Connect with us
Publicitate

Educație

Condiții vitrege în căminele studențești. Majoritatea nu au camere cu grup sanitar propriu. O bucătărie la 75 de studenți

Publicat

Publicitate

Condiții grele de cazare în căminele studențești ale universităților din România. Majoritatea nu au camere cu grup sanitar propriu, în medie 75 de studenți folosesc un spațiu de preparare a hranei, iar o mașină de spălat este utilizată de 58 de studenți. Sunt câteva dintre rezultatele unui studiu privind facilitățile din cămine, realizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, notează tvrinfo.ro.

În căminele Universităţii de Sport, fiecare cameră are baie proprie, spun studenţii. Iar maşini de spălat urmează să fie cumpărate în 2024. În toamnă, studenţii chiar au protestat pentru condiţii mai bune.

ALIN FEDIUC – preşedinte Liga Studenţilor din UNEFS: În momentul ăsta avem bucătării funcționale pentru studenți, avem săli de lectură, dezinsecție se face acum constant, cel puțin la trei luni de zile. Cu toate că încă avem probleme. Acei stâlpi pe care i-ați și filmat dumneavoastră din cămin în continuare sunt în aceeași stare..

Conducerea Universităţii acceptă să ne răspundă, dar săptămâna viitoare.

Un raport al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România arată că, din peste 30 de universităţi care au participat la o cercetare despre condiţiile din cămine, doar şase universităţi au camere cu grup sanitar propriu în toate căminele. În medie, un oficiu de preparare a hranei este folosit de peste 75 de studenți, iar o maşină de spălat de 58 de studenţi. Universitatea de Sport nu a participat la cercetare. Nici Universitatea din Bucureşti.

Publicitate

Şi Politehnica Bucureşti a absentat de la cercetare. Instituţia are 31 de cămine şi în jur de 9.000 de studenţi cazaţi câte doi, trei sau patru în cameră.

MIHAI COROCĂESCU – director general administrativ al Universităţii Politehnica din Bucureşti:
Camerele cu doi studenţi sunt în cămine cu baie la comun, restul cu trei sau cu patru în cameră au baie proprie. Am montat câte două maşini industriale de spălat, unde nu am putut să montăm maşini industriale am montat câte două maşini de spălat semiprofesionale pe fiecare etaj.

Universitatea de Vest din Timişoara a participat însă la studiu. Are 2.700 de studenţi cazaţi şi două cămine noi în lucru.

LUISA TÎRCĂ – jurnalist TVR Timişoara: Tarifele de cazare la UVT sunt între 295 de lei pentru o cameră cu 5 locuri si 485 de lei în camera de două sau trei locuri.

VLAD PETCU – director general administrativ adjunct, Universitatea de Vest Timişoara: Dacă ne uităm macro după ce finalizăm și cele două cămine, vom avea jumătate din locuri la standard ridicat și cealalată jumătate are nevoie de investiții substanțiale.

Datele mai arată că numai în 6,3% dintre cămine serviciile de curățenie se desfășoară zilnic. Iar camerele de cămin adaptate nevoilor celor cu dizabilităţi rămân un vis.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șofer din Hilișeu Horia dus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge după ce a fost prins beat la volan

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Hilișeu Horia, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din aceeași localitate.

Având în vedere că emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei exacte.

Publicitate

“Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO. Valeriu Iftime: Cum putem noi să vorbim de un loc pe lista județelor dezvoltate, când ne ia 2 ani să facem o toaletă? (P)

Publicat

Publicitate

Să fii președinte al Consiliului Județean doar ca să primești osanale, să auzi cât ești de grozav când stai la birou sau tai trei panglici înseamnă că habar nu ai ce înseamnă acest rol.

Alții se lăudau că semnau stive de hârtii, când de fapt îi uita Dumnezeu lipiți de scaun. Eu nu am de gând să mă lipesc de scaun și să îmi fac apariția doar pe câte o scenă sau când trebuie să tai panglica la un podeț. EU VOI FI PE TEREN! Acolo vezi și înțelegi problemele și știi ce ai de făcut când te întorci la birou.

Sunt primul președinte de Consiliu Județean din Botoșani care citește ce scrieți, oameni buni. Analizez unde sunt probleme și vin la fața locului să le văd și să verific. Așa mi se pare normal.

Publicitate

Așa s-a întâmplat și cu această școală. Mi-a scris o doamnă despre cum fetița dânsei nu vrea să mai vină la școală, acum, pe frig, când știe ce e la toaletă…

Oameni buni, oare cei care au administrat până acum județul au fost vreodată să vadă și zona asta neagră a județului? Oare parlamentarii care stăteau bine mersi la București știau cum merg copiii la toaletă în Botoșani?

Sunt extrem de revoltat de tot ceea ce înseamnă incompetență. Chiar am ajuns să râdă toată România de noi? În așa hal a ajuns județul nostru?! Cum putem noi să vorbim de un loc pe lista județelor dezvoltate, când ne ia 2 ani să facem o toaletă?

Publicitate

Oameni buni, ipocrizia unora nu are limite!

Această toaletă se va face URGENT! Voi urmări această situație îndeaproape. Gata cu lucrările de mântuială, pentru că președintele stătea la birou și habar nu avea ce se întâmplă în județ!

Voi fi cel mai bun prieten al celor care fac TOTUL pentru comunitate și cel mai mare dușman al celor care își bat joc de ea.

Publicitate

#continuamschimbarea #ValeriuIftime

CMF 11240002

Citeste mai mult

Eveniment

Dorohoian cu alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat scos din trafic de polițiști

Publicat

Publicitate

Un bărbat din Dorohoi, depistat cu alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost oprit în trafic de polițiști.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani l-au identificat pe DN 29 B, în comuna Mihai Eminescu, în timp ce conducea un autoturism.

Deoarece emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei precise.

„Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Dat jos de la volan și internat direct la PSIHIATRIE. Un botoșănean conducea deși era declarat inapt cu acte în regula

Publicat

Publicitate

Un botoșănean conducea deși era declarat inapt cu acte în regula a fost prin de polițiști conducând prin municipiul Botoșani deși nu avea acest drept.

Acest lucru după ce polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani-Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are permisul de conducere retras de către autorități, din cauza unor afecțiuni medicale incompatibile cu calitatea de conducător auto.

Publicitate

Ulterior, bărbatul a fost internat pe secția de psihiatrie.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Eveniment2 ore ago

Șofer din Hilișeu Horia dus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge după ce a fost prins beat la volan

Eveniment2 ore ago

VIDEO. Valeriu Iftime: Cum putem noi să vorbim de un loc pe lista județelor dezvoltate, când ne ia 2 ani să facem o toaletă? (P)

Eveniment2 ore ago

Dorohoian cu alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat scos din trafic de polițiști

Eveniment3 ore ago

Dat jos de la volan și internat direct la PSIHIATRIE. Un botoșănean conducea deși era declarat inapt cu acte în regula

Educație3 ore ago

“Confluența interculturală de la Hlipiceni”. Cerc Pedagogic cu profesorii de științe socio-umane de la nivel gimnazial de Ziua Mondială pentru Toleranță

Eveniment4 ore ago

Doina Federovici: Autostrada Moldovei e cu 30 de km mai aproape de judetul Botoșani. Aceasta e soluția PSD pentru dezvoltarea Moldovei și pentru ca tinerii noștri să nu mai plece la muncă în străinătate!

Eveniment5 ore ago

Netflix, tarife mai MARI la pentru clienții din România. Noile prețuri

Economie6 ore ago

Sistemul de Garanție-Returnare tot mai ACCESIBIL și micilor comercianți. Noi îmbunătățiri anunțate de RetuRO

Eveniment6 ore ago

Marius Budăi a prezentat soluțiile PSD pentru a opri plecarea tinerilor din țară și a criticat PNL că doar îi atacă pe alții fără să spună ce pot face ei pentru cetățeni (P)

Eveniment6 ore ago

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Ierarh Grigorie Taumaturgul, Episcopul Neocezareei

Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending