Connect with us

Eveniment

Comunicat: AUR ZDROBEȘTE în instanță toate contestațiile și DONEAZĂ cheltuielile de judecată botoșănenilor nedreptățiți

Publicat

Publicitate

Organizația AUR Botoșani anunță că va dona toate sumele obținute din cheltuielile de judecată câștigate în urma proceselor intentate de adversarii politici. Banii vor fi folosiți pentru sprijinirea unor botoșăneni care au nevoie de justiție, dar nu își permit un avocat.

Decizia vine după ce Tribunalul din Botoșani a respins toate contestațiile depuse împotriva candidaților AUR, printre care și cea formulată de filiala PNL.

„Valul de contestații depuse împotriva candidaților AUR la alegerile parlamentare denotă, pe de o parte, frustrarea pătimașă a celor nevrednici de susținerea partidului și, pe de altă parte, temerea uriașă sădită în sânul adversarilor politici. Tribunalul din Botoșani a respins ca neîntemeiate toate contestațiile și au obligat unii reclamanți, printre care și filiala PNL, la plata cheltuielilor de judecată suportate de AUR”, a declarat Cătălin Silegeanu, prim-vicepreședintele AUR Botoșani.

Potrivit acestuia, sâmbătă și duminică s-a desfășurat un adevărat maraton de soluționare a acțiunilor depuse în instanță împotriva candidaților AUR. Principalul motiv invocat a fost lipsa unei semnături pe listele depuse la Biroul Electoral Județean.

„Pe cât de hilar a fost argumentul contestatarilor, pe atât de revoltătoare este situația generată. Organizația AUR a fost ținută pe loc și târâtă în dispute lipsite de sens sau utilitate, iar magistrații au pierdut timp prețios pentru a lămuri oameni care au făcut din atacuri o adevărată carieră”, a adăugat liderul AUR, lansat în cursa către Senat.

Cătălin Silegeanu a criticat, de asemenea, atitudinea PNL Botoșani, acuzând liberalii că, deși se declară în slujba cetățenilor, preferă să se ocupe de contestarea altor partide, în loc să elaboreze proiecte utile comunității.

Publicitate

„Nu poate fi trecută cu vederea nici atitudinea cinică a PNL Botoșani. Cu toate că se declară în slujba cetățenilor, liberalii se preocupă mai cu seamă să perturbe alte partide, să fabuleze și să redacteze contestații, decât să documenteze și să elaboreze proiecte în folosul comunității. Botoșănenii au putut lesne observa miza reală a demersurilor PNL, când viitorii consilieri au vorbit despre prioritatea de a redenumi Sala Polivalentă. Dată fiind și această apetență pentru contestații, este clar că pentru PNL contează mai mult subminarea politică decât nevoile cetățenilor. Iar asta spune multe despre partidul care moare cu <<transparența>> în mână”, a afirmat candidatul AUR.

Instanța a decis ca PNL să plătească cheltuielile de judecată suportate de AUR. Întrucât mii de botoșăneni au semnat pentru susținerea candidaților AUR, organizația a decis să folosească acești bani în scopuri umanitare.

„Întreaga sumă care revine în vistieria AUR de pe urma proceselor câștigate în instanță va fi donată unor botoșăneni care au nevoie de justiție și nu își permit să contracteze avocați. Oamenii care suferă o nedreptate sunt îndemnați să contacteze AUR. În următoarele zile, vom acorda audiențe și ajutor pentru cei care prezintă documente justificative. AUR rămâne neclintit în misiunea de a sprijini cetățenii care au nevoie de o voce puternică și de justiție. Este timpul ca botoșănenii să vadă clar cine luptă cu adevărat pentru ei și cine își irosește energia pe jocuri de culise”, a încheiat Cătălin Silegeanu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Prăpastie bugetară între Botoșani și sudul țării: Orașele din județ primesc de zece ori mai puțini bani decât cele din jurul capitalei

Publicat

Publicitate

Un clasament național realizat pe baza datelor Ministerului Dezvoltării și publicat de Turnul Sfatului.ro scoate la iveală diferențe mari între orașele din România în funcție de bugetele locale pe care le administrează, iar măsurile luate de liberali în aceste zile vor duce la o adâncire și mai mare a diferențelor între regiuni.

În timp ce localitățile de lângă București domină clar topul național, orașele din județul Botoșani se plasează în zona mediană sau chiar sub media națională.

Cel mai bine clasat este Săveni, cu un buget de peste 54 de milioane de lei, care îl plasează pe locul 53 la nivel național – o poziție decentă, peste media generală de aproximativ 45,8 milioane lei pe oraș. Însă celelalte orașe din județ – Flămânzi, Ștefănești, Bucecea și Darabani – au bugete estimate între 35 și 45 de milioane de lei, semnificativ mai mici decât marile câștigătoare ale clasamentului.

Contrastul este evident când ne uităm spre sudul țării și, mai ales, spre Ilfov, unde se află orașele cu cele mai mari bugete. Voluntari, în fruntea clasamentului, are un buget de 343 de milioane lei, mai mult decât toate orașele din județul Sibiu la un loc. Alte exemple sunt Otopeni cu 205 milioane lei sau Popești-Leordeni, Buftea și Pantelimon, fiecare cu peste 120–150 de milioane lei, toate în top 10 național.

Și în alte județe din sud, discrepanța e vizibilă: Mioveni (Argeș) are un buget de 190 de milioane lei, Cernavodă și Năvodari depășesc 150 de milioane lei. Aceste orașe dispun de resurse mult mai mari pentru investiții în infrastructură, servicii publice și dezvoltare locală.

Prin comparație, orașele din județul Botoșani au bugete modeste, care limitează ritmul dezvoltării. Investițiile în drumuri, utilități, școli sau sănătate sunt direct dependente de aceste resurse. Autoritățile locale trebuie să facă eforturi susținute pentru atragerea de fonduri europene și guvernamentale, astfel încât să reducă diferențele tot mai evidente față de sudul țării și mai ales față de zona Capitalei.

Publicitate

Chiar dacă Săveni reușește să depășească media națională, restul orașelor botoșănene rămân în jumătatea inferioară a clasamentului, confirmând provocările cu care se confruntă nordul Moldovei în lupta pentru dezvoltare echilibrată și reducerea decalajelor regionale.

Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de duminică, 13 iulie 2025

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, duminică, 13 iulie 2025, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 13 iulie 2025:

Loto 6/49: 15, 19, 28, 7, 24, 9

Loto 5/40: 3, 12, 14, 17, 8, 19

Joker:  18, 17, 24, 42, 39 +9

Noroc: 9, 0, 9, 4, 3, 5, 2

Publicitate

Noroc Plus: 5, 0, 6, 7, 4, 1

Super Noroc: 9, 8, 0, 9, 1, 1

Citeste mai mult

Eveniment

Intervenție de urgență la Puțureni: Adolescent de 17 ani salvat din apele râului Volovăț

Publicat

Publicitate

Pompierii au fost chemați, în această seară, să intervină în localitatea Puțureni, comuna Coțușca, după ce un adolescent de 17 ani a intrat în râul Volovăț și nu a mai reușit să ajungă la mal.

La fața locului au fost mobilizate trei echipaje din cadrul Punctului de Lucru Coțușca și Detașamentului Botoșani, dotate cu o barcă de salvare și două ambulanțe SMURD – inclusiv cea de terapie intensivă mobilă – precum și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

După aproximativ cinci minute de căutări, pompierii au găsit tânărul în apă, la circa doi metri de mal, unde adâncimea depășea cinci metri.

Echipajele medicale au început imediat manevrele de resuscitare, care au avut efect: adolescentului i-a revenit pulsul, însă acesta se află în stare de inconștiență. El a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

ISU Botoșani recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de siguranță atunci când merg la scăldat, astfel:

Publicitate

▪️frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
▪️evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
▪️evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;
▪️nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
▪️nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
▪️nu intrați în apa rece după expunerea la soare;
▪️nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
▪️echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Țepele de pe litoral continuă. O femeie din Suceava a fost înșelată cu o garsonieră „fantomă” la Costinești

Publicat

Publicitate

În plin sezon estival, escrocheriile de pe litoralul românesc fac noi victime. O femeie din municipiul Suceava a fost înșelată de o persoană necunoscută care i-a promis, printr-o platformă online, închirierea unei garsoniere în stațiunea Costinești, județul Constanța.

Potrivit anchetatorilor, pe 30 iunie 2025, în timp ce se afla la domiciliu, femeia a găsit un anunț online care promova o garsonieră de închiriat în Costinești. A atras-o ideea de a petrece câteva zile la Marea Neagră, așa că a luat legătura cu persoana care pretindea că este proprietarul imobilului.

În urma discuțiilor purtate, suceveanca a rezervat locul pentru perioada 21–23 iulie 2025 și a transferat o sumă de bani reprezentând „garanția” solicitată. Totul părea în regulă până pe 8 iulie, când a încercat să îl contacteze din nou pe presupusul proprietar. Atunci a realizat că acesta nu mai răspunde la telefon, iar anunțul dispăruse complet de pe platformă.

Poliția a deschis dosar penal pentru înșelăciune, infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 244 alin. 1 din Codul penal. Oamenii legii avertizează că astfel de cazuri nu sunt izolate și le recomandă celor care plănuiesc o vacanță pe litoral să fie extrem de vigilenți atunci când rezervă locuri de cazare online.

Recomandările poliției pentru a evita astfel de capcane:

  • Verificați atent autenticitatea ofertelor: folosiți site-uri oficiale sau platforme consacrate și citiți recenziile altor utilizatori.
  • Fiți sceptici dacă prețul cerut este mult sub media pieței – este un semnal de alarmă.
  • Nu trimiteți bani în avans fără garanții clare: cereți un contract scris și datele reale ale proprietarului.
  • Confirmați existența locației și disponibilitatea reală. Dacă nu puteți vizita în prealabil, solicitați fotografii suplimentare și detalii precise.
  • Folosiți doar metode de plată sigure, evitând transferurile rapide în conturi necunoscute.
  • Atenție la modul de comunicare: refuzul de a oferi informații clare sau insistența pentru plata urgentă a unui avans sunt motive de suspiciune.
  • Sesizați imediat poliția dacă suspectați o înșelăciune.

Polițiștii reamintesc că prevenția este cea mai bună metodă de a nu deveni victimă a unor astfel de înșelătorii care, din păcate, se înmulțesc în perioada concediilor.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending