Connect with us
Publicitate

Cultura

Colecția de artă NORA DORIAN: „Retrospectivă”, în spațiul Colecției de Artă din Botoșani

Publicat

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani găzduiește în perioada 6-31 ianuarie 2024, în spațiul Colecției de Artă, expoziția personală ,,RETROSPECTIVĂ” cu lucrări semnate de artista Nora Dorian. Pe simeze vor fi expuse lucrări de pictură și grafică de carte, realizate în diverse stiluri și cu tehnici diferite de lucru.

A început studiile liceale la Liceul ,,Ștefan Luchian” din Botoșani și le-a finalizat la Liceul ,,Nicolae Tonitza”din București. A început studiile la Universitatea Națională de Arte București în 1996 și le-a încheiat după 5 ani de studii, în 2001, la secția sculptură.

Plecată în străinătate, artista și-a continuat studiile în domeniul artei. A studiat un an de fotografie și doi ani de audiovizuale. Pentru o perioada de timp a lucrat și în cinema, publicitate, făcând parte din diferite echipe și lucrând în diferite departamente. A avut, de asemenea, și proiecte personale în domeniul audiovizualului.

Publicitate

A participat la expoziții de grup și personale cu lucrări de sculptură și pictură în Spania și Italia.
Vernisajul va avea loc sâmbătă, 6 ianuarie 2024, ora 12.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO Lângă noi: Accident cu cinci răniți, la Suceava. Un copil de 8 ani se află printre cei transportați la spital

Publicat

Publicitate

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un accident rutier, cu un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, s-a înregistrat pe raza localității Roșiori.

Acesta a precizat că în accident au fost implicate cinci persoane și toate au necesitat îngrijiri medicale.

Toate victimele erau conștiente și cooperante la sosirea cadrelor medicale.

Publicitate

Toate cele cinci victime, printre care și un minor în vârstă de 8 ani, cu diferite traumatisme,au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

La fața locului au intervenit pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare și trei ambulanțe SMURD (inclusiv Terapia intensivă mobilă), cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Autovehicul furat din Italia, oprit la Frontiera Rădăuți-Prut

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autovehicul care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În data de 6 mai 2024, în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 30 de ani, care conducea un autovehicul marca Ford Kuga, înmatriculat în Franța.
La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autovehiculul din Franța și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 37.500 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Incendiu în municipiul Botoșani, a treia zi de Paști. O femeie de 72 de ani a suferit un atac de panică din cauza șocului

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit. În momentul izbucnirii incendiului, în locuință erau proprietara și fiul acesteia. Cei doi au ieșit din interior când au auzit că arde acoperișul și au sunat la pompieri după ajutor.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o ambulanță aparținând SAJ Botoșani. Aceștia au constatat faptul că ardea o parte din acoperișul casei și au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la întregul imobil.

Proprietara, o femeie în vârstă de 72 de ani, a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SAJ. Aceasta a refuzat transportul la spital.

Publicitate

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

▪️verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

▪️nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

Publicitate

▪️la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

▪️ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

▪️nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

Publicitate

▪️nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

▪️instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

▪️ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Hidrologii au avertizat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia

Publicat

Publicitate

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.

Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE”.

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Publicitate

Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

👩‍🚒 Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

‼️ Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

▪️curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

▪️ nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

ℹ️ Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro ( https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending