Connect with us
Publicitate

Actualitate

Cât costă un sejur în România în vara acestui an. Prețurile pot ajunge și la 1250 de lei pe noapte pentru două persoane

Publicat

Publicitate

Un sejur în România în vara acestui an poate fi achiziţionat cu preţuri ce pornesc de la 200 lei pe noapte pentru două persoane la munte şi 1250 de lei pe noapte tot pentru două persoane pe litoral, potrivit unei platforme hoteliere, relatează agerpres.ro.

“Preţurile variază în funcţie de destinaţie, bineînţeles, însă, potrivit datelor Travelminit.ro, intervalele de preţ variază între 280 de lei şi 1250 de lei/noapte pentru 2 persoane pe litoral, între 200 şi 500 de lei/noapte pentru 2 persoane la munte, între 220 şi 859 de lei în staţiunile balneare şi între 210 şi 812 lei în marile oraşe. În ceea ce priveşte destinaţiile mai puţin populare în sezonul estival, dar care pot fi o excelentă opţiune pentru concediul de vară, situaţia preţurilor se prezintă astfel: Maramureş (425 lei/2 persoane/noapte), Sovata (410 lei/2 persoane/noapte), Băile Herculane (630 lei/2 persoane/noapte), Valea Prahovei (550 lei/2 persoane/noapte)”, se arată într-un comunicat al Travelminit.ro.

În ceea ce priveşte tarifele la cazare de pe litoral, la Mamaia tariful este de 490 de lei/2 persoane/noapte, la Eforie Nord – 390 de lei/2 persoane/noapte iar la Costineşti – 330 de lei/2 persoane/noapte.

Publicitate

“Încă avem disponibilităţi pentru vară în toată România, atât la unităţi de cazare care sunt destinate exclusiv adulţilor, cât şi la cele dedicate familiilor şi grupurilor numeroase. În portofoliul Travelminit.ro avem inclusiv unităţi atipice, cum sunt bungalourile sau corturile de lux, pentru o vacanţă cu adevărat inedită. Cele mai multe acceptă plata cu vouchere de vacanţă, iar în contextul în care tocmai ce au început să fie încărcate cardurile pe 2023, este un prilej numai bun pentru a plăti sejurul de vară cu vouchere”, a declarat Timea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare a afacerii.

Potrivit platformei de profil, există un interes tot mai mare pentru locurile autentice pe care le păstrează România. Foarte căutate sunt satele rustice din zona Transilvaniei, care au păstrat tradiţiile, staţiunile balneare, care oferă atât facilităţi de tratament pentru diverse afecţiuni, cât şi opţiuni de distracţie pentru întreaga familie, Delta Dunării, Maramureşul şi Bucovina.

În funcţie de preferinţe, Travelminit propune câteva destinaţii alternative la litoralul Mării Negre. De exemplu, pentru cei pasionaţi de natură, de un ecosistem unic, Delta Dunării merită trecută pe lista de locuri de văzut în România vara asta, fiind o destinaţie cu o faună şi o floră impresionante. În cazul celor care îşi doresc să se bucure de linişte şi de redescoperirea bucuriilor mici, zona satelor săseşti din Transilvania este ideală pentru petrecerea unui sejur rustic. De altfel, merită precizat faptul că există şapte sate cu biserici fortificate care fac parte din Patrimoniul UNESCO: Câlnic, Prejmer, Viscri, Dârjiu, Saschiz, Biertan, Valea Viilor. Nu trebuie ratat nici Maramureşul, cunoscut pentru satele sale cu biserici şi case de lemn, dar şi pentru peisajele montane, care, pe timp de vară, arată excepţional.

Publicitate

Pe de altă parte, cei care îşi doresc destinaţii mai intime, care încă n-au ajuns în atenţia maselor de turişti, pot opta pentru satul Rimetea din judeţul Alba, zona Munţilor Orăştie, recomandată atât pentru pasionaţii de natură, cât şi pentru cei care iubesc istoria, dat fiind că aici se află vechile fortăreţe dacice, sau pentru micile oraşe medievale (Sighişoara, Mediaş, Turda etc.).

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul său conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă. Din 2020, compania face parte din Szallas Group, care are in portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

Publicitate

Sura foto ilustrativ: integration.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dramele bătrânilor singuri. Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ

Publicat

Publicitate

O bătrână, de 80 de ani, din județul Botoșani a apelat la data de 18 mai serviciul 112 pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut de ceva timp.

Un chipaj de poliție a ajuns în scurt timp la locuința acesteia pentru a afla ce s-a întâmplat.

În realitate, bătrâna, care are și probleme cu vederea, era îngrijorată pentru că nu a reușit să își contacteze fiul, ce locuiește în altă localitate și care, periodic, îi aduce alimente.

Publicitate

Aceasta le-a spus polițiștilor că a rămas fără mâncare și, de fapt, acesta este motivul pentru care a apelat 112.

“Colegii noștri, Denis și Andrei, i-au adus tot ce avea nevoie și au luat legătura cu fiul acesteia pentru a-l informa despre situația în care se află”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer din Răchiți, DOSAR PENAL după ce a fost prins beat la volan

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit la data de 18 mai 2024 pentru control, pe drumul județean D.J. 296 A, în comuna Răchiți, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA la Botoșani: Peste 200 de sancțiuni aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni au anunțat astăzi că în ultimele 24 de ore au organizat 5 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 61 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 237 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere.

“Dintre sancțiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Administratie

Oraşul Fămânzi şi comuna Hudeşti din judeţul Botoşani au semnat contractele pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Publicat

Publicitate

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 11 contracte de finanţare de 28,49 milioane de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu al entităţilor publice, iar printre ele se numără și Oraşul Fămânzi şi comuna Hudeşti din judeţul Botoşani, relatează agerpres.ro.

Prin semnarea celor 11 contracte, se asigură finanţare pentru proiecte noi, în valoare totală de 28,49 milioane de lei, cu o valoare totală a finanţării din Fondul pentru Modernizare de 23,96 milioane de lei, pentru o capacitate instalată totală de 3,71 MW, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

“Semnarea acestor contracte se subscrie priorităţii enunţate încă de la preluarea mandatului: investiţii, investiţii, investiţii. Le mulţumesc colegilor din minister care au înţeles necesitatea accelerării investiţiilor prin Fondul de Modernizare. Dezideratul nostru este o energie sigură, la un preţ corect şi cât mai verde. Prin Fondul pentru Modernizare avem cea mai mare şansă de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă şi nu greşesc dacă spun că Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiţie pentru viitorul României şi România Viitorului”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Publicitate

Astfel, vineri, au fost semnate 10 contracte de finanţare în cadrul apelului finanţat prin Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice.

Valoarea totală a proiectelor finanţate este de 26,590 milioane de lei, din care valoarea totală a finanţării din Fondul pentru Modernizare este de 22,330 milioane lei, iar capacitatea totală instalată este de 3,46 MW.

Cele zece primării care au semnat contractele sunt: oraşul Fămânzi şi comuna Hudeşti din judeţul Botoşani, oraşul Lipova din judeţul Arad, comuna Roşia din judeţul Bihor, comuna Grindu din judeţul Ialomiţa, comuna Gologanu din judeţul Vrancea, comuna Cuza Vodă din judeţul Călăraşi, comuna Ruscova din judeţul Maramureş, comuna Chirnogeni din judeţul Constanţa şi comuna Ilva Mare din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Publicitate

Anterior, pe 14 mai, s-a semnat contractul de finanţare pentru comuna Aştileu, judeţul Bihor, în valoare totală de 1,902 milioane de lei. Valoarea finanţării din Fondul pentru Modernizare este de 1,627 milioane de lei, pentru o capacitate instalată totală de 0,25 MW.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending