Connect with us
Publicitate

Eveniment

Când va fi următoarea minivacanță. Sărbătorile legale până la finalul anului

Publicat

Publicitate

În 2022, sunt 15 zile de sărbători legale, în care nu se lucrează. Următoarea minivacanță pentru bugetari și alte categorii de angajați va fi de Sfânta Maria, în luna august.

Pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă legală. Aceasta pică în 2022 într-o zi de luni, relatează alba24.ro, astfel încât va fi minivacanță de trei zile (cu sâmbătă și duminică din weekendul anterior acestei date).

Din 20 iunie începe postul Sfinților Petru și Pavel, în 24 iunie este Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, iar în 29 iunie Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Publicitate

Adormirea Maicii Domnului – Sfânta Maria: Tradiții și superstiții

Adormirea Maicii Domnului şi ridicarea cu trupul la Cer reprezintă ultima taină din lucrarea mântuirii oamenilor. După Învierea lui Hristos, Înălţarea Sa la ceruri şi Pogorârea Duhului Sfânt, Adormirea Maicii Domnului încheie lucrarea mântuirii săvârşite de Iisus Hristos.

De Sfânta Maria Mare fetelor le este interzis să îşi taie părul şi să-l arunce la gunoi. De asemenea, este interzis scăldatul în ape curgătoare.

Publicitate

În alte zone, fetele care doresc să se mărite repede îşi pun busuioc proaspăt sub pernă, pentru a-şi visa jumătatea. Despre această zi se consideră că are o putere magică foarte mare, fapt pentru care, plantele de leac, culese de către tinerele necăsătorite, au forţa de a vindeca diferite boli.

Dacă unele obiceiuri se referă strict la femei şi la fete, nici bărbaţii nu sunt ocoliţi de păstrarea tradiţiei. Aceştia, în data de 15 îşi schimbă pălăria cu căciula, iar cei care mai sunt văzuţi cu pălăria după această dată sunt luaţi în râs de ceilalţi săteni. Tot acestora le este interzis să doarmă pe prispa casei, ori în târnaţ în această zi.

Nu este bine să stai cu ușa închisă pe parcursul acestei zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricând în casele creștinilor pentru a împarți harul sau divin.

Publicitate

Se spune că în aceasta zi nu e bine sa te scalzi în râuri de munte, altfel vei fi „lovit” de soartă.

Dacă ai de făcut un drum important de făcut, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune că plecarea la drum de unul singur, astăzi, arată egoism și independență.

Se mai spune că în această zi pot fi descărcări electrice prin care s-ar arăta supărarea Fecioarei Maria față de oamenii necredincioși și neuniți.

Publicitate

Bătrânii satelor transilvănene cred şi în zilele noastre, că, dacă în ziua de Sfântă Mărie Mare înfloresc trandafirii, toamna va fi una lungă şi călduroasă.

Sfânta Maria: Alte semnificaţii ale zilei

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este considerată şi sărbătoarea care desparte lunile de vară de cele de iarnă iar în această zi se sărbătoreşte şi Ziua Marinei deoarece Maica Domnului este considerată ocrotitoarea marinarilor.

Adormirea Maicii Domnului este sărbătoarea în amintirea zilei în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit iar informaţii despre această sărbătoare nu se găsesc în Sfintele Evanghelii, decât în tradiţia Bisericii.

Sfânta Maria: A primit vestea morții sale de la un înger

În scrierile părinţilor orientali se spune că Maica Domnului a fost înştiinţată printr-un înger de mutarea ei din această viaţă. De asemenea, se spune că apostolii aflaţi în acel moment în zone diferite ale lumii au fost aduşi pe nori pentru a fi prezenţi la acest eveniment.

Deoarece Apostolul Toma nu a putut fi prezent la înmormântare, când a ajuns după 3 zile acesta a cerut să fie deschis mormântul pentru a putea săruta mâinile Născătoarei, dar intrând el a găsit mormântul gol.

De-a lungul timpului în cuvântările Părinţilor Bisericii s-a afirmat faptul că Fecioara Maria a fost înviată de Fiul Său şi luată cu trupul în Împărăţa Cerurilor.

Pe de altă parte, tradiţia mai spune că după ce şi-a săvârşit misiunea apostolică ce i-a fost încredinţată, de a duce credinţa pe Muntele Athos, Maica Domnului dorea să se mute la Fiul Său.

Această cerere i-a fost îndeplinită şi astfel a fost săvârşită şi dorinţa creştinilor ca trupul Maicii Domnului să nu fie supus puteziciunii şi să fie luat la cer.

Tot tradiţia spune că înainte de Marea Judecată, Maica Domnului va da cu năvodul de trei ori prin iad, sufletele de acolo putând să se prindă de el şi astfel să se mântuiască de păcate. Se mai spune că dracii, rămaşi fără sufletele oamenilor, se vor mânca între ei până când nu va mai rămâne niciunul.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi şi catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Ea este cunoscută în Apus sub numele de Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului.

Zile libere 2022 – Sărbătorile legale până la finalul anului:

  • 15 august 2022 (Adormirea Maicii Domnului) – luni – minivacanță de 3 zile
  • 30 noiembrie 2022 (Sfântul Andrei) – miercuri
  • 1 decembrie 2022 (Ziua Națională) – joi – posibilitate de 5 zile libere cu punte de o zi liberă (vinerea), dacă aprobă Guvernul
  • 25 și 26 decembrie 2022 (Crăciunul) – duminică și luni – minivacanță de 3 zile

Conform legislaţiei în domeniul muncii, persoanele care aparţin altor culte religioase legale decât cele creştine beneficiază de două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale.

În afara celor 15 zile nelucrătoare de sărbători legale, angajații mai pot beneficia de anumite zile libere, plătite sau nu.

Aceste zile suplimentare sunt prevăzute în Codul muncii, în acte normative specifice sau reglementări și politici interne de resurse umane ale fiecărei companii, reglementate la nivel local sau aliniate la nivel global.

Concediul de odihnă

Cel mai comun beneficiu al salariatului este concediul de odihnă, care pornește de la un minimum de 20 de zile, peste care fiecare angajator poate acorda în plus zile de concediu.

Criteriile în funcție de care angajatorul poate lua această decizie variază, putând fi legate, de exemplu, de vechimea în muncă sau vechimea în companie.

De asemenea, pentru minori, persoanele cu dizabilități, nevăzători sau pentru cei care își desfășoară activitatea în condiții deosebite, angajatorul trebuie să acorde zile de concediu de odihnă suplimentare.

Zile libere 2022: Evenimente familiale

În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariații au dreptul la zile libere plătite, care nu sunt incluse în durata concediului de odihnă, zile ce sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Evenimentele pentru care angajații pot beneficia de zile libere plătite pot fi căsătoria salariatului, căsătoria unui copil, naşterea unui copil, decesul rudelor (de gradul unu sau doi), dar și în momentul în care angajatul își schimbă locul de muncă în cadrul aceleiaşi unităţi și își mută cu această ocazie și domiciliul în altă localitate.

Zi liberă se poate acorda și la schimbarea domiciliului în aceeaşi localitate.

În trecut, aceste zile, precum și numărul lor era precizat în contractul colectiv de muncă aplicabil la nivel național.

Doar că, în timp, desființându-se contractul colectiv de muncă, fiecare angajator poate decide numărul și criteriile de acordare a unor astfel de zile libere.

Zile libere 2022: Susținerea lucrării de diplomă

Salariaţii au dreptul la 30 de zile concediu fără plată, acordat o singură dată în viață, pentru pregătirea şi susţinerea lucrării de diplomă în învăţământul superior.

Acest concediu se poate acorda şi fracţionat, la cererea salariatului.

Pentru formarea profesională a angajatului, de asemenea, se pot acordă zile de concediu, cu sau fără plată, la inițiativa angajatului sau angajatorului.

Zile libere 2022: Situații personale

Pentru rezolvarea unor situații personale, salariaţii pot beneficia de învoiri sau concedii fără plată. În aceste cazuri este necesară aprobarea prealabilă din partea angajatorului și, de asemenea, în cazul concediului fără plată este obligatorie raportarea către autoritățile de muncă.

Trebuie ținut cont că acest tip de concediu neplătit afectează stagiul de cotizare al angajatului și vechimea în muncă.

Zile libere pentru incapacitate de muncă

În perioada de incapacitate de muncă, angajatul poate beneficia de concediu medical pentru diverse afecțiuni sau stări de sănătate, cum ar fi boală obișnuită, risc maternal, maternitate, îngrijirea copilului bolnav, îngrijirea copilului cu dizabilități, accident de muncă sau boală profesională, carantină etc.

Cel mai nou tip de astfel de concediu introdus de legislație este concediul medical pentru îngrijirea pacienților cu afecțiuni oncologice.

Zile libere 2022: Concediu paternal

La nașterea copilului, tatăl poate beneficia de concediu paternal (5 zile + 10 zile, dacă a urmat un curs de puericultură).

Ulterior, oricare părinte salariat poate beneficia de concediu pentru creșterea și îngrijirea copilului, dacă îndeplinește condițiile de eligibilitate.

Zi liberă pentru a dona sânge

Salariații au drept la zi liberă pentru fiecare donare efectivă (HG 1.364/2006). Ziua liberă poate fi acordată pe baza documentelor justificative eliberate de instituția la care a fost efectuată donarea de sânge.

Zi liberă pentru a duce copilul la medic

Această zi liberă se acordă în fiecare an pe baza unei cereri a salariatului care este părinte. Se atașează declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte din care trebuie să reiasă că nu a solicitat și nu va solicita pe durata unui an calendaristic dreptul similar la locul lui de muncă.

Salariatul trebuie să ofere angajatorului o adeverință medicală emisă de medicul de familie din care să reiasă efectuarea controlului.

Se acordă doar o zi pe an, dacă salariatul are unul sau doi copii, și două zile, dacă are trei sau mai mulți. Obligația de plată a zilei libere nu există, însă angajatorul poate opta să o plătească, dacă dorește.

Zile libere pentru fertilizare in vitro

Salariatele care urmează un tratament de fertilizare in vitro beneficiază de trei zile suplimentare de concediu de odihnă.

Este vorba despre o zi la data efectuării puncției ovariene și două zile începând cu data efectuării embriotransferului.

Salariata trebuie să depună o cerere de concediu și scrisoarea medicală eliberată de medicul specialist.

Ore libere

De asemenea, angajatorii au obligația de a acorda salariatelor gravide, care i-au informat pe aceștia despre starea lor de graviditate, dispensă pentru consultații în limita a maximum 16 ore pe lună, în cazul în care investigațiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru. Aceste ore libere trebuie să fie plătite.

De asemenea, gravidele care solicită reducerea programului de lucru cu o treime din cauza faptului că nu pot duce la îndeplinire un program întreg de lucru din cauza problemelor de sănătate sau reducerea programului salariatelor care alăptează sunt alte două drepturi ce reprezintă acordarea de ore libere, dar pentru care drepturile salariale nu se diminuează, respectiv există obligația de plată a acestora.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei

Publicat

Publicitate

Sfântul Iacob s-a născut la 20 ianuarie 1719 într-o familie dreptcredincioasă din Bucovina. Crescând în duhul adevăratei evlavii, la numai 12 ani a intrat în viaţa monahală. Formarea sa duhovnicească este legată de obştea Mănăstirii Putna și a Sihăstriei Putnei, dar şi de Mitropolitul Antonie al Moldovei (1730-1740), al cărui ucenic a fost (acelaşi mitropolit care, în Kiev, l-a convins pe viitorul sfânt Paisie de la Neamț să vină în Moldova pentru a se forma duhovniceşte).

Văzând părinții putneni pe acest tânăr cu înţelepciune de bătrân şi viaţă aleasă, l-au rânduit a fi hirotonit preot la numai 17 ani, apoi a fost ales egumen al Mănăstirii Putna la vârsta de 25 de ani. În anul 1745 a fost ales episcop de Rădăuţi, unde a tipărit un Liturghier slavo-român și a înfiinţat o şcoală pentru învăţarea limbilor slavonă, greacă și română. După doar cinci ani, vrednicia şi râvna sa au fost hotărâtoare pentru mutarea sa în scaunul de mitropolit al Moldovei, la Iaşi. Între 1750 şi 1760 a desfăşurat o intensă activitate pastorală şi socială, promovând tiparul românesc şi veghind la traducerea de cărţi folositoare de suflet.

Reuşind să deschidă o tipografie, în 10 ani a tipărit 15 cărţi de slujbă şi învăţătură în limba română, care s-au folosit în bisericile şi mănăstirile din toate ținuturile locuite de români. Grija pentru românii din Transilvania, amenințați să-și lepede credința strămoșească, și-a manifestat-o atât prin tipărirea de cărți spre apărarea dreptei credințe, cât și prin hirotonirea de preoți și trimiterea de antimise în parohiile lipsite de păstori sufletești, în Maramureș și în ținutul Clujului. Sfântul Iacob s-a îndurerat pentru neştiinţa de carte a păstoriţii săi, deoarece, după cum spunea, „din creşterea copiilor, ca dintr-o rădăcină bună sau rea, toată viaţa curge”.

Publicitate

De aceea a înfiinţat şcoli și a tipărit cărţi de învăţătură și de slujbă, dând la lumină primul Abecedar românesc (Bucvar) și înfiinţând, pentru copiii satului Putna, prima şcoală elementară rurală din Moldova. A dispus traducerea Vieţilor sfinţilor, care sunt adevărate manuale în care orice om, de orice vârstă, fire şi stare, îşi poate afla un model de viaţă, dar în vremea păstoririi sale s-a reușit doar traducerea primelor 6 din cele 12 volume. Pe lângă purtarea de grijă faţă de Mănăstirea Putna şi aşezămintele ei, Mitropolitul Iacob a ajutat şi alte mănăstiri şi biserici, cum ar fi Mănăstirea Doljeşti, biserica Sfântul Dumitru din Suceava, Catedrala episcopală din Suceava şi Catedrala mitropolitană din Iaşi, Mănăstirea şi spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi și altele. În vremea domniilor fanariote, a intervenit, împreună cu ceilalţi ierarhi ai ţării, pentru eliminarea unor forme de asuprire (desființarea veciniei în 1749) și a unor biruri împovărătoare (desființarea vădrăritului în 1756), în primul rând a văcăritului (în 1757), legând cu blestem pe domnii ţării să nu revină asupra acestora.

Ca un făcător de pace și ocrotitor al poporului, Mitropolitul Iacob a cerut, în anul 1758, hanului tătarilor să înceteze prădarea Moldovei, iar în anul următor a potolit o răscoală a poporului, impunând domnitorului să îndeplinească unele cerințe, pentru pacificarea țării. A mustrat adesea pe unii conducători din acei ani, din pricina cărora, în cele din urmă, a fost silit să-și lase scaunul mitropolitan în anul 1760, nevrând să îngăduie impunerea din nou a dărilor împovărătoare. Petrecând ultima parte a vieţii la mănăstirea sa de metanie, Mitropolitul Iacob a continuat actele de ctitorire începute în perioada cât a fost mitropolit în scaun, devenind astfel al doilea mare ctitor al Putnei, întărind-o duhovnicește şi material.

Astfel, ea a devenit unul dintre stâlpii Ortodoxiei românești în vremurile grele ce aveau să vină odată cu răpirea Bucovinei de către Imperiul Habsburgic, în anul 1775. Retragerea la mănăstire i-a fost prilej Sfântului Iacob de adâncire în rugăciunea curăţitoare şi luminătoare de suflet. El a spus acest cuvânt despre rugăciune: „Dumnezeiasca rugăciune, aducând lumina lui Hristos în sufletele noastre şi risipind dintru dânsul negura ce-l vatămă pe el, îl face mai apoi cu mult mai luminat decât soarele, căci aievea ştiut este că cel ce vorbeşte cu Dumnezeu este mai sus de moarte şi de stricăciune”.

Publicitate

Simțindu-și sfârșitul aproape, după Paștile anului 1778 a mers la Sihăstria Putnei şi a primit tunderea în marea schimă prin mâna duhovnicului său, Sfântul Cuvios Natan, luând numele de Eftimie. După patru zile, pe 15 mai 1778, a trecut cu pace la Hristos Domnul. A fost înmormântat în pridvorul mănăstirii sale de la Putna, ca nou ctitor al ei.

Purtându-şi cu sârguință şi cu vrednicie crucea slujirii arhiereşti, şi cu blândeţe şi smerenie pe aceea de a fi prigonit pentru dreptate, jertfindu-se pe sine pentru poporul încredințat lui spre păstorire, Mitropolitul Iacob şi-a închinat întreaga viaţă slujirii Bisericii, luminării poporului prin școală şi tipar, apărării celor nedreptăţiţi şi povățuirii sufletelor spre mântuire, rămânând în amintirea poporului credincios drept „păstorul celor săraci şi smeriți, care a dus o viaţă de Sfânt”. De aceea, cu prilejul împlinirii a 550 de ani de la întemeierea Mănăstirii Putna, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în ședința sa din 6-7 iunie 2016, trecerea mitropolitului Iacob Putneanul în rândul Sfinților, cu zi de prăznuire la 15 mai, ziua trecerii sale la cele veșnice.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Actualitate

Medicii de familie pot acorda direct 7 zile de concediu medical pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boală. LISTA

Publicat

Publicitate

Potrivit ordinului, medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 7 zile calendaristice, pentru un episod de boală, în cel puțin două etape, din care prima etapă este de maximum 4 zile calendaristice, cu excepția incapacității temporare de muncă a persoanelor asigurate determinate de bolile infectocontagioase din grupa A și a incapacității temporare de muncă a persoanelor asigurate pentru care a fost instituită măsura izolării, potrivit Legii nr. 136/2020, informează alba24.ro.

Medicii de familie pot acorda direct 7 zile de concediu medical doar pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boală. Potrivit unui ordin comun al ministrului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, după cele 7 zile, concediul medical poate fi prelungit numai de medicul specialist.

Ordinul pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate,
aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 15/2018/1.311/2017, a fost publicat pe 7 mai în Monitorul Oficial.

Publicitate

Bolile pentru care medicii de familie pot acorda concediu medical pentru 7 zile

Potrivit ordinului, medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 7 zile calendaristice, pentru un episod de boală, în cel puțin două etape, din care prima etapă este de maximum 4 zile calendaristice, cu excepția incapacității temporare de muncă a persoanelor asigurate determinate de bolile infectocontagioase din grupa A și a incapacității temporare de muncă a persoanelor asigurate pentru care a fost instituită măsura izolării, potrivit Legii nr. 136/2020.

Conform normelor, în cazul menținerii incapacității temporare de muncă pentru aceeași afecțiune, concediul medical se poate prelungi de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30/31 de zile calendaristice, cu respectarea duratelor de acordare, socotite de la prima zi de îmbolnăvire.

Durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporară de muncă nu poate depăși 28 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire, indiferent de cauza acesteia.

Publicitate

După totalizarea a 28 de zile calendaristice acordate de către medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau din spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevăzute de lege.

Care sunt bolile pentru care se acordă 7 zile de concediu medical

Potrivit Hotărârii nr. 423/2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asiguraţii beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, bolile infectocontagioase din grupa A sunt următoarele:

  • amibiaza (dizenterie amibiană);
  • antraxul;
  • bruceloza;
  • difteria;
  • febra butonoasă;
  • febra galbenă;
  • febrele paratifoide A, B, C;
  • febra Q;
  • febra recurentă;
  • febra tifoidă;
  • filarioza, dracunculoza;
  • hepatita virală acută;
  • holera;
  • infecţia gonococică;
  • infecţia HIV;
  • leishmaniozele;
  • lepra;
  • leptospiroza;
  • limfogranulomatoza inghinală benignă;
  • malaria;
  • meningita meningococică şi meningococemia;
  • morva, melioidoza;
  • ciuma;
  • poliomielita şi alte neuroviroze paralitice;
  • psitacoza-ornitoza;
  • rabia;
  • scarlatina;
  • sifilisul;
  • şancrul moale;
  • tetanosul;
  • tifosul exantematic;
  • tuberculoza (toate formele şi localizările);
  • tularemia;
  • tusea convulsivă;
  • COVID-19.

Publicitate
Citeste mai mult

Actualitate

FOTO: S-a încheiat Târgul meșterilor populari, ediția a XVII-a, desfășurat la Botoșani

Publicat

Publicitate

De Ziua Națională a Portului Tradițional din România, s-a încheiat și cea de-a XVII-a ediție a Târgului meșterilor populari.
Timp de 3 zile, în perioada 10-12 mai 2024, Pietonalul Unirii din Botoșani, a găzduit aproximativ 80 de meșteri populari cu diferite meșteșuguri din următoarele județe: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica Moldova.
Botoșănenii și oamenii iubitori de cultură și de frumos, în aceste zile s-au putut bucura de diferite expoziții de meșteșuguri tradiționale, ateliere demonstrative, expoziții de icoane pe lemn, expoziții de sculptură în lemn, expoziții de artă plastică și diferite momente artistice susținute de colaboratorii instituției, cât și de membrii Atelierului ,,Meșteșuguri și artă culinară tradițională din casa bunicilor”, Slobozia, Deleni.
Prin fotografiile postate, ne dorim să scoatem în evidență frumusețea simplității de altădată.
Mulțumim tuturor meșterilor populari pentru prezență, colaboratorilor pentru susținerea momentelor artistice și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei ediții.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult

Economie

360 de locuri de MUNCĂ la Botoșani. Lista comunicată de AJOFM la Botoșani

Publicat

Publicitate

Nu mai puțin de 360 de locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Publicitate

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

SEF SECTIE

(PRODUCTIE TAMPLARIE ALUMINIU)

SC URBANTEC ALUMINIUM SRL

Publicitate

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC NORDIC URBANTEC SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Publicitate

Tel:0786524545

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC ALERO SRL

Publicitate

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

SUBINGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC NORDIC URBANTEC SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

RESPONSABIL TEHNIC CU EXECUTIA SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

INGINER MECANIC SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER CHIMIST SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER IN INDUSTRIA ALIMENTARA SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER IN INDUSTRIA ALIMENTARA SC LACTO SOLOMONESCU SRL

Vlasinesti;Tel:0231/541401

INGINER RETELE  ELECTROENERGETICE SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

INGINER AUTOMATIST SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER SISTEME DE SECURITATE SC ALARM SERVICE D&D SRL

Str. Victoriei nr. 10

Tel:0231/511552

MEDIC SPECIALIST SC EPIDEMIOLIFE CLINIC SRL

Piata Revolutiei nr. 11

Tel:0231/529798

E-mail:epidemiolifeclinic@gmail.com

MEDIC SPECIALIST-SPECIALITATEA HEMATOLOGIE SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI”

Str Marchian nr 11

Tel:0231/518812

ASISTENT MEDICAL GENERALIST SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI”

Str Marchian nr 11

Tel:0231/518812

INSPECTOR DE SPECIALITATE ADMINISTRATIE PUBLICA DIRECTIA PENTRU SPORT SI AGREMENT BOTOSANI

Str. Codrului nr 16

Tel : 0331710613/0331710614

REDACTOR SC SAVIN CONSULTING PRESS SRL; C. Nationala nr.28A

Tel:0745532627

E-mail:tvbotosaneanul@gmail.com

TRANSLATOR

(LIMBA GERMANA)

SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9 .

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

LABORANT DETERMINARI FIZICO MECANICE SC COMCEREAL SA

C. Nationala nr. 41

Tel:0758990515

TEHNICIAN IN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

TEHNICIAN IN INDUSTRIA TEXTILA SC CONTED SA Dorohoi

Str. 1 Decembrie nr. 8

Tel:0231/610064

ASISTENT MEDICAL GENERALIST ASOCIATIA SES BIOCLEANING NORD;Soseaua Iasului nr.85

Tel:0752220402
AGENT DE VANZARI SC NORDIC URBANTEC SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

BUCATAR SEF SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

MÂNUITOR,

MONTATOR DECOR

TEATRUL MIHAI EMINESCU BOTOSANI

B-dul M. Eminescu nr. 48

Tel:0740679897

ELECTRICIAN ILUMINARE SCENA TEATRUL MIHAI EMINESCU BOTOSANI

B-dul M. Eminescu nr. 48

Tel:0740679897

TEHNICIAN PENTRU SISTEME DE DETECTIE,

SUPRAVEGHERE VIDEO,CONTROL ACCES

SC ALARM SERVICE D&D SRL

Str. Victoriei nr. 10

Tel:0231/511552

SECRETARA CABINET INDIVIDUAL DE AVOCATURA ARUXANDEI IONELA MONICA

Saveni;Str. 1Decembrie;bl.C3

Tel:0747904580; E-mail:

avocat_monica_aruxandrei@yahoo.com

RECEPTIONER HOTEL SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

PORTAR-RECEPTIONIST DIRECTIA PENTRU SPORT SI AGREMENT BOTOSANI

Str. Codrului nr 16

Tel : 0331710613

LUCRATOR GESTIONAR SC MULTI AKTIV MOLDOVA SRL

Str. Teatrului nr. 26

Tel:0740015420

PROGRAMATOR PRODUCTIE SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

AGENT POSTAL Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ SA – IASI

Loc muncă: Hanesti

Tel:0791663319

OFICIANT POSTA Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ SA – IASI

Loc muncă: Vladeni

Tel:0791663319

BUCATAR SC BSIE LOUNGE SRL

Str. Cuza Voda nr. 4

Tel:0751392884

BUCATAR SC GAMA SRL

Str. Unirii nr. 12

Tel:0743930964

BUCATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

AJUTOR OSPATAR SC GAMA SRL

Str. Unirii nr. 12

Tel:0743930964

AJUTOR OSPATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

OSPATAR SC BSIE LOUNGE SRL

Str. Cuza Voda nr. 4

Tel:0751392884

OSPATAR SC GAMA SRL

Str. Unirii nr. 12

Tel:0743930964

OSPATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

GOSPODAR ASOCIATIA PENTRU COPII IL GIROTONDO;

Str. Savenilor nr.148

Tel:0751379180

CAMERISTA HOTEL SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

VANZATOR SC PRINCESS CAKES IASI SRL

Loc de munca în Hlipiceni

Tel:0754921174

LUCRATOR COMERCIAL II ASLAN CRISTINA

Piata Centrala(chiosc mici)

Tel:0747942129

CASIER DIRECTIA PENTRU SPORT SI AGREMENT BOTOSANI

Str. Codrului nr 16

Tel : 0331710613

VANZATOR PE BAZA DE COMANDA LA DOMICILIU SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

INFIRMIER/

INFIRMIERA

ASOCIATIA SES BIOCLEANING NORD;Soseaua Iasului nr.85

Tel:0752220402
INFIRMIERA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI”

Str Marchian nr 11

Tel:0231/518812

INGRIJITOARE LA UNITATI DE OCROTIRE SOCIALA SI SANITARA ASOCIATIA SES BIOCLEANING NORD;Soseaua Iasului nr.85

Tel:0752220402
INGRIJITOARE LA UNITATI DE OCROTIRE SOCIALA SI SANITARA SPITALUL DE RECUPERARE „SF. GHEORGHE”

C. Nationala nr. 2

Tel:0231/512822

ZIDAR SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

ZIDAR SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

ZIDAR SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

FIERAR BETONIST SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

FIERAR BETONIST SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

FIERAR BETONIST SC MATI COM SRL

Loc. Vf. Campului

Tel:0729536701

FIERAR BETONIST SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

DULGHER SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

DULGHER SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

DULGHER SC MATI COM SRL

Loc. Vf. Campului

Tel:0729536701

DULGHER SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

FAIANTAR SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

FAIANTAR SC MATI COM SRL

Loc. Vf. Campului

Tel:0729536701

CONFECTIONER TAMPLARIE DIN ALUMINIU SI MASE PLASTICE SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

CONFECTIONER TAMPLARIE DIN ALUMINIU SC URBANTEC ALUMINIUM SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

MONTATOR TAMPLARIE DIN ALUMINIU SC URBANTEC ALUMINIUM SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

CONFECTIONER MONTATOR TAMPLARIE CU VITRAJ IZOLANT SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

INSTALATOR, APA CANAL SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

FRIGORIFERIST (FRIGOTEHNIST) SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

ZUGRAV SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

ZUGRAV SC MATI COM SRL

Loc. Vf. Campului

Tel:0729536701

ZUGRAV SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

ZUGRAV SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

LACATUS MECANIC SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MECANIC AUTO SC MERCUR EXPRES SRL

Sat Zaicesti Com. Baluseni

Tel:0372/766373

ELECTRICIAN IN CONSTRUCTII SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

ELECTRICIAN CONSTR. MONTATOR APARATAJ ȘI CABLURI DE JOASĂ TENSIUNE SC NORDIC URBANTEC SRL

C. Nationala nr. 144;U1-A3

Tel:0786524545

ELECTRICIAN CONSTRUCTOR MONTATOR APARATAJ SI CABLURI DE MEDIE SI INALTA TENSIUNE SC ELECTRIC POWER SRL

Catamarasti-Deal

Tel:0730112568

ELECTRICIAN DE ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

CIONTOLITOR TRANSATOR CARNE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MACELAR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

BRUTAR SC PRINCESS CAKES IASI SRL

Loc de munca în Hlipiceni

Tel:0754921174

COFETAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

COFETAR SC PRINCESS CAKES IASI SRL

Loc de munca în Hlipiceni

Tel:0754921174

PATISER SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

PATISER SC PRINCESS CAKES IASI SRL

Loc de munca în Hlipiceni

Tel:0754921174

CROITOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

CONFECTIONER PRELUCRATOR IN INDUSTRIA TEXTILA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC DEMARCO SRL

C. Nationala nr. 1H

Tel:0740225156

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

MULTIPLICATOR SABLOANE CROITORIE SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC ROMED SRL

Str. Ion Pillat nr. 27A

Tel:0784235782;0745485172

 

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC CONTED SA Dorohoi

Str. 1 Decembrie nr. 8

Tel:0231/610064

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC ALDACONF DUALY SRL

C. Nationala nr. 32, et.3 (incinta Jatex)

Tel. 0740022193

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC CONFEZIONI MODERNI SRL

Saveni;Tel:0743176915

OPERATOR CONFECTIONER INDUSTRIAL IMBRACAMINTE SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC NEW FASHION SRL

C. Națională  nr.30B

Tel. 0231/517857;0747128199

E-mail:newfashion69@yahoo.it

Loc de muncă: SĂVENI

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC PRIVILEGE INVEST SRL

Str. Postei nr. D8

Tel:0748605896

PREGATITOR LANSATOR CONFECTII SC ROMED SRL

Str. Ion Pillat nr. 27A

Tel:0784235782;0745485172

SPANUITOR CONFECTII SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

OPERATOR LA VALORIFICAREA SUBPRODUSELOR DE ABATOR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

OPERATOR LA FABRICAREA MEZELURILOR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

OPERATOR LA MASINA DE ETICHETAT SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

CONDUCATOR AUTO TRANSPORT RUTIER DE MARFURI SC LACTO SOLOMONESCU SRL

Vlasinesti;Tel:0231/541401

FEMEIE DE SERVICIU ASOCIATIA SES BIOCLEANING NORD;Soseaua Iasului nr.85

Tel:0752220402
CĂLCĂTOREASĂ LENJERIE SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

SPALATOR VEHICULE II HARTIE ANCA

Sat.Hutani Com. Vladeni

Tel:0740497286

SPALATOR VITRINE SI GEAMURI SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MUNCITOR NECALIFICAT IN AGRICULTURA SCDCOC POPAUTI

Loc. Rachiti;Tel:0231/512968

MUNCITOR NECALIFICAT IN CONSTRUCTII SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

MUNCITOR NECALIFICAT IN CONSTRUCTII SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

MUNCITOR NEC. LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MUNCITOR NEC. ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC CONTED SA Dorohoi

Str. 1 Decembrie nr. 8

Tel:0231/610064

MUNCITOR NECALIFICAT IN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

MANIPULANT MARFURI SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

AJUTOR BUCATAR SC GAMA SRL

Str. Unirii nr. 12

Tel:0743930964

AJUTOR BUCATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

PAZNIC SCDCOC POPAUTI

Loc. Rachiti;Tel:0231/512968

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending