Connect with us
Publicitate

Eveniment

Concurs dedicat tinerilor, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Dezastrelor. Condiții și premii

Publicat

Publicitate

11-13 octombrie: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează un concurs dedicat tinerilor, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Dezastrelor. Pe lângă informațiile utile pe care tinerii le pot acumula, aceștia pot câștiga un rucsac de urgență cu un conținut minimal necesar supraviețuirii în caz de dezastre.

Concursul, intitulat  „Reducem riscurile, ajutăm comunitatea”, a fost lansat vineri, 11 octombrie, la ora 08:00 și va dura până în data de 13 octombrie 2024, ora 23:59.

Acesta urmărește verificarea cunoașterii informațiilor de bază privind riscurile de dezastre, precum și a regulilor privind pregătirea și comportarea în caz de dezastru.

Concursul este împărțit în două categorii de vârstă. Prima se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, iar a doua celor între 18 și 25 de ani.

Condiții de participare

Potrivit regulamentului, are drept de participare orice persoană fizică cu cetățenie română și/sau străină care îndeplinește cumulativ toate condițiile de mai jos:

Publicitate
  • are domiciliul legal sau un drept de ședere legal în România, pe toată perioada de desfășurare a concursului și pe perioada de revendicare a premiului câștigat;
  • are vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani, raportată la data de 06.10.2024;
  • are un cont personal de Google sau Google Classroom valabil;
  • în cazul în care este desemnată câștigătoare a Concursului, este de acord cu publicarea numelui său pe paginile web și pe cele de social media pe care este promovat Concursul;
  • confirmă că a citit și a înțeles prezentul Regulament și că este de acord în totalitate cu termenii și condițiile precizate de acesta, aspect confirmat prin participarea la Concurs;
  • participarea la Concurs implică faptul că răspunsurile furnizate vor fi utilizate pentru elaborarea, de către Organizator, de statistici privind nivelul de cunoaștere al riscurilor la nivelul categoriilor de vârstă 14-17, respectiv 18-25 ani.

Nu pot participa la acest concurs angajații organizatorului și unităților subordonate acestuia și copiii acestora.

Cum se face înscrierea

Concursul este organizat exclusiv în mediul online, prin intermediul serviciilor Google. Înscrierea la concurs se face prin completarea unui formular aferent categoriei de vărstă a celui interesat.

  • Formularul de înscriere pentru categoria 14-17 ani poate fi găsit AICI.
  • Formularul de înscriere pentru categoria 18-25 ani poate fi găsit AICI.

Cei care doresc să participe trebuie să dețină un cont de gmail, care să permită completarea unuia dintre chestionare.

Publicitate

În cazul în care o persoană a completat mai multe formulare, utilizând mai multe conturi Google, va fi luat în considerare doar primul formular completat și transmis.

Premii și desemnarea câștigătorilor

La finalul concursului, IGSU va acorda 10 premii – 5 premii pentru grupa de vârstă 14-17, respectiv 5 premii pentru grupa de vârstă 18-25 ani.

Premiul constă într-un rucsac de urgență cu un conținut minimal necesar supraviețuirii în caz de dezastre, pus la dispoziție de către Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

Premiile vor fi acordate prin tragere la sorți, care se va organiza în termen de 7 zile lucrătoare de la data încheierii concursului la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din București. Se vor extrage câte 5 câștigători, precum și 5 rezerve pentru fiecare grupă de vârstă dintre persoanele care au transmis formulare completate corect, în perioada de desfășurare a concursului.

Participanții desemnați câștigători vor fi contactați de către IGSU, la adresa de e-mail furnizată, în maximum 3 zile lucrătoare de la data extragerii, în vederea validării datelor de identificare.

foto: IGSU

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

AJOFM Botoșani: 219 participanți la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Publicat

Publicitate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani în parteneriat cu Camera de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani a organizat  “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”,  una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean  pentru tineri  şi agenţi economici.

 

Numărul total al persoanelor participante a fost de 219 persoane din care 134 absolvenți și 85 elevi din clasele terminale din cadrul : Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Flămânzi, Liceului Teoretic Ștefan D.Luchian Ștefănești, Liceulului Teoretic Anastasie Bașotă Pomîrla, Liceulului tehnologic Bucecea și Liceului Tehnologic ,Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona.

 

Dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat selectarea în vederea ocupării unui număr total de 37 tineri absolvenți care vor participa în perioada imediat următoare la probe de lucru la sediul angajatorilor și încadrarea pe loc a

13 absolvenți.

Publicitate

 

În cadrul evenimentului, reprezentanți din cadrul Centrului Militar Județean Botoșani, Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani și Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani au oferit tinerilor informații utile cu privire la posibilitatea de a dezvolta o carieră în aceste domenii de activitate.

 

Publicitate

Elevii din clasa a XII a, participanți la această acțiune au manifestat interes deosebit față de oferta educațională a instituțiilor de apărare și ordine publică iar cei care doresc să urmeze o carieră în unul din aceste domenii de activitate au fost consiliați cu privire la modalitatea de acces de către reprezentanții acestor instituții .

Considerăm că obiectivul principal  al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat  contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați, dialog soldat cu încheierea contractelor de muncă și selecții pentru participare la probe de lucru precum și facilitarea unui canal de comunicare între reprezentanții instituțiile publice de aparare și ordine publică care  să conducă la stabilirea unui traseu educațional și profesional .

 

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO Botoșani: Polițiștii au fost prezenți la Bursa Locurilor de Muncă organizată pentru tinerii absolvenți

Publicat

Publicitate

Polițiștii au fost prezenți la Bursa Locurilor de Muncă organizată pentru tinerii care au absolvit o instituție de învățământ.

Împreună cu specialiști în resurse umane și o tânără, proaspăt absolventă a Academiei de Poliție Al. Ioan Cuza, au interacționat cu cei care își doresc o carieră în Poliția Română.

Tinerii au fost interesați de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a se putea înscrie la una dintre instituțiile de învățământ care pregătesc viitori polițiști!

„Le mulțumim tinerilor prezenți pentru atenția cu care ne-au ascultat și pentru interesul manifestat față de activitate poliției!”, au spus polițiștii

https://bt.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-scoli-postliceale-ale-mai

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cutremur de aproape 6 grade în Marea Neagră! În ce zone s-a resimțit cel mai mult

Publicat

Publicitate

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs vineri, după ora 10.00, în Marea Neagră, a anunțat Institutul Național de Fizică a Pământului, scrie realitatea.net.

Citeste mai mult

Eveniment

Aurora boreală a colorat din nou cerul României. S-a văzut în aproape toată țara, inclusiv la Botoșani

Publicat

Publicitate

Aurora boreală a colorat din nou cerul României noaptea trecută. Nuanţe roşiatice, mov sau roz au acaparat bolta cerească iar fenomenul a fost vizibil din aproape toate judeţele ţării, chiar şi din Capitală. Reţelele sociale s-au umplut de poze cu peisaje cum doar în ţările nordice au mai fost văzute, iar specialiştii vin şi cu explicaţii, scrie observatornews.ro

Cu nuanţe delicate de roz, violet şi bleu, aurora boreală fost vizibilă chiar şi din Capitală. Bucureştenii au surprins astfel, cele mai captivante fotografii. În culori mai aprinse de această dată, aurora boreală i-a surprins şi pe clujeni. În comuna Beliş de exemplu, preţ de câteva minute, cerul a fost intens colorat în nuanţe de roşu aprins, dar şi verde.

Aurora boreală a colorat cerul României

Şi bănăţenii au avut ce privi. La Lugoj, pasionaţii de fenomene astronomice au filmat fenomenul care a acaparat treptat cerul, în nuanţe de mov şi roşu. Aurora boreală s-a văzut şi în judeţul Dâmboviţa, unde cerul a fost parcă pictat în culori vibrante de roz aprins. Iar în judeţul Suceava, pasionaţii de fotografie au fost în extaz şi au reuşit să surprindă imagini unice. Fenomenul astronomic a fost observat şi în judeţul Constanţa, unde locuitorii din Eforie au văzut cu ochiul liber cum în câteva minute, nuanţele de roz pal s-au transformat în culori aprinse de mov şi violet.

 

Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul

Publicitate

Specialiştii spun că fenomenul s-a produs în urma unei furtuni solare puternice.

“Centrul magnetic al Pământului generează un clopot ce respinge radiaţiile ionizante solare. Acele radiaţii care se deplasează cu viteze mai lente decât cele ale luminii. Ele generează aşa numitele furtuni geomagnetice, încărcând, ionizând foarte puternic atmosfera terestră.

Şi atunci, când aceste furtuni geomagnetice sunt mai intense, aurora se vede mai bine, mai mult şi mai puternic, departe, inclusiv la noi. Noi avem doar norocul de a vedea culorile roşiatice, adică cele de la înălţime, nu cele care ajung aproape de sol, cele de culoare albăstruie, verzuie, galbenă”, spune Adrian Bîlbă, doctor în Ştiinţe.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending