Connect with us
Publicitate

Eveniment

COD GALBEN de ninsori și vânt în județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări Cod Galben și Cod Portocaliu de vânt puternic și ninsori valabile multe zone din țară, până marți.

COD GALBEN: luni, 17 ianuarie, până la ora 16.00 – intensificări susținute ale vântului

În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h.

În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

COD GALBEN: de luni, 17 ianuarie, ora 16.00 până marți, 18 ianuarie, ora 8.00

– intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

Publicitate

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

COD PORTOCALIU: de luni, 17 ianuarie, ora 16.00 până marți, 18 ianuarie, ora 8.00

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

Publicitate

COD GALBEN: marți, 18 ianuarie, între orele 8.00-20.00

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Economie

Cu cât se vinde ABATORUL de păsări de la Răchiți. Prețul este mai mic cu 200.000 de euro față de suma inițială

Publicat

Publicitate

Abatorul de păsări situat în Comună Răchiți, Județul Botoșani, a fost scos din nou la licitație iar prețul cerut de executori este de 880.000. Inițial, pentru întreaga afacere se cerea 1,1 milioane de euro, însă prețul a fost reevaluat, iar astăzi este cu peste 200.000 de euro mai mic decât la prima încercare de vânzare.

Întreaga afacere de la Abatorul de păsări de la Răchiți cuprinde un teren în suprafață de 13.216 mp categorie de folosință curți construcții, pe care se află edificată construcția Corp C1 Abatorul păsări, cu suprafață construită de 4.286 mp, împreună cu echipamentele ce îl deservesc.

Iată ce prevede întregul anunț plasat pe Executări.com de către executori:

-Clădire C1 Abator păsări, în suprafață construită și construită desfășurată de 4286 mp, regim de înălțime parter, structura cadre și pereți din beton armat, compartimentări din zidărie și panouri sandwich, acoperiș tip șarpantă din lemn acoperită cu tablă (parțial), terasă necirculabila din beton armat (parțial), finisaje și dotări medii, conforme destinației (activități de prelucrare și conservarea cărnii de pasăre); la dată inspecției clădirea era în conservare, activitatea fiind oprită.

Clădire Secție preparare, în suprafață construită de 245 mp, regim de înălțime parter, structura din beton, terasă necirculabila din beton armat; aflată în conservare.

Clădire Rampă spălare în suprafață construită de 53 mp, regim de înălțime parter, structura metalică tip șopron, pardoseală din beton, electricitate.

Publicitate

Clădire Cabina poartă, în suprafață construită de 15 mp, regim de înălțime parter, structura din zidărie portanță acoperită cu tablă, tâmplărie din PVC, electricitate, utilizată pentru pază.

Bascula poartă – construcție anexă metalică, în suprafață construită de 44 mp, uzură medie, în stare de funcționare.

Clădire Magazie metalică în suprafață construită de 258 mp, regim de înălțime parter, structura metalică, pardoseală din beton, electricitate, utilizată că spațiu de depozitare.

Publicitate

Clădire Depozit carburanți, în suprafață construită de 41 mp, regim de înălțime parter, structura din zidărie portanță acoperită cu tablă, tâmplărie metalică, electricitate, neutilizată.

Construcțiile C2, C3, C4, C5, C6 și C7 nu au acte și nu sunt intabulate, dar se regăsesc pe Planul de situație.

La data inspecției pe teren s-au mai identificat și alte construcții neintabulate, fără acte, care nu apar pe planul de situație și care nu au fost luate în calcul.

Clădirile sunt în stare bună, având o uzură fizică corespunzătoare vârstei efective, fiind edificate în anii 1970 (estimare evaluator pe baza tipologiei) și renovate/modernizate în anii 2000-2010. Finisaje și dotări medii, corespunzătoare destinației.

Construcțiile sunt edificate pe un teren intravilan, categoria de folosință „curți construcții”, în suprafață de 13.216 mp. Terenul este plat are formă relativ regulată, trapeziodala cu deschidere de cca. 25 m la drum public (DC65B), împrejmuit cu gard din plăci prefabricate din beton și poartă metalică acces auto, parțial betonat, parțial acoperit cu iarbă, arbuști, vegetație diversă.

Proprietatea se consideră împreună cu rețelele electrice și sanitare exterioare aferente clădirilor.

Utilități; electricitate, apă (din rețeaua comunală), canalizare (fosă septică), gaze naturale.

Încălzire/abur tehnologic – centrală termică electrică.

Proprietatea este localizată la periferia de nord a municipiului Botoșani, în vestul comunei Răchiți, în vecinătatea răului Sitna. Accesul se realizează pe drumul comunal DC65B, arteră asfaltată, cu dublu sens și o bandă pe sens, puțin tranzitata auto, se mai precizează în anunțul public al executorului.

Citeste mai mult

Eveniment

Este OFICIAL: Noi am trăit cea mai FIERBINTE zi din istorie. Ziua de duminică, 21 iulie, rămâne în istoria înregistrărilor meteo

Publicat

Publicitate

Specialiștii în schimbări climatice au stabilit că duminică, 21 iulie a fost cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată la nivel global, relatează agerpres.ro.

Potrivit datelor preliminare emise de Serviciul Copernicus privind Schimbările Climatice (C3S) al Uniunii Europene temperatura medie a aerului la suprafaţa Pământului a atins duminică 17,09 grade Celsius – uşor mai ridicată comparativ cu precedentul record stabilit în iulie anul trecut, de 17,08 grade Celsius.

Valurile de căldură au atins zone extinse din Statele Unite, Europa şi Rusia în ultima săptămână.

Copernicus a confirmat pentru Reuters că recordul de temperatură medie zilnică stabilit anul trecut pare să fi fost depăşit duminică, conform datelor care au început să fie înregistrate în 1940.

Anul trecut, recordul a fost depăşit timp de patru zile la rând, între 3 şi 6 iulie, pe măsură ce schimbările climatice au condus la căldură extremă în emisfera nordică.

Fiecare lună începând din iunie 2023 – 13 luni la rând – a fost cea mai călduroasă de la începutul înregistrărilor, comparativ cu aceeaşi lună din anii precedenţi, a indicat Copernicus, citat de agerpres.ro.

Publicitate

Unii oameni de ştiinţă au sugerat că 2024 ar putea depăşi 2023 devenind astfel cel mai călduros an de la începutul înregistrărilor, după ce schimbările climatice şi fenomenul meteorologic natural El Nino – care s-a încheiat în aprilie – au dus la creşterea temperaturilor în acest an.

Citeste mai mult

Eveniment

Depozit în flăcări la Flămânzi. Pompierii au luptat mai bine de oră să nu se extindă focul la proprietățile din jur

Publicat

Publicitate

Un depozit de lemne din curtea unui bărbat din Flămânzi a fost distrus de flăcări, după ce proprietarul a dat foc resturilor vegetale pe care le-a lăsat nesupravegheate. Tot el a fost cel care a solicitat ajutor la 112, a anunțat ISU Botoșani.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere, incendiul fiind stins în limitele găsite. Intervenția a durat aproape o oră, iar salvatorii au reușit să limiteze extinderea flăcărilor la casa de locuit și anexele din gospodărie, precum și la locuințele învecinate.

Potrivit legislației privind protecția mediului, este interzisă arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor”, a transmis ISU Botoșani.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte, în municipiul Botoșani. Care sunt zonele vizate

Publicat

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani anunță cetățenii că marți, între orele 22 și 5 dimineața, se va desfășura operațiunea de dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte.

Dezinsecţia se va desfăşura pe raza Municipiului Botoşani în următoarele zone: Parcul Mihai Eminescu, Curcubeului, Tineretului, Primăriei, APM, Filateliei, Sucevei, Junior, G-ral Avrămescu, Liceul Pedagogic, Pietonalul Unirii, B-dul M. Eminescu, Biserica militară , parc plimbat animale de companie.  „Rugăm populaţia să evite aceste zone enumerate mai sus timp de 10 ore”, au transmis reprezentanții primăriei.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending