Connect with us
Publicitate

Eveniment

Casa unui tânăr din Botoșani a fost răscolită de polițiști. Băiatul este cercetat pentru furt

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au emis, vineri, ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 17 ani, din comuna Todireni, cercetat sub aspectul comiterii mai multor infracțiuni de furt.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada 1 -3 decembrie a.c., acesta, ar fi sustras mai multe bunuri din locuințe și societăți comerciale de pe raza orașului Săveni . La data de 17 decembrie a.c., polițiștii au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în orașul Saveni și comuna Todireni, la locuința persoanei bănuită de comiterea faptelor, precum și la locuințe despre care existau indicii că, în interiorul acestora s-ar afla bunurile sustrase.

În urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauză . Tânărul de 17 ani a fost condus la audieri în baza unui mandat de aducere, ulterior fiind introdus în Centrul de reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani . Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale .

Publicitate

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, Postului de Poliție Todireni, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Trei locuri la Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale. Cursurile durează un an

Publicat

Publicitate

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de formare a subofițerilor – învățământ cu frecvență având durata de un an. Înscrierea candidaţilor, inclusiv a celor care urmează să susțină examenul de bacalaureat în anul 2024, se poate face până pe data de 19 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Cererile-tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează olograf în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail contact@jandarmeriabotosani.ro.
Depunerea dosarelor de candidat în volum complet, până la data de 21 iunie 2024 – de Luni până Duminică (cu excepția zilelor de 05 și 06 mai 2024), între orele 08.00 – 16.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani din municipiul Botoșani, str. I.C. Brătianu, nr.110-112, jud. Botoşani.
Toate informațiile necesare candidaților privind înscrierea, condițiile legale, criteriile specifice, desfășurarea probelor de concurs și documentele necesare sunt postate pe site-ul inspectoratului – www.jandarmeriabotosani.ro, secțiunea Carieră – ,,Anunț privind recrutarea candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile Ministerul Afacerilor Interne, sesiunea iulie – august 2024″ – 25.04.2024.
Recomandăm celor interesați să citească cu atenție anunțul de concurs, iar în cazul în care au nelămuriri să apeleze numărul de telefon 0231/511533 (interior 24527), între orele 08.00 – 16.00.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală

Publicat

Publicitate

Întrebat la finalul unui eveniment dacă are în vedere un proiect care presupune compensarea anticoncepţionalelor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a răspuns afirmativ. Potrivit acestuia, proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor, scrie alba24.ro. Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii a transmis joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

„Da, este similar, dacă vreţi, cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor. Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe – era foarte complicat – ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie.

O să discutăm în ceea ce priveşte categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a explicat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Publicitate

Rafila a mai precizat că pentru minore este necesar acordul părinţilor.

„O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor”, a spus ministrul, întrebat dacă proiectul va fi valabil şi pentru minore.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţă, în zona seismică Vrancea

Publicat

Publicitate

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 141,9 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 55 km vest de Focşani, 59 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 61 km nord-vest de Buzău, 68 km est de Braşov, 84 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii aprilie, în România s-au înregistrat 27 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,4 şi 3,5 pe Richter.

Publicitate

Anul trecut, cea mai mare mişcare tectonică, de magnitudine 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Un sfert dintre șomerii județului au studii primare. Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Botoșani în luna martie 2024

Publicat

Publicitate

La sfârșitul lunii martie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 4.788 șomeri (din care 2.150 femei), rata șomajului fiind de 4,29%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4,09% , în această lună acest indicator a înregistrat o creștere de  0,20 pp.

Din totalul de 4.788 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Botoșani, 756 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.032 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență 3.520 șomeri provin din mediul rural și 1.268 sunt din mediul urban.

Publicitate

 

 

Grupa de vârstă Stoc la finele lunii
Total 4.788
< 25 ani 252
între 25-29 210
între 30-39 921
între 40-49       1371
între 50-55 997
peste 55 ani 1037

Șomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Botoșani 46,62 %. Șomerii cu studii primare si fara studii cu reprezintă 23,18% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu învățământ liceal 12,13%,  cei cu învățământ profesional 15,12%,cei cu studii superioare sunt 2,05% iar cei cu învățământ postliceal  0,90% .

Publicitate

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 847 persoane foarte greu ocupabile, 2.787 greu ocupabile,1.165 mediu ocupabile, iar 31 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Botoșani sunt afişate pe pagina agenției la adresa www.anofm.ro/AJOFM Botoșani .

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending