Connect with us
Publicitate

Administratie

Consiliul Județean Botoșani a iluminat în ALBASTRU Palatul Administrativ. A fost Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului

Publicat

În fiecare an, pe data de 2 aprilie este marcată Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului. Mai mult, astăzi s-au marcat și 10 ani de activitate a Asociației Părinților Copiilor cu Autism Botoșani. Acesta este motivul pentru care Consiliul Județean Botoșani a iluminat în albastru Palatul Administrativ.

Consiliul Județean Botoșani continuă să fie alături de copiii cu TSA și de familiile lor, a explicat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 „Unii vorbesc, alții nu, unii sunt sociabili, alții mai puțin. Copiii cu TSA pot fi haioși și veseli dacă au lângă ei prieteni care să îi stimuleze, să le împrumute din energia lor și să creeze momente frumoase împreună. Noi le-am fost mereu aproape și vom continua să le fim. Pentru că vrem să contribuim la creşterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor şi manifestărilor ei, astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educaţional şi social, am decis să iluminăm și în acest an în culoarea albastră Palatul Administrativ”, a mai adăugat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 11 aprilie 2024

Publicat

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 11 aprilie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 11 aprilie 2024:

Loto 6/49: 31, 13, 15, 23, 25, 42

Loto 5/40: 13, 5, 28, 12, 21, 2

Joker: 15, 31, 3, 21, 37 + 15

Noroc: 1 4 7 8 1 1 0

Noroc Plus: 8 1 0 6 4 6

Super Noroc: 1 7 2 8 6 5

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Cum arată acum Autostrada Moldovei A7. Șantierul lui Umbrărescu de pe ruta Bacău – Pașcani

Publicat

Mai multe imagini aeriene de pe șantierul Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani, realizată de Asocierea S.C. Spedition Umb S.R.L. – S.C. Sa&Pe Construct S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L, au fost făcute publice de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași și arată că lucrările sunt tot mai accelerate de compania lui Umbrărescu.

Imaginile făcute publice sunt de pe Lotul 1, pe ruta Săucești – Trifești (30,3 km) și de pe Lotul 2, pe ruta Trifești – Gherăești (18,99 km).

Din lucrările executate în această perioadă, constructorul precizează că au fost efectuate până acum foraje structuri (supratraversări DN, CF), execuție perne loess, stabilizare strat fundare cu lianți hidraulici, umpluturi de pământ dar și mai multe amenajări noduri rutiere

După ce contractul a fost semnat la 15.02.2023, antreprenorul Asocierea S.C. Spedition Umb S.R.L. – S.C. Sa&Pe Construct S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. este covins că va reuși să se încadreze în durată execuție de 30 luni.

Valoarea contractelor este la Lot1: 1.638.322.250,22 Lei fără TVA și la Lot 2: 1.277.947.884,17 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind din fondurile europene prin PNRR.

Imaginile pot fi văzute AICI

Tot astăzi, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în ședința de Guvern s-a aprobat finanțarea Autostrăzii Pașcani-Suceava, care va fi parte a mult așteptatei Autostrăzi a Moldovei. Va fi o autostradă care va trece prin județele Iași, Suceava și Botoșani, cu o lungime totală de 62 de kilometri, iar costul total va fi de 9,2 miliarde lei.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Câți bani pot primi angajații de sărbători, ca PRIMĂ de Paște. Ce scrie în Codul Fiscal

Publicat

Firmele care au capacitatea pot oferi angajaților doar 300 de lei cu ocazia momentelor festive, în conformitate cu prevederile Codului fiscal. Este vorba practic de suma pe care o pot primi angajații în timpul sărbătorilor ca Prima de Paște, relatează alba24.ro. Este important însă să se sublinieze că aceasta poate include atât cadouri în bani, cât și cadouri în natură, precum și tichete cadou.

Prima de Paște nu este obligatorie

De menționat că angajatorii nu sunt obligați să ofere acești bani.

Suma respectivă de 300 lei nu este impozitată și nu se cuprinde în baza de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale obligatorii.

Firmele mai darnice pot oferi bani și pentru copiii angajaților: tot 300 lei/copil.

Cei 300 lei reprezintă venituri neimpozabile și se trec în Declarația 112, potrivit Hotnews.

De asemenea, în acest an, angajații români vor mai beneficia, pe lângă primă, și de o minivacanță.

Ei vor avea mai multe zile libere cu ocazia sărbătorilor de Paște ortodox. Perioada este legată cu sărbătoarea de 1 Mai, prin decizie a Guvernului.

Va fi liber în 1 mai (miercuri), 2 mai (zi-punte) și 3-6 mai, adică Vinerea mare, sâmbăta dinaintea Paștelui, apoi prima și a doua zi de Paște.

Minivacanța de Paște 2024. Zile libere

  • miercuri, 1 mai – Ziua Muncii
  • joi, 2 mai – zi liberă decisă de Guvern
  • vineri, 3 mai – Vinerea Mare
  • duminică, 5 mai – Paștele ortodox
  • luni, 6 mai – A doua zi de Paște ortodox (minivacanță de 6 zile 1-6 mai)

Citeste mai mult

Eveniment

Pentru pensionarii care primesc banii pe card: Vineri intră banii

Publicat

Casa Judeţeană de Pensii Botoşani a anunțat astăzi că de mâine pensionarii își vor putea încasa banii. Este vorba de cei care își primesc banii pe carduri.

Acest lucru după ce astăzi au fost operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoşani.

“Anunţ pentru pensionarii Casei Judeţene de Pensii Botoşani care își încasează pensia prin cont bancar: joi 11 aprilie 2024, au fost operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoşani, astfel că mâine, VINERI 12 APRILIE, după orele 16, vor fi alimentate conturile de către bănci. Salariații Casei Județene de Pensii Botoșani vă asigură de tot respectul lor!” a transmis Casa Judeţeană de Pensii Botoşani

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending