Connect with us
Publicitate

Eveniment

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Botoșani au trecut la controale în primăriile județului

Publicat

Publicitate
Conform Planului Anual General de Activități al Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Botoșani a demarat acțiunile de inspecție și control pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (conform PNGD) și a stării de salubrizare a localităților.
Până la data prezentei s-au verificat 25 UAT-uri, Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Ecoproces și Consiliul Județean Botoșani.
Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-au aplicat 32 sancțiuni din care 22 avertismente și 10 amenzi, în valoare totală de 255.000 lei.
Perioada controlată este anul 2023, fiind verificate:
• implementarea sistemelor de colectare separată de către ADI/UAT-uri, respectiv existența punctelor de colectare și dotarea corespunzătoare a acestora;
• asigurarea și respectarea programelor (graficelor) de colectare separată, cel puțin pentru deșeurile din hârtie, metal, plastic și sticlă din deșeurile municipale;
• atingerea nivelului de pregătire pentru reutilizare și reciclare;
• utilizarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor de către generatori (invlusiv populație);
• transportul separat (fără a fi amestecate) al deșeurilor colectate separat de la generatori;
• îndeplinirea țintei de reducere a cantității de deșeuri municipale depozitate de către UAT-uri, pentru anul 2023;
• modalitatea de gestionare a deşeurilor periculoase generate în gospodării
• trasabilitatea deșeurilor municipale de la generator la valorificare/ eliminare.
• amplasanetele fostelor depozite rurale, care au fost închise în 2009
• amplasamentele cu abandonări de deșeuri identificate în urma controalelor efectuate în anul 2023, dar și alte amplasamente noi, care au fost semnalate prin sesizări, prin apariții mass-media.
• depunerea la termen a declarațiilor privind Fondul pentru mediu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

FOTO: Lucrările la cele două locuințe protejate, „Iris” și „Phoenix”, din Botoșani, se apropie de final

Publicat

Publicitate

Lucrările la cele două locuințe protejate, „Iris” și „Phoenix” se apropie de final.

Consiliul Județean Botoșani, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, asigură servicii pentru cele mai defavorizate categorii sociale. În acest context, se implementează proiectul de construire a două locuințe protejate, „Iris” și „Phoenix” pentru 20 de persoane adulte cu dizabilități provenite, din centrele rezidențiale clasice.

Lucrările sunt finanțate din sumele atrase în cadrul Programului de Interes Național, cât și din bugetul Consiliului Județean Botoșani.

„Ca autoritate județeană trebuie să asigurăm cele mai bune condiții tuturor botoșănenilor, iar persoanele cu dizabilități trebuie să beneficieze de o atenție deosebită. Scopul acestui proiect derulat prin DGASPC Botoșani este acela de a dezvolta noi servicii sociale prin care să se asigure atât îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități, cât și oferirea de alternative de sprijin pentru viața independentă și integrarea acestora în comunitate. Casele «Iris» și «Phoenix»” vor asigura cazarea pentru 20 de beneficiari. Lucrările sunt aproape de finalizate, la fel și achiziția dotărilor necesare”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a salutat ritmul în care au fost făcute lucrările. „Avem un constructor serios, care va finaliza lucrările cât de curând și ne va notifica pentru recepția obiectivelor. Este o nouă investiție implementată de echipa de conducere a Consiliului Județean coordonată de doamna președinte Doina Federovici”, a spus, la rândul său, Dorin Birta.

În cadrul DGASPC Botoșani funcționează, de la sfârșitul anului 2020, o casă protejată, „Sfântul Foca”. Aceasta asigură servicii sociale pentru opt persoane adulte cu dizabilități.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Zeci de șoferi amendați pentru viteză excesivă, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor rutieri

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă. Polițiștii au acționat pe principalele artere rutiere din județ, prilej cu care au fost controlate 128 de autovehicule.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, 38 dintre acestea fiind aplicate pentru viteză neregulamentară.

 

De asemenena, au fost reținute 9 permise de conducere, 7 dintre acetsea pentru voteză excesivă și 2 pentru depășiri neregulamentare.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Nova Apaserv anunță că va furniza apă potabilă cu presiune redusă (sau chiar sistare) către utilizatorii din două orașe și

Publicat

Publicitate

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță că în perioada 08 octombrie – 09 octombrie 2024, Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești are programate lucrări pentru lansare batardou pe poziție și întreținere priză de rezervă de unde se alimentează conducta care distribuie apa brută la Stația de pompare.

Din cauza acestor lucrări,  pe o perioadă de 24h, se va furniza apă potabilă cu presiune redusă (sau chiar sistare) către utilizatorii din orașul Ștefănești, orașul Săveni, respectiv din comunele: Românești, Santa Mare, Călărași, Răuseni, Todireni, Albești, Trușești, Dângeni, Ungureni, Dobârceni, Durnești, Mihălășeni, Hlipiceni, Avrămeni, inclusiv comunele Bivolari și Andrieșeni din județul Iași.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze minime rezerve de apă pentru perioada de întrerupere.

Citeste mai mult

Eveniment

Doi tineri din Concești și Hudești, reținuți după ce au spart trei magazine

Publicat

Publicitate

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe  numele a doi tineri, din comunele Concești și Hudești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de distrugere și furt calificat.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că aceștia, în noaptea de 5 spre 10 octombrie 2024, ar fi pătruns prin forțarea sistemului de asigurare, în trei localuri publice, din comuna Concești, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, constând în alimente, țigarete și bani, creând un prejudiciu de aproximativ 7.500 de lei.

 

În urma activităților desfășurate, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat parțial.

 

Publicitate

Cei doi tineri bănuiți de comiterea faptelor au fost introdusși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending