Connect with us
Publicitate

Eveniment

Clipe emoționante la Jandarmeria Botoșani! Șapte militari încadrați din sursă externă au depus jurământul de credință

Publicat

Publicitate

„Eu…. jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr Țara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, au rostit, marți, un ofițer și șase subofițeri încadrați din sursă externă la Jandarmeria Botoșani.

Clipe emoționante trăite astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, de noii colegi care au depus, cu emoție în suflet, jurământul militar.

Un ofițer și șase subofițeri, care au promovat concursurile de încadrare din sursă externă organizate la finalul anului trecut, au avut un sentiment de mândrie, dar și de conștientizare și asumare a tuturor responsabilităților ce le revin, de acum înainte, în calitate de militari al Jandarmeriei Române.

Publicitate

Rostirea legământului sacru față de Țară reprezintă un moment care va rămâne viu în amintirea lor pentru totdeauna. Dorința de a fi de folos societății i-a condus până la această ipostază de răscruce în evoluția lor profesională, conștienți fiind că statutul de militar le va conferi drepturi, dar și obligații și interdicții.

Le dorim mult succes în carieră celor care astăzi au depus jurământul militar!

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Comuna Frumușica s-a înfrățit cu satul Gribova

Publicat

Publicitate

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a participat astăzi la ceremonia de semnare a acordului de înfrățire între comuna Frumușica, județul Botoșani și satul Gribova din raionul Drochia, Republica Moldova.

Evenimentul administrativ a fost organizat la Căminul Cultural din comuna Frumușica.

Prin acordul semnat astăzi de către primarul comunei Frumușica, Cornel Bălășanu și primarul satului Gribova, Igor Grozavu, cele două administrații publice locale au convenit să colaboreze în mai multe domenii de interes reciproc, pentru promovarea și dezvoltarea în comun a unor proiecte de dezvoltare economică și socială, în beneficiul comunităților locale.

Publicitate

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ”Dragi musafiri din Republica Moldova, bine ați venit în județul Botoșani!

Îmi face o deosebită plăcere sa fiu astăzi alături de dumneavoastră. Este important acest acord de înfrățire semnat astăzi, dar eu cred că înfrățirea este în suflete. Oamenii buni, oamenii gospodari, se adună. Se adună să facă treabă. De aceea apreciez acest parteneriat și apreciez colaborarea dintre dumneavoastră. Acolo unde doi oameni buni își dau mână nu pot ieși decât lucruri bune.

Administrațiile din Frumușica și Gribova și-au dat mâna.

Publicitate

Vă felicit pentru această înfrățire între localitățile pe care le administrați, în felul acesta veți consolida și intensifica colaborarea și schimbul de experiență. O inițiativă care s-a concretizat, un exemplu demn de urmat de către alte autorități ale administrației publice locale din județ.

Contați pe sprijinul meu și al Instituției Prefectului.

Felicitări și mult succes!”

Publicitate

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/s-a-semnat-acordul-de-infratire-intre-comuna-frumusica-si-satul-gribova/

Citeste mai mult

Eveniment

Primăria Municipiului Botoșani organizează cea de-a doua ediție a Cupei 1 Iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Publicat

Publicitate

Din dorința de a pune în prim plan creativitatea, imaginația și talentul copiilor, Primăria Municipiului Botoșani organizează cea de-a doua ediție a Cupei 1 Iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Întrucât prima ediție, desfășurată anul trecut, s-a bucurat de succes, municipalitatea a lansat din nou unităților de învățământ provocarea de a participa la concursul de creativitate și inițiativă „Cupa 1 Iunie”.

Competiția își propune să dezvolte munca în echipă și conceptul de învățare prin joc și joacă la nivelul copiilor din mediul preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Publicitate

Cupa 1 Iunie promovează, în egală măsură, capacitățile creativ-artistice ale elevilor prin expunerea unui „Totem” reprezentativ pentru unitatea de învățământ pe care o frecventează.
Concursul se va derula pe 4 secțiuni, „Grădinițe” / „Gimnaziu 0 – 4” / „Gimnaziu 5-8” / „Liceu”, în perioada 1 – 11 iunie 2024.
Lucrările vor fi expuse în Parcul Ferdinand (Primăriei).

Totemurile câștigătoare vor fi desemnate de botoșăneni prin sistemul de vot implementat și la prima ediție. Fiecare lucrare va fi prezentată pe pagina oficială de Facebook a primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. În funcție de numărul de aprecieri pe care îl va primi fiecare totem, până pe data de 11 iunie 2024 inclusiv, se vor desemna și laureații celei de-a II-a ediții a Cupei 1 Iunie, pe fiecare din secțiunile menționate.
Înscrierile la concurs se fac la Primăria Municipiului Botoșani, până la data de 30 mai 2024.

La ediția de anul trecut, laureați au fost Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15 (Grădinițe), Liceul de Artă „Ștefan Luchian” (Gimnaziu), Liceul „Alexandru cel Bun” (Liceu).

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Un șofer de 56 de ani din municipiul Botoșani s-a urcat la volan, deși era beat criță. Polițiștii i-au găsit o alcoolemie uriașă

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 56 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Sprijin financiar în valoare de peste 1,53 miliarde lei pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal

Publicat

Publicitate

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani informează că ieri, 22 mai 2024, APIA Aparat Central a efectuat plata aferentă ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, aprobat de Guvernul României sub formă de grant direct în valoare de 100 euro/hectar, iar în următoarele 2 zile beneficiarii vor avea banii în conturi.

Suma plătită pentru județul Botoșani este de 23.643.812,84 și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru o suprafață de 47.926 ha și un număr de 3707 beneficiari.

Valoarea maximă a grantului direct acordat pe beneficiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro.

Publicitate

Grantul direct se acordă beneficiarilor cererilor depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending