Connect with us
Publicitate

Administratie

Cel mai scump loc de parcare din municipiul Botoșani. Prima licitație din acest an

Publicat

Publicitate

Municipalitatea botoșăneană a organizat astăzi, 20 iunie, prima licitație din acest an pentru rezervarea locurilor noi de parcare și locurilor pentru care nu s-a plătit taxa de rezervare pe 2023.

La licitație s-au înscris sute de botoșăneni, care s-au prezentat în fața comisiei  din care fac parte viceprimarul Liviu Toma, consilierii municipali Maricel Maxim, Cătălin Boboc, Marius Buliga și funcționari din cadrul Serviciului Patrimoniu.

Potrivit datelor centralizate de Serviciul Patrimoniu, au fost scoase la licitație 664 de locuri (dintre care 349 în opt parcări noi), în zona delimitată de: Bulevardul Mihai Eminescu, Gării, Aprodu Purice, strada  Dimitrie Pompeiu, strada Doboṣari (zona ANL Ciṣmea), Împărat Traian, Săvenilor, Tudor Vladimirescu, Ion Pillat.

Publicitate

Din cele 664 de locuri, 40 au fost alocate înainte de licitație persoanelor cu grad de handicap și 27 la agenți economici. Pentru 534 de locuri a fost câte un singur solicitant, fiind concurență în cazul a 63 de locuri de parcare. În urma licitației de astăzi, cea mai mare taxă, respectiv 2.670 de lei, o va plăti un botoșănean ce a rezervat un loc pe Calea Națională – Unicat. Au mai fost adjudecate locuri cu 2.500 de lei pe strada Octav Băncilă, 2.000 de lei pe strada Ion Pillat, 1700 de lei pe strada Gheorghe Avramescu, respectiv cu câte 1.510 de lei în zona Adrian Adamiu și Rapsodiei.

Participanților li s-a transmis că taxa obținută în urma licitației cu strigare va fi menținută în fiecare an, iar la aceasta se va adăuga și eventualul coeficient de indexare aplicat la taxa de bază anuală. Durata de rezervare este până la 31 decembrie 2023, cu posibilitatea de prelungire, anual.

“Am asigurat, împreună cu colegii consilieri locali și cei din Serviciul Patrimoniu, buna desfășurare a licitației. Municipalitatea va continua să amenajeze noi parcări pentru a rezolva cât mai multe dintre solicitările cetățenilor”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Publicitate

Următoarea licitație va avea loc pe 29 iunie, începând cu ora 9:00 și va viza rezervarea locurilor de parcare disponibilizate pentru anul 2023 și nou-amenajate, pentru cetăṭenii care domiciliază sau îṣi au reṣedinṭa în ZONA II, aflată în perimetrul cuprins între străzile: Bulevardul  Mihai Eminescu, Sucevei, Primăverii, Pacea, Mihail Kogălniceanu, Viilor, Patriarh Teoctist Arapaṣu (zona ANL Bucovina), Maior Ignat, Petru Rareṣ.

Locurile de parcare rămase nerezervate în urma celor două licitații vor fi atribuite pe principiul primul venit – primul servit, începând cu 1 august 2023.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cosmin Andrei: „Votați candidații PSD la Parlament pentru investițiile din municipiu: Șoseaua nouă de Centură, Drumul expres Botoșani-Suceava, Stadionul, creșe și locuințe pentru tineri”

Publicat

Publicitate

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a adresat locuitorilor orașului un apel să vină la vot la alegerile prezidențiale și parlamentare și să voteze candidații PSD pentru a avea susținere în realizarea investițiilor majore din localitate.

Dragi botoșăneni, vă îndemn să veniți la vot la alegerile prezidențiale și parlamentare și să votați candidații PSD pentru a avea susținere politică pentru proiectele orașului nostru. Am realizat multe împreună. Finalizăm Teatrul Mihai Eminescu, am asfaltat multe străzi de la periferie, am început construcția de creșe și locuințe și avem proiecte importante precum Șoseaua nouă de Centură, modernizarea Stadionului municipal, Drumul Expres Botoșani-Suceava. Pentru toate acestea e foarte important să am sprijinul colegilor parlamentari de la PSD și al premierului Marcel Ciolacu”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

 

Publicitate

Cele 4 măsuri majore din Programul de guvernare PSD pentru județul Botoșani includ obiective importante de infrastructură rutieră care vor contribui direct la dezvoltarea municipiului Botoșani: finalizarea Autostrăzii Moldovei, realizarea drumului expres Botoșani-Suceava, Șoseaua nouă de Centură, reindustrializarea zonei prin aducerea de investitori care să deschidă unități de producție și să creeze locuri de muncă calificate și bine plătite, astfel încât tinerii să nu mai plece din județ.

 

https://www.facebook.com/share/v/18JFxEJbzb/

Publicitate

 

 

CMF11240017

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

O întreagă gospodărie din Suharău s-a făcut scrum! Au ars casa, grajdul pentru animale, depozitul de lemne și bucătăria de vară

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent a mistuit o întreagă gospodărie din localitatea Suharău.
Alarma a fost dată în această dimineață, iar la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Detașamentului Dorohoi cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că flăcările cuprinseseră toate construcțiile din gospodărie (casa de locuit, un grajd pentru animale, o bucătărie de vară și un depozit de lemne), existând pericolul de extindere la un lan de porumb.

Proprietarul, un bărbat de 62 de ani, a reușit să iasă singur din locuință și a sunat imediat pentru a cere ajutorul salvatorilor.

Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de jarul căzut din sobă, pe materialele textile din apropiere.

Publicitate

Pentru a preveni astfel de incendii, trebuie respectate următoarele măsuri:

▪️amplasaţi, în faţa sobelor o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

▪️în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei sau a plitei deschisă;

Publicitate

▪️nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

▪️nu puneți materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

▪️nu așezați patul lângă sobă;

Publicitate

▪️nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

▪️focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;

▪️nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

▪️depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.

Citeste mai mult

Economie

Pensii 2024: Adeverințe emise gratuit pentru recalcularea pensiilor. Care sunt condițiile

Publicat

Publicitate

Pensii 2024. Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă care prevede că pensionarii cu pensii de până la 3.000 lei să beneficieze de gratuitate la emiterea adeverinţelor pentru recalcularea pensiilor, scrie alba24.ro.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 14 noiembrie, a fost citită de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu, care a condus şedinţa de luni a plenului.

Propunerea legislativă, iniţiată de 19 parlamentari liberali, completează Legea 360/2023 privind sistemul public de pensii, potrivit Agerpres.

Publicitate

Pensii 2024: Adeverințe pentru recalcularea pensiilor. Condiții

„Pensionarii ale căror pensii au cuantumul cuprins între 3.001 lei şi 6.000 lei pot solicita adeverinţele care dovedesc veniturile lunare brute de la deţinătorii legali de arhive sau de la operatorii economici autorizaţi de Arhivele Naţionale pentru prestarea serviciilor arhivistice.

Contravaloarea obţinerii acestor documente fiind decontată în procent de 50% de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, prin agenţia judeţeană din judeţul în care îşi are domiciliul solicitantul”, potrivit actului normativ.

În expunerea de motive a propunerii legislative se menţionează că efortul bugetar din partea statului, pentru suportarea costurilor pentru obţinerea documentelor de către pensionari, este „moderat şi justificat”.

Publicitate

„Sumele alocate de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pentru decontarea acestor costuri sunt rezonabile şi necesare pentru asigurarea unui tratament echitabil al pensionarilor”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Proroc Avdie

Publicat

Publicitate

Sfântul Proroc Avdie era din pământul Sihem, satul Vitaharam și a trăit cu 800 de ani înainte de nașterea Domnului Iisus Hristos. Sfântul Proroc Avdie slujea la curtea împăratului, fiind ispravnic al casei împărătești a lui Ahav. Mai întâi a slujit lui Ahav și apoi fiului acestuia, Ohozia.

După moartea lui Ahav a luat împărăția lui Israel, Ohozia. În timpul persecuției regelui Ahav asupra prorocilor, cerută de Isabela, soția regelui care era de alta credință, Avdie a adăpostit de prigoană 100 de proroci ai lui Israel. În vreme aceea, Avdie slujea în rândurile ostașilor. Au fost trimise trei trupe conduse de trei căpitani pentru a fi adus Sfântul Proroc Ilie la împărat.

Peste doi dintre căpitanii de oști a căzut foc din cer și i-a ars, după cuvântul prorocului. Avdie, al treilea căpitan, a fost miluit pentru că s-a apropiat cu smerenie de Sfântul Proroc Ilie și s-a închinat în genunchi înaintea lui și l-a rugat, zicând: „Omule al lui Dumnezeu, cruță sufletul meu și sufletele robilor tăi!”. Deci Sfântul Ilie l-a cruțat pe el și l-a ridicat de la pământ, ducându-se împreună cu el la împărat. Din acel moment, copleșit de bunătatea Lui Dumnezeu, Sfântul Proroc Avdie a lăsat slujba împăratului și a mers în urma Sfântului Proroc Ilie, luând duhul prorociei, ca cel ce urmase prorocului Domnului.

Publicitate

După moartea sa, Sfântul Proroc Avdie, a fost îngropat cu mare cinste lângă părinții săi.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending