Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cerc pastoral misionar la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Biserica „Întâmpinarea Domnului” Botoșani va găzdui astăzi, 18 iunie 2024, începând cu ora 18:00, întâlnirea Cercului Pastoral Misionar „Sfântul Ioan Botezătorul”. Din acest cerc fac parte parohiile din partea de centru a municipiului Botoșani și prin rotație, la fiecare Biserică parohială se oficiază în sobor câte o slujbă și se prezintă o temă misionară.

În cadrul întâlnirii din această după-amiază, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută conferința cu tema „Sfinții vindecători și taumaturgi cinstiți în mod special pe teritoriul României”, de către Preot Dumitru Volentiru, fost preot paroh la Biserica „Sfântul Dumitru”. Dacă se vor mai întreba unii: de ce avem nevoie de mijlocirea sfinţilor pentru ca Hristos să ne ajute sau să ne tămăduiască?, le răspundem cu nemuritoarele cuvinte ale Sfântului Apostol Pavel: Sfinții sunt prietenii lui Hristos, casnicii Lui. Cum ar putea Mântuitorul să nu asculte şi să nu împlinească rugăminţile unor prieteni devotaţi Lui până la moarte? Și nu doar că-i ascultă ci, Darnic fiind Stăpânul, le și dăruiește harul Său tămăduitor pe care sfinții, la rândul lor, deveniți prin rugăciunile noastre prieteni cu noi, ni-l împărtăşesc şi nouă, spre slava desăvârșitului Vindecător al sufletelor și trupurilor noastre.

CERCUL PASTORAL MISIONAR „SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL” Parohii, lăcașuri de cult și slujitori: 1. Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, Protopop Petru Fercal, paroh; 2. Biserica „Sfânta Treime”, Preot Gheorghiță Bădărău, paroh; 3. Biserica „Vovidenia”, Preot Partenie Apostoae, paroh; 4. Biserica „Cuvioasa Parascheva”, Preot Visarion Vizitiu, paroh; 5. Biserica „Întâmpinarea Domnului”, Preot Gheorghe Grigorași, paroh; 5. Biserica „Sfântul Dumitru”, Preot Ștefan Grădinaru, paroh; 6. Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”, Preot Petru Chirvase, paroh; 7. Biserica „Sfântul Andrei și Sfântul Nectarie”, Preot Marius Ciobanu, paroh; 9. Capela Maternitate, Preot Alexandru Manole, misionar de caritate.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: „Pacea face natura să zâmbească!”, acțiune la Liceul „Demostene Botez″ Trușești

Publicat

Publicitate

″Pacea face natura să zâmbească!″, a fost activitatea desfășurată de către elevii Liceului „Demostene Botez″ Trușești, în parteneriat cu Ocolul Silvic Trușești, Primăria Trușești și Parohia Drislea, cu prilejul Zilei Mondiale a Păcii și a Zilei de Curățenie Națională.

Relațiile de simbioză dintre pace și natură, trebuie prețuite de către toți oamenii, mari și mici.Din acest motiv, copiii trebuie ajutați să înțeleagă că protejarea mediului înconjurător este esențială pentru a asigura un viitor durabil, iar participarea la acțiuni de curățenie și de îngrijire a mediului poate fi o modalitate eficientă de a îmbunătăți viața noastră.

Pacea nu este totul, dar fără pace totul este nimic! Această logică se aplică și mai mult mediului înconjurător care asigură baza existenței noastre! Un mediu sănătos este esențial pentru securitatea umană. Grija pentru mediu este o necesitate și nu un lux. Destinele noastre și ale mediului înconjurător sunt strâns legate.

Noi, oamenii nu putem supraviețui, nici trăi în pace, fără un mediu sănătos.Mulțumim reprezentanților Ocolului Silvic Trușești, domnului inginer Cătălin Ciobanu, domnului primar Ailenei Petru Grișa, domnului inginer Gabriel Niță, elevilor și cadrelor didactice pentru toată dragostea arătată astăzi cu prisosință mediului!

Profesor Cătălina Gania

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au marcat Ziua Națională de Curățenie

Publicat

Publicitate
Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Botoșani, ofițerii și agenții din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Navale – Stânca Costești, pescari și vânători din cadrul AJVPS Botoșani s-au întâlnit dis-de- dimineață pe malul râului Prut pentru a marca Ziua Națională de Curățenie.
Sacii și mănușile au fost puse la dispoziție, prin grija AJVPS Botoșani, în punctele de întâlnire Troiță loc. Sadoveni, com. Manoleasa și Stadion loc Ripiceni, com. Ripiceni în intervalul orar 8.30-9.00.
„Dacă unii pescari aveau firul întins. … noi ne-am întors cu tolba (remorca) plină de PET-uri….
Am fost surprinși de preșcolari din localitatea Sadoveni, comuna Manoleasa care nu au întârziat la start nici măcar un minut.
ÎMPREUNĂ FACEM DIFERENȚA!
Ulterior comisarii de mediu, ofițerii și agenții de poliție au desfășurat activități în baza planului comun de acțiune”, au notat pe pagina de facebook comisarii Gărzii de Mediu.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Salvatorii botoșăneni continuă misiunile în zonele afectate de inundații din judeţul Galaţi

Publicat

Publicitate

Misiunile pompierilor botoșăneni continuă în localitatea Slobozia Conachi din județul Galați.

Aceștia intervin de dimineață până seara pentru a evacua apa și mâlul din locuințe și gospodării și fac tot posibilul pentru a salva și bunurile acestor oameni.

 

Alături de colegi din alte 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență (AB, AR, BH, BN, BV, CJ, CT, DJ, GR, GJ, HD, IS, MH, MM, MS, OT, PH, SB, SM, SV, TM, TR, VL, BIF) și de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani, cei 32 de pompieri din Botoșani contribuie la efortul comun de a restabili normalitatea în zonele afectate.

Acțiunile sunt coordonate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care monitorizează constant situația pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt implementate eficient în gestionarea misiunilor din zona afectată.

Informare preventivă

Publicitate

În fața naturii dezlănțuite fiecare dintre noi trebuie să știe cum să reacționeze, iar cele mai importante sunt măsurile de protecție, luate din timp. Așadar, aveți grijă să curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. Nu aruncaţi peturi, alte ambalaje sau resturi vegetale în albiile apelor curgătoare și nici în şanţurile sau canalele de colectare a apei.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu le traverseze și să nu se apropie de malurile acestora.

Pe platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă “FII PREGĂTIT” pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteţi proteja în diverse situaţii de urgenţă, generate de fenomene meteo extreme.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Educație

Și elevii Școlii Gimnaziale “Sfântul Nicolae” Botoșani au strigat în cor și cu mănușile pe mâini: „Let’s Do It, Romania!”

Publicat

Publicitate

Zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale “Sfântul Nicolae” Botoșani au ieșit astăzi la curățenia generală cu sacii de plastic și mânușile pe mâini în ceea ce s-a dovedit a fi cea mai amplă acțiune de curățenie realizată cu voluntari în municipiu, o acțiune derulată sub titulatura „Let’s Do It, Romania!”.

De la primele ore ale dimineții, zeci de copii însoțiți de 10 cadre didactice au ieșit la curățenie în zona școlii și în tot cartierul, iar veselia și buna dispoziție a cuprins întreaga zonă.

Mai mulți saci cu pet-uri de plastic și diferite alte deșeuri au făcut ca la finele acțiunii puștii să se declare foarte încântați de rezultatele acțiunii, în timp ce cadrele didactice s-au declarat foarte încântate de faptul că micuții se declară tot mai aproape de protejarea naturii și menținerea curățeniei în zona urbană.

Peste 16000 de elevi și preșcolari și 1700 de cadre didactice din județul Botoșani au participat astăzi, 21 septembrie 2024, la activitatea de strângere a deșeurilor organizată de Let’s Do It, Romania, iar fotografiile făcute astăzi cu acțiunea elevilor de la Școala Gimnazială “Sfântul Nicolae” Botoșani întregesc acest tablou.

Iată câteva din imaginile surprinse astăzi:

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending