

Publicitate

https://docs.google.com/forms/d/19QSrKaO9TX9xlpE8MjK-mKnTL67f8JmZgrqjMWxznrs/viewform?edit_requested=true

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa de email contact.coruldecopiisitineret@gmail.com  sau la numerele de telefon 0741510849 – Flavius Damean / 0745293959 – Alexandru & Mădălina Mocanu sau puteți accesa site-urile noastre https://arlechinromania.ro / și https://arlechinbtro.wordpress.com , acolo unde găsiți și formularele de înscriere alături de regulamentul de desfășurare.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un botoșănean a sunat de 5160 de ori la 112 pentru a face glume şi înjura operatorii. Este pe locul trei în România în topul celor care sună abuziv

Publicat

Publicitate

Peste un milion şi jumătate din apelurile de la 112 recepţionate de la începutul anului şi până în prezent au fost efectuate de persoane care fie au sunat din greşeală, fie nu au spus nimic la telefon, fie au fost apeluri abuzive, aducând ofense operatorilor, anunţă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Acestea reprezintă mai mult de jumătate din cele aproximativ 2,7 milioane de apeluri non-urgente recepţionate în această perioadă, relatează agerpres.ro

Printre ei se află și un botoșănean care a sunat la 112 de nu mai puțin de 5160 de ori, botoșănean care se află practic pe locul trei în România topul celor care sună abuziv la 112, după un ieșean care a sunat de 15000 de ori și un locuitor din Maramureș care a sunat la acest servciu 7109 ori.

Purtătorul de cuvânt al STS, colonelul Cătălin Chirca, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în anul 2024 un număr de 163.000 de apeluri la 112 au fost abuzive, fiind efectuate de persoane care au făcut glume sau au adresat injurii operatorilor. Trei sferturi dintre apelanţii abuzivi au fost adulţi.

“Apelul abuziv este atunci când o persoană sună în mod intenţionat la 112, fără a avea o urgenţă şi încarcă acest serviciu de urgenţă cu apeluri care nu sunt necesare. În cazul apelului fals, persoana sună şi descrie o potenţială urgenţă, iar atunci când ajung echipajele la faţa locului constată că acea urgenţă nu se confirmă”, a explicat Cătălin Chirca.

În total, în primele opt luni ale acestui an, operatorii STS din cadrul Serviciului de urgenţă au preluat şi gestionat peste 6,7 milioane de apeluri.

O pondere semnificativă a apelurilor non-urgente la 112 provine din manipularea necorespunzătoare a telefonului, din încercarea de a suna la un număr asemănător sau din neconfigurarea corectă a tastelor rapide.

Publicitate

Totodată, sunt şi multe situaţii de apelare neintenţionată, involuntară, din buzunar (“pocket dial”). În cele mai multe astfel de cazuri, persoana nu realizează că a sunat la 112. Aceste apeluri sunt efectuate de pe telefoane, ceasuri smart sau diferite gadgeturi. Operatorii STS recomandă utilizarea atentă a acestor dispozitive şi, în cazul în care o persoană este reapelată de Serviciul de urgenţă 112, să răspundă şi să informeze că apelul a fost făcut din greşeală.

Pe de altă parte, au fost şi apelanţi abuzivi care au sunat la 112 pentru a face glume şi a adresa înjurături, aceştia irosind peste 50.000 de minute (880 de ore) din timpul ce se putea aloca celor care au avut cu adevărat nevoie de ajutorul Serviciului de urgenţă, în situaţii critice.

Spre exemplu, o persoană din Iaşi a apelat în mod abuziv numărul 112 de peste 15.000 de ori în ultimele opt luni, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 62 de apeluri. Apelantul a utilizat o cartelă prepay şi, de cele mai multe ori, a avut un comportament neadecvat faţă de operatori şi a adresat cuvinte jignitoare.

Publicitate

De asemenea, o persoană din judeţul Mureş a sunat de 7.109 ori la numărul 112 de la începutul anului, iar o alta din judeţul Botoşani de 5.160 de ori.

Potrivit legislaţiei, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale sesizează cazurile de persoane care apelează abuziv 112 către Poliţia Română, în vederea identificării şi sancţionării acestora.

Apelarea abuzivă a Serviciului de urgenţă 112 se pedepseşte cu amendă până la 2.000 de lei, iar dacă echipajele de intervenţie se deplasează în teren şi constată că a fost o alertare falsă, amenda poate ajunge la 4.000 de lei. O nouă contravenţie, în interval de un an, se sancţionează cu amendă de la 4.000 de lei la 8.000 de lei.

“Este esenţială apelarea cu responsabilitate a numărului 112 doar în situaţii de urgenţă. Apelarea repetată, cu rea intenţie, a numărului 112, fără a avea o urgenţă ori pentru a aduce injurii operatorilor, constituie abuz şi se sancţionează, dar cel mai important poate costa viaţa unei persoane care are nevoie urgent de ajutor”, spune colonelul Cătălin Chirca.

Citeste mai mult

Eveniment

Un tânăr care se întorcea din Belgia a dispărut după ce a ajuns în București. Polițiștii și familia îl caută

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unui tânăr, de 33 de ani, din municipiul Botoșani, care în data de 14 august a.c. ar fi ajuns în București, cu un autocar care l-a transportat din Belgia, însă după momentul în care și-a anunțat familia ca ajuns in țară, nu a mai putut fi contactat.

ISPIR RAJ are următoarele semnalmente: păr șaten, ochi căprui, 1,70 m înălțime, aproximativ 80 de kg.

Acesta are tatuaje pe ambele mâini.

“Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO. Dacă plecați la drum: A nins pe Transalpina. Stratul de zăpadă este deja de cinci centimetri iar vizibilitatea redusă

Publicat

Publicitate

Deși este abia mijlocul lunii septembrie deja a nins pe Transalpina. Şoferii care vor să traverseze Transalpina peste masivul Parâng sunt sfătuiţi să renunţe sau să caute rute alternative. Stratul de zăpadă în zonă măsoară cinci centimetri, iar vizibilitatea este redusă, a transmis, duminică, şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Potrivit acestuia, din cauza temperaturilor scăzute se vor forma sectoare de polei, zăpadă îngheţată şi gheaţă.


De asemenea, circulație este îngreunată pe DN 67C, Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, au transmis reprezentanții DRPD Craiova.

Ce spun reprezentanții Salvamont

„Pe Transalpina, la peste 1.900 de metri altitudine, în sectorul Dengherul – Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de media de 5 centimetri, iar vizibilitatea este redusă din cauza ceţii. Conducătorii auto care vor să traverseze Transalpina peste masivul Parâng sunt sfătuiţi să renunţe, să caute o cale rutieră alternativă sau să fie pregătiţi pentru drum în condiţii de iarnă”, a spus Cornoiu.

El a adăugat că, în cursul zilei, un grup de turişti străini aflaţi pe creastă au anunţat că au probleme de orientare din cauza ceţii.

Publicitate

„Imediat, ei au primit indicaţiile necesare pentru a reveni la traseul marcat şi de aici fiind recuperaţi la coborâre. Salvamontiştii vor rămâne în zonă, cu o ambulanţă de intervenţie Salvamont, pe partea sudică a masivului, către Gorj, şi vor ajuta toate persoanele care vor avea probleme. În zonă sunt deja două maşini care nu mai pot continua drumul, iar salvamontiştii vor analiza cu conducătorii auto dacă pot să se întoarcă sau le vor lăsa acolo peste noapte”, a mai spus şeful Salvamont Gorj.

Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de duminică, 15 septembrie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, duminică, 15 septembrie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 15 septembrie 2024:

Loto 6 din 49: 38, 6, 16, 14, 3, 29

Loto 5 din 40: 28, 4, 25, 29, 18, 1

Noroc: 3, 1, 9, 4, 6, 5, 7

SuperNoroc: 8, 1, 6, 2, 2, 7

Publicitate

Noroc Plus: 8, 5, 5, 0, 0, 8

Joker: 6 – 17, 41, 14, 23, 16

Loteria Română a organizat duminică 15 septembrie și Tragerile Speciale Loto Aniversare cu ocazia celor 118 ani de activitate.

Publicitate

Loto 6 din 49 suplimentară: 2, 15, 17, 16, 46, 6

Loto 5 din 40 suplimentară: 7, 22, 33, 5, 2, 8

Joker suplimentar: 5 – 32, 4, 23, 39, 29

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending