Connect with us
Publicitate

Actualitate

Canotoarea botoșăneancă Simona Radiş: „Sper să facem o surpriză frumoasă şi să obţinem medalia mult visată, medalia olimpică”

Publicat

Publicitate

Canotoarea Simona Radiş a afirmat, miercuri, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, că alături de colega sa, Ancuţa Bodnar, nu promite medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, dar luptă zi de zi pentru un nou record în proba de dublu vâsle, ţintind timpul de 6 minute şi 36 de secunde.

“Reţeta este simplă: muncă, muncă, muncă şi apoi dorinţe şi vise mari, ambiţie şi aşa acea putere dinăuntrul fiecăruia de a lupta şi de a nu renunţa atunci când este greu. Ne dorim ca aceste victorii să vină în continuare, dar nu trebuie să ne rămână în minte faptul că sportivul trebuie să câştige mereu şi trebuie să fim conştienţi că suntem oameni şi la fiecare competiţie este o luptă acerbă pentru acele trei medalii. Şi se poate întâmpla ca la un moment dat să nu fie ziua noastră, ci a altcuiva. Asta nu înseamnă că este un eşec, dimpotrivă, este o lecţie din care trebuie să învăţăm. Nu promit medalii. Alături de Ancuţa avem vise foarte mari şi visăm mult la Paris, dar rămânem ancorate în prezent. Ne antrenăm foarte bine, aşteptăm mai întâi să ne calificăm şi abia apoi începem munca serioasă. Competiţia este din ce în ce mai aproape şi toată munca trebuie să se revadă în acele 6 minute şi 36 de secunde pe care dorim să le scoatem până la final. Ne vom gândi că avem acasă o întreagă familie şi vom da totul pentru voi”, a afirmat Radiş la un eveniment organizat de COSR cu ocazia împlinirii unui an până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Colega sa de barcă, Ancuţa Bodnar, alături de care a cucerit medalia de aur la JO de la Tokyo, a afirmat că se simte o oarecare presiune pe echipajul de dublu vâsle: “Într-adevăr, este o mică presiune pe noi, dar încercăm la fiecare competiţie şi antrenament să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne gândim că am muncit foarte mult, ne-am pregătit foarte bine, am făcut tot ce ţine de noi pentru a demonstra cine suntem cu adevărat”.

Publicitate

Canotoarea Mădălina Bereş, componentă a echipajului de patru rame feminin îşi doreşte ca alături de colegele sale să continue seria de rezultate bune obţinute în acest an.

“A reuşit să facem nişte curse foarte bune anul acesta, ne dorim să repetăm performanţa şi la mondiale. Competiţia va fi foarte strânsă, pentru că fiecare îşi doreşte să obţină un loc cât mai bun şi un bilet către Tokyo, dar am mare încredere în echipa aceasta şi sunt sigură că fiecare dintre noi va da tot ce are mai bun”, a afirmat Bereş.

Magdalena Rusu a afirmat că simte o presiune venită din tradiţia acestui sport de a obţine rezultate bune la Jocurile Olimpice: “Este o mică presiune pe noi, având tradiţia pe care o are acest sport. Ne dorim foarte mult să menţinem acest curs al medaliilor pe mai departe”.

Publicitate

Ionela Cozmiuc a povestit cum a ajuns să facă echipă cu Mariana Dumitru în barca de dublu vâsle categoria uşoară

“Am răbdat o perioadă de timp, însă nu a fost în zadar, a venit asta mică, care are doar 19 ani, şi mi-a zis la un moment dat ce bucurie există pentru ea să tragă în barcă cu o sportivă cu 10 ani mai mare decât dânsa. Şi i-am spus că indirect m-a făcut babă. Speranţe sunt, barca alunecă bine, mai avem un hop, mondialele şi calificările, însă eu sunt încrezătoare pentru că această echipă este puternică”, a spus Ionela Cozmiuc.

Mariana Dumitru s-a arătat emoţionată de faptul că face echipă cu Ionela Cozmiuc: “Pentru mine este incredibil că pot să trag alături de idolul meu Ionela. A fost pentru mine un idol şi acum trăiesc un vis să calificăm barca la Jocurile Olimpice şi Doamne ajută! Să câştigăm o medalie deja ar fi prea mult”.

Publicitate

Canotorul Marius Cozmiuc a afirmat că adversarii de la dublu rame sunt cu ochii pe barca românească de când face echipă cu Sergiu Bejan.

“De când facem această echipă, de anul trecut, adversarii sunt cu ochii pe noi şi ne urmăresc fiecare mişcare, dar noi ştim ce avem de făcut şi cu siguranţă Parisul va fi foarte frumos”, a afirmat Cozmiuc.

Colegul său, Sergiu Bejan a spus că s-a adaptat rapid să concureze la mai multe probe: “Încă de anul trecut am început să facem curse duble, atât la dublu rame cât şi în barca de 8 + 1, iar antrenamentele sunt făcute în aşa fel încât să putem duce competiţia până la final, indiferent câte curse vom avea până la final. Sunt convins că vom obţine biletele către Paris şi drumul va fi unul strălucitor”

Publicitate

Atleta Bianca Ghelber speră ca a patra sa participare la Jocurile Olimpice să fie una încununată de succes.

“Parisul este foarte aproape. Este a patra participare a mea şi sper să fie încununată de o medalie. Asta îmi doresc din tot sufletul. Motto-ul meu în viaţă este: Credinţă şi speranţă şi după asta mă voi ghida”, a afirmat Ghelber.

Jucătoarea de tenis de masă Adina Diaconu a afirmat că o calificare la Jocurile Olimpice reprezintă un vis: “Participarea la Paris ar fi un vis pentru noi, pentru că ne dorim asta încă de când am început să practicăm tenisul de masă. Este foarte aproape această calificare, sper să facem o surpriză frumoasă şi să obţinem medalia mult visată, medalia olimpică”.

Pugilista Lăcrămioara Perijoc, calificată la JO 2024, speră la obţinerea unei medalii la Paris, prima pentru boxul feminin românesc.

“Am foarte multe lucruri pentru care sunt recunoscătoare, inclusiv această calificare la olimpiadă. Pentru că este un vis devenit realitate, dar nu împlinit la maximum, pentru că îmi doresc o medalie olimpică. Este visul meu încă din 2004 să ajung acolo şi să iau o medalie. Ar fi prima pentru boxul feminin şi vreau ca viitoarele generaţii să creadă mai mult în ele. Eu îmi doresc să devin un model pentru tinerele generaţii, să le dau încredere să îşi depăşească limitele”, a spus Perijoc.

Colega sa Claudia Nechita, participantă la ediţia de la Tokyo a JO, speră acum la o nouă calificare: “Eu am fost acolo la Jocurile Olimpice. Din păcate nu am putut să mă calific din primul turneu, dar am încredere că mă voi califica. La anul am două turnee, sper ca de la primul să mă calific şi apoi să aduc o medalie pe care mi-o doresc din tot sufletul pentru România”.

Înotătorul Vlad Stancu este deja calificat la JO de la Paris şi speră să ajungă într-o finală.

“Mă simt extraordinar, încă nu realizez că am făcut baremul la 17 ani. E un sentiment extraordinar şi abia aştept să concurez. Va fi o experienţă fenomenală, vreau să obţin timpi cât mai buni şi, de ce nu, poate să prind o finală”, a spus Stancu.

Gimnasta Sabrina Voinea speră şi ea la o medalie la mondiale, afirmând că are şanse la două aparate: “În primul rând îmi doresc să fiu sănătoasă şi să ne calificăm cu echipa la Jocurile Olimpice şi să vin cu medalia de la mondiale. Pentru că am mari şanse la două aparate”, a spus Sabrina Voinea.

Un mesaj video a transmis şi Cătălin Chirilă, campion mondial şi european la canoe simplu, care a spus că se simte mândru să facă parte din echipa Team România: “Mai e un an până la Jocurile Olimpice. Pentru mine se apropie un pas foarte important, lupta pentru un loc la Paris 2024. Sunt mândru şi onorat să fac parte din Team România”.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a organizat, miercuri, la Casa Olimpică un eveniment prin care a marcat un an până la startul celei de-a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Paris 2024.

Până în acest moment România are calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris cinci sportivi de la trei discipline: Andrea Miklos şi Delvine Relin Meringor (atletism), David Popovici şi Vlad Stancu (înot) şi Lăcrămioara Perijoc (box).

La eveniment au participat membrii COSR, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, preşedinţi de federaţii sportive, foşti campioni români şi sportivi calificaţi sau aflaţi în cursa pentru obţinerea unui bilet la JO 2024.

Cea de-a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc la Paris între 26 iulie şi 11 august 2024.
AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Un botoșănean care a ieșit la plimbare cu familia în pădurea de la Lozna a dat peste…o grenadă defensivă

Publicat

Publicitate

O grenadă de mână defensivă a fost găsită într-o pădure din localitatea Lozna, în această după – amiază, de un bărbat. Acesta era la plimbare cu familia, când a observat obiectul pirotehnic. A realizat pericolul și a sunat după ajutor la 112

În cel mai scurt timp, echipa pirotehnică a ISU Botoșani a ajuns la caz și a constatat că muniția era în perfectă stare de funcționare și putea exploda la orice acțiune mecanică.

Grenada a fost transportată, în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Publicitate

Dacă se întâmplă să găsiți obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce seamănă cu elemente de muniţie neexplodată trebuie să respectați următoarele reguli:
✅ să nu le mișcați de pe locurile pe care se află;
✅ să nu le desfaceți şi să nu le predați operatorilor economici;
✅ să nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe;
✅ să nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
✅ să nu le loviți, să nu le tăiați şi să nu le demontați;
✅ să nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia. Este COD GALBEN

Publicat

Publicitate

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.

Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE”.

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Publicitate

Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

👩‍🚒 Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

‼️ Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

▪️curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

▪️ nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro ( https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

#ISU_BOTOSANI #pompierii #salvatorii #prevenire #pregatire #mereuladatorie

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Mai multe comune din județul Botoșani, plasate sub COD PORTOCALIU

Publicat

Publicitate

🟠 Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni.

Aceasta se va manifesta prin grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și va fi valabilă până la ora 16:30.

Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii botoșăneni sunt la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.

Publicitate

De asemenea, au fost înștiințate unitățile administrativ-teritoriale vizate cu privire la fenomenele meteorologice prognozate.

Deoarece există riscul producerii unor inundații locale, recomandăm cetățenilor să:

– curețe șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
– nu arunce gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei;
– construiască bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă, în caz de inundație;
– urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;
– în cazul unei situații de urgență reale, sesizați evenimentul la numărul unic 112.

Publicitate

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Cetățenii vor fi avertizați și prin mesaj RO-ALERT.

#ISU_BOTOSANI #pompierii #salvatorii #prevenire #pregatire #mereuladatorie

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Comunele Vorona și Tudora se află sub COD GALBEN. Se anunță grindină și descărcări electrice

Publicat

Publicitate

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora
se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Se anunță averse care vor acumula peste 20…35 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Pentru a preveni situațiile de urgență, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

✔️curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
✔️nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei;

✔️ în măsura în care este posibil, dacă vântul bate cu putere, întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția; închideți ușile și ferestrele;
✔️fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔️ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
✔️ nu atingeți firele căzute la pământ.

Publicitate

Pe platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme.

FURTUNĂ: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

ℹ️ Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute și din aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Publicitate

#ISU_BOTOSANI #pompierii #salvatorii #prevenire #pregatire #mereuladatorie

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending