Connect with us

Eveniment

Ce măsuri au fost luate în punctele de trecere a frontierei la GRANIŢA DE EST în perioada minivacanţei de 1 Decembrie

Publicat

Publicitate

Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a dispus măsuri suplimentare de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internaţional pe granița de est a României, cu ocazia minivacanței prilejuită de Ziua Naţională a României.

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au anunțat că acționează alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

Pentru realizarea unui control fluent, în funcţie de dinamica traficului, vor fi luate măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, inclusiv suplimentarea personalului.

“Menţionăm că, în prezent,  traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

O situaţie specială se înregistrează la traficul pentru camioane în P.T.F. Galaţi- rutier, pe sensul de ieșire din țara, unde sunt timpi de așteptare crescuți urmare atât a numărului mare de camioane care tranzitează frontiera, cât și a unui blocaj între P.T.F.-urile dintre Republica Moldova și Ucraina, determinat şi de  desele întreruperi ale furnizării energiei electrice.

Din punct de vedere al atribuțiilor poliției de frontieră au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Publicitate

Astfel, timpul de efectuare a controlului, din punct de vedere al atribuţiilor instituţiei noastre este de maxim cinci minute”, a explicat într-un comunicat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Frrontiera cu Republica Moldova este graniţă externă a Uniunii Europene, iar la timpul necesar pentru efectuarea controlului de către polițiștii de frontieră asupra  camioanelor, se mai adaugă și cel necesar efectuării controlului celorlalte autorități (controlul mărfurilor și bunurilor, controlul mărfurilor comunitare;controlul produselor de origine animală, perisabile; cântărire, vignetă, controlul produselor vegetale.)

Astfel, în cazul mijloacelor de transport marfă, se efectuează şi operaţiuni vamale, care includ printre altele şi controlul fizic sau verificarea aplicării sigiliului vamal etc.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a adresat și o serie de recomandări participanților de la traficul transfrontalier.

“Recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă  să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional, existente la graniţa de est, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizate valorile medii ale timpului de aşteptare la controlul de frontieră în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere”, au mai adăugat polițiștii de frontieră.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșăneni scoși din trafic, după ce au fost prinși conducând fără permis

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un tânăr, de 30 de ani, din municipiul Botoșani, care a efectuat un viraj neregulamentar.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea exercitarea dreptului de a conduce autovehiucule suspendată, din luna decembrie 2024.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Publicitate

 

La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 293, în comuna Mileanca, un autoturism condus de un bărbat, din comuna Hudești.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta, avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din municipiul Botoșani, reținut pentru amenințare. Față de acesta a fost emis ordin de protecție și este monitorizat electronic

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 38 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunii de amenințare.

 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, a adresat amenințări cu acte de violență și cu moartea soției sale, cu care este în proces de divorț, creându-i acesteia o stare de temere.

 

În urma completării formularului de risc, a fost emis ordin de protecție provizoriu, iar la solicitarea victimei, bărbatul va fi monitorizat electronic.

 

Publicitate

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Începe proiectarea noului pod dintre Vârfu Câmpului și Zvoriștea

Publicat

Publicitate

Astăzi începe proiectarea noului pod peste Siret de pe DN29A, Dorohoi – Suceava.

Pe 8 ianuarie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a emis ordinul de începere a proiectării din data de 20 ianuarie. Podul peste Siret leagă comunele Vârfu Câmpului (Botoșani) și Zvoriștea (Suceava) și este situat la kilometrul 22+859 de pe DN29A.

„Construirea unui nou pod peste Siret, între Vârfu Câmpului și Zvoriștea, este un obiectiv prioritar pentru infrastructura rutieră din județul nostru. Actualul pod prezintă probleme grave de siguranță și a fost necesară chiar restricționarea traficului, pentru ca acesta să se desfășoare în siguranță. Alături de colegii din echipa PSD Botoșani, am făcut demersuri pentru alocarea sumelor necesare din Programul de Transport pentru construirea unui nou pod, mai ales că județul nostru are o importanță strategică, dată fiind situația din Ucraina”, a declarat senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Perioada de proiectare a noului pod va fi de 12 luni, în timp ce execuția va dura 24 de luni. În paralel, va fi realizată o variantă de ocolire și un pod provizoriu. Bugetul total aprobat de Ministerul Transporturilor pentru această investiție se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, bani asigurați din fonduri europene.

Noul pod va avea o lungime totală de 173 de metri și o lățime de 11,5 metri, iar partea carosabilă va fi de 7,8 metri. Soluția tehnică prevede înlocuirea podului existent cu unul nou cu cinci deschideri și cu suprastructura alcătuită din arc metalic pentru deschiderea principală și din grinzi de beton armat pentru celelalte deschideri.

În prezent, traficul pe drumul Dorohoi – Suceava se realizează peste râul Siret pe un pod vechi de peste 90 de ani, construit pe grinzi metalice, care, de la darea în folosință și până astăzi, nu a mai fost reabilitat.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

APIA Botoșani: Stadiul autorizării plăților aferente anului de cerere 2024

Publicat

Publicitate

Până la data de 16 ianuarie 2025, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani a autorizat la plată suma totală de 205.115.655 lei, reprezentând avans și plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 25.280 fermieri, astfel:

–  204.575.011 lei din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA);

–      451.167 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR);

 

– 89.477 lei cofinanțare de la Bugetul Național (BN1).

În Campania 2024, plățile din (FEADR) și (BN1) pentru intervențiile DR (dezvoltare rurală) se efectuează de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Publicitate

Plăţile pentru intervențiile finanțate din FEGA se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9753 lei/euro, iar plăţile pentru măsuri finanțate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,9756 lei/euro.

APIA asigură toți fermierii de sprijin, implicare și atașament!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending