Connect with us
Publicitate

Actualitate

Câți români au REFUZAT să pățească ca Alexandra și sunt în Diaspora. Topul țărilor și motivele pentru care pleacă din țară

Publicat

Publicitate

Tratamentul de care s-a „bucurat” Alexandra Ivanov, tânăra mămică care a murit la Maternitatea Botoșani din cauza indiferenței sistemului medical din România  ne-au făcut să ne întrebăm care sunt țările din Diaspora cu cei mai mulți români și unde au plecat aceștia doar să nu mai audă de tot ce înseamnă instituții și angajați ai statului din România.

Cele mai recente date aparțin Ministerului de Externe și sunt din 2021, relatează alba24.ro

Vorbim despre peste 5,7 milioane de români care locuiesc ”cu acte” în altă țară, deci cei care sunt plecați oficial. Pe lângă ei, sunt și alții care nu și-au formalizat relația cu altă țară. Cei mai mulți au ales Italia și Spania.

Publicitate

Conform datelor oficiale ale Ministerului de Externe, în 2021, în străinătate trăiau, oficial, cu reședință sau domiciliu, 5.705.942 de români.

În top cinci, se aflau următoarele țări:

  • Italia – 1.137.728 de români
  • Spania – 1.087.923 de români
  • Marea Britanie – 949.810 de români
  • Germania – 826.154 de români
  • SUA – 464.814 de români

De ce emigrează românii

Emigrarea românilor este un fenomen complex și poate fi influențată de o varietate de factori. Iată câteva dintre motivele posibile pentru care unii români aleg să emigreze:

Publicitate
  • Căutarea unei vieți mai bune: Emigrarea poate fi determinată și de dorința de a trăi într-un mediu cu un nivel de trai mai ridicat, cu mai multe servicii și facilități disponibile, precum și cu o calitate generală a vieții mai înaltă.
  • Oportunități de muncă și carieră: Unul dintre motivele principale pentru emigrare este căutarea unor oportunități de muncă și carieră mai bune în străinătate. Anumite țări pot oferi salarii mai mari, condiții de muncă mai bune sau posibilități de avansare mai rapide în carieră.
  • Stabilitate economică: În unele cazuri, instabilitatea economică din România poate determina oamenii să caute locuri cu economii mai solide și mai previzibile în străinătate.
  • Educație și cercetare: Unii români aleg să emigreze pentru a accesa educație sau facilități de cercetare mai bune în străinătate. Universitățile renumite, programele de cercetare și oportunitățile de învățare pot motiva tinerii să părăsească țara.
  • Familie și conexiuni personale: Persoanele care au rude sau prieteni deja stabiliți în străinătate pot fi motivați să emigreze pentru a fi aproape de ei.
  • Schimb cultural și experiențe personale: Uneori, dorința de a experimenta o nouă cultură, de a călători și de a-și îmbogăți perspectiva personală poate motiva emigrarea.
  • Mediu politic și social: Situații politice sau sociale dificile din țară pot determina oamenii să caute refugiu în alte țări pentru a se proteja de conflicte, persecuții sau alte amenințări.
  • Libertate și drepturile individuale: Uneori, motivele de emigrare pot fi legate de dorința de a trăi într-o societate care respectă mai bine drepturile individuale și libertățile fundamentale.
  • Lipsa de perspective în țară: Persoanele care simt că în România nu există perspective reale de dezvoltare sau că nu li se oferă suficiente șanse pot căuta să-și îndeplinească aspirațiile într-o altă țară.

Emigrarea poate avea atât aspecte pozitive, cât și negative, și că motivele individuale pentru a emigra pot varia în funcție de fiecare persoană.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Igor Cuciuc, după moartea fiicei: „Am pierdut tot ce aveam mai scump”

Publicat

Publicitate

„Am pierdut tot ce aveam mai scump”. Asta a scris într-o postare pe rețele interpretul Igor Cuciuc, la scurt timp după moartea fiicei sale. Acesta a mai menționat că prima ambulanță ar fi venit neechipată, iar a doua a sosit peste 20 de minute, scrie agora.md.

Igor Cuciuc spune că fiicei lui i s-a făcut rău la data de 15 noiembrie, la ora 21:30, în timp ce se afla într-un local de la Botanica, bulevardul Dacia, după balul bobocilor. Părinții au fost anunțați că Andreea și-a pierdut cunoștința.

Din spusele tatălui, salvarea ar fi venit peste șapte minute, însă ar fi fost neechipată. Peste 20 de minute ar fi venit a doua ambulanță, cu aparat respirator, însă nu s-a mai reușit resuscitarea fetei.

Publicitate

„Au încercat 45 de minute să o resusciteze cu oxigen și nu au putut să o aducă la viață. Nu știu ce să zic. Cauza o vom afla astăzi. Nu era cu ce respira în acel local plin de fum, kalian (n.r. narghilea), țigări electronice și fără aerisire corespunzătoare! Suntem distruși de durere! Doamne, de ce ai luat-o la tine așa devreme pe Andreea, fiica mea iubită?”, a scris pe pagina sa de facebook Igor Cuciuc.

Sursa agora.md

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

(P) Valeriu Iftime: „V-am cerut demisia! Toți cei care au fost părtași la acest dezastru trebuie să plece acasă”

Publicat

Publicitate

Am încheiat a treia săptămână la Consiliul Județean cerând demisii pentru modul dezastruos în care a fost gestionată problema apei din județ. Toți cei care au fost părtași la acest dezastru trebuie să plece acasă!

Am spus-o încă de la începutul campaniei trecute: situația critică a companiei de apă a demonstrat o lipsă gravă de management și viziune, ca să nu mai vorbesc de implicare și capacitate pentru a gestiona situații de criză.

Avem nevoie mai mult ca oricând de o echipă nouă, una care să aibă cu adevărat capacitatea și motivația de a oferi botoșănenilor serviciile la care au tot dreptul.

Publicitate

Dacă cineva mai are dubii că această decizie este imperativă, situația de ieri nu mai lasă loc de amânare. Ieri am decis să merg în regim de urgență la o avarie majoră – o conductă mare de apă a cedat, s-a lucrat toată noaptea pentru remediere și am fost acolo, alături de echipă, pentru a urmări îndeaproape soluționarea. Lucrurile vor intra în normal, însă șubrezimea sistemului nu reprezintă altceva decât o consecință directă a tuturor investițiilor ratate de cei care au fost responsabili până acum.

Pentru mine acest subiect este prioritar!

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Veste tragică! Andreea, unicul copil al interpretului Igor Cuciuc, s-a stins din viață la Balul Bobocilor

Publicat

Publicitate

O veste tragică a zguduit lumea muzicală. Andreea Cuciuc, fiica interpretului Igor Cuciuc s-a stins din viață în această seară. Despre asta au anunțat mai mulți colegi de-ai tinerei care i-au fost alături în ultimele clipe, scrie unica.md.

Seara trecută, Andreea ar fi petrecut alături de colegii ei la Balul Bobocilor într-un local din sectorul Botanica al Capitalei. Într-un moment, tânăra s-ar fi simțit rău, iar colegii au chemat ambulanța.

 

Publicitate
Medicii ar fi încercat să o resusciteze, dar era deja prea târziu, aceștia au fost nevoiți să constate decesul.

 

Andreea era singurul copil în familia Cuciuc.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Marius Budăi a demonstrat că PSD a crescut de fiecare dată pensiile cu cel puțin 41%, în timp ce PNL le-a înghețat de mai multe ori

Publicat

Publicitate

Fostul Ministru al Muncii, deputatul PSD Marius Budăi a prezentat un grafic al creșterii punctului de pensie în perioadele în care Ministerul Muncii a fost condus de miniștrii PSD, respectiv miniștrii PNL. Social-democratul demonstrează că PNL a mințit când s-a lăudat că a majorat pensiile cu 40%. În realitate, spune Budăi, PNL a înghețat pensiile în 2021, iar fostul premier Florin Vasile Cîțu spunea atunci că „mărirea pensiilor cu 8% era în programul electoral, nu în programul de guvernare”. La fel, fostul PDL, azi PNL, a înghețat pensiile timp de 3 ani, în perioada 2010-2012. 

Am vrut să vedeți adevărul, pentru că i-am auzit pe cei de la PNL cum se lăudau, sau mai degrabă mințeau, că au majorat pensiile cu 40%, lăudându-se de fapt cu deciziile noastre. Adevărul e că PNL a înghețat pensiile în 2021, iar premierul de atunci, Florin Vasile Cîțu, declara senin că nu contează ce a promis PNL în „programul electoral” – contează doar ce au trecut după alegeri în „programul de guvernare!”, a declarat Marius Budăi.

Social-democratul susține că dacă se ia în calcul și recalcularea pensiilor de la 1 septembrie, în ultimii trei ani, miniștrii muncii de la PSD au reușit să majoreze pensia medie cu peste 70%.

Publicitate

Am prezentat distinct recalcularea pensiilor, pentru că de la 1 septembrie nu mai vorbim de „punctul de pensie”, ci de un alt indicator „valoarea punctului de referință”. Dacă însă comparăm pensia medie de la finalul anului 2021 (1.608 lei) cu cea din prezent (2.735 lei), creșterea este de peste 70%!”, a explicat fostul ministru al Muncii.

Pentru următorii 4 ani, PSD și-a propus să majoreze pensia medie cu 48%, până la 4.050 de lei față de 2.735 de lei cât e în prezent.

https://www.facebook.com/share/1DB4WdQkpK/

Publicitate

CMF11240017

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending