Connect with us
Publicitate

Eveniment

CFR Călători va extinde restricţiile de viteză pe calea ferată în perioadele caniculare şi cu furtuni puternice

Publicat

Publicitate

CFR Călători va extinde restricţiile de viteză pe calea ferată în perioadele caniculare şi cu furtuni puternice, pentru a garanta siguranţa pasagerilor, mai ales că în zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul şinei se înregistrează între 50 şi 80 de grade Celsius la soare.

“România se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate ce au impact şi în transportul feroviar. Ca atare se extind restricţiile de viteză pe calea ferată pe perioada prognozată de meteorologi ca fiind caracterizată cu fenomene meteo extreme: caniculă şi furtuni puternice. Prioritatea CFR Călători este siguranţa pasagerilor şi face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare”, informează luni un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, infrastructura feroviară, precum şi materialul rulant din România nu au fost proiectate pentru temperaturile ridicate înregistrate odată cu schimbările climatice.

“Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât şi ţările care trec prin aceleaşi schimbări climatice. În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul şinei se înregistrează de multe ori chiar şi peste 50 – 80 de grade Celsius la soare. Trebuie avut în vedere că ţările care au, tradiţional, o climă mult mai caldă au proiectată infrastructura şi materialul rulant pentru a rezistă la temperaturi mult mai ridicate. Totodată şi în aceste ţări se iau aceleaşi măsuri de prevenţie, precum în România, dacă temperatura creşte peste nivelul pentru care a fost proiectat transportul feroviar”, se menţionează în comunicat.

CFR Călători recomandă pasagerilor, astfel încât călătoria cu trenul în condiţii de caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale: să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj; să aibă medicaţia necesară afecţiunilor pe care le au, în caz de nevoie; să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor. AGERPRES

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA. Universitatea a primit acreditare internațională

Publicat

Publicitate

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA: Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a primit acreditare internaţională din partea a Agenţiei Independente pentru Acreditare şi Rating (IAAR), informează alba24.ro.

Obţinerea acestei acreditări, până la finalul anului 2024, este obligatorie pentru Facultăţile de Medicină pentru recunoaşterea diplomelor de studiu ale absolvenţilor de medicină care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical în Statele Unite ale Americii şi în ţările central şi est-europene.

IAAR este înregistrată în Registrul European de Asigurare a Calităţii pentru Învăţământul Superior (EQAR) şi este membră cu drepturi depline a Asociaţiei Europene pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ENQA)”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate, procesul de acreditare a implicat evaluarea riguroasă a gradului de îndeplinire a nouă standarde principale:

Misiune şi rezultate;
Program educaţional;
Evaluarea studenţilor;
Studenţi;
Cadre didactice/ Personal academic;
Resurse educaţionale;
Evaluarea programului; Guvernanţă şi administraţie;
Înnoire continuă şi a 123 de criterii sau indicatori.
În total, dintre aceste 123 de criterii, UMF „Iuliu Haţieganu” a îndeplinit 119, adică 96,74%.

„Suntem foarte mândri de această recunoaştere internaţională. Acreditarea IAAR confirmă angajamentul nostru de a oferi educaţie medicală de cea mai înaltă calitate şi de a sprijini dezvoltarea profesională a studenţilor noştri.

Publicitate

Vom continua să investim în infrastructura universităţii şi să îmbunătăţim serviciile oferite pentru a răspunde cât mai bine nevoilor comunităţii noastre academice.

Această acreditare consolidează poziţia UMF „Iuliu Haţieganu” de lider în educaţia medicală din România şi Europa de Est, asigurându-se că absolvenţii săi sunt pregătiţi să răspundă provocărilor din domeniul medical la nivel global”, a declarat, citată în comunicat, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Haţieganu”.

Conform sursei citate, comisia de evaluatori a fost impresionată de nivelul de excelenţă şi de standardele înalte atinse de facultatea noastră.

Publicitate

Această realizare subliniază importanţa Facultăţii de Medicină în peisajul educaţional internaţional şi consolidează poziţia UMF „Iuliu Haţieganu” ca un centru de excelenţă în educaţia medicală, atrăgând studenţi talentaţi din toate colţurile lumii şi contribuind la progresul medicinei la nivel global.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani. Pietonii indisciplinați au fost amendați de polițiști. N-au scăpat nici șoferii care nu au acordat prioritate

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în zona trecerilor pentru pietoni, fiind vizați atât conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere persoanelor care au acest drept, cât și pietonii indisciplinați. 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate  90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.130 de lei, una dintre acestea fiind aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru indisciplina pietonilor iar celelalte au fost aplicate pentru alte abateri la regimul rutier (viteză neregulamentară, ITP expirat).

La nivelul municipiului Botoșani, principala cauză generatoare de accidente rutiere este neacordarea de prioritate pietonilor care au acest drept. De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 37 de accidente rutiere soldate cu victime, dintre care cinci accidente grave, soldate cu două decese și patru persoane rănite grav.

Dintre acestea, 13 accidente s-au produs ca urmare a neacordării priorității de trecere, pietonilor care au acest drept.

De asemenea, în aceeași perioadă, în cadrul activităților preventive desfășurate au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce cinci permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Accident în municipiul Botoșani. Autorul este un tânăr de 24 de ani, din comuna Călărași, care s-a urcat beat la volan

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani – Biroul Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Sucevei, din municipiului Botoșani, s-a produs un accident de circulație, iar conducătorul auto este posibil să se afle sub influența alcoolului.

 

Echipajul de poliție direcționat la fața locului a stabilit următoarea situație de fapt:

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Călărași, în timp ce se deplasa pe strada Sucevei, din municipiului Botoșani, a pierdut controlul autovehiculului, împrejurare în care a lovit indicatorul rutier ce desparte sensurile de mers.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Poliția Română organizează concurs pentru ocuparea posturilor vacante de ofițeri de poliție prin încadrare din sursă externă

Publicat

Publicitate

Poliția Română anunță desfășurarea unui concurs pentru ocuparea posturilor vacante de ofițeri de poliție existente la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, prin încadrare din sursă externă.

 

Așteptăm persoane dedicate și motivate care îndeplinesc condițiile pentru a candida pe aceste posturi:

  • 1 funcție de ofițer la Serviciul Logistic
  • 1 funcție de ofițer la Serviciul de Investigații Criminale
  • 2 funcții de ofițer specialist la Serviciul de Comunicații și Informatică
  • 1 funcție de ofițer specialist la Structura de Securitate

 

Totodată, IPJ Botoșani recrutează candidați și pentru următoarele posturi:

  • 1 funcție de ofițer specialist relații publice la Serviciul Cabinet
  • 1 funcție de ofițer specialist la Biroul Siguranță Școlară
  • 1 funcție de medic veterinar la Biroul pentru Protecția Animalelor

 

Publicitate

Pentru ultimile 3 posturi menționate, probele de concurs vor fi susținute în municipiul București, în locații care vor fi comunicate ulterior candidaților înscriși, atunci când își vor depune dosarele, prin intermediul colegilor de la Serviciul Resurse Umane .

 

Înscrierile se realizează exclusiv online, până la data de 07.07.2024 (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 07.07.2024 până la ora 23:59) prin transmiterea dosarului de recrutare pe adresa de email sursaexterna@bt.politiaromana.ro. Dosarul de recurtare conține cererea de înscriere tip, completată cu datele solicitate, însoțită de toate documentele menționate în anunțul postat pe portalul de servicii electronice al Ministerului Afacerilor Interne ( http://hub.mai.gov.ro/).

Publicitate

Relații suplimentare se pot obține de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani la numărul de telefon 0231.507.114 sau 0231.507.113

„Vino alături de noi și devino un scut al celor care respectă normele legale și vor să trăiască într-o societate bazată pe respectarea regulilor. Vei fi provocat să faci față unor situații inedite, riscante și dificile care îți vor oferi satisfacția unei împliniri profesionale”, au transmis polițiștii.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending