Connect with us
Publicitate

Social

Când se dau pensiile în luna februarie 2024. Termenul care nu poate fi depășit

Publicat

Publicitate

Pensiile pentru luna februarie 2024 vor fi virate la Poștă începând cu data de luni, 5 februarie, pentru beneficiarii care primesc pensiile în numerar. Cei care primesc pensiile pe card vor primi plățile în perioada cuprinsă între 12 și 15 februarie.

Casa Națională de Pensii a transmis că în luna februarie 2024, plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții.

Data este diferită pentru pensionarii care au ales să primească veniturile prin poștă.

Publicitate

Ei pot primi pensiile mai repede, dar nu mai târziu de 15 februarie.

Ce faci dacă ratezi poștașul

Dacă nu sunteți acasă când vine poștașul nu este o problemă mare. Pensiile, împreună cu talonul, pot fi ridicate și de la ghișeele poștale.

Publicitate

Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă prezentați la oficiul poștal în termen de două zile de la ultima zi de plată a lunii.

  • Potrivit CNPP, pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Ce se întâmplă dacă nu iei banii la timp: Nu îi pierzi. Pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Pentru  persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care  nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Publicitate

Taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.

Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora.

După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.

Publicitate

Câți pensionari sunt în România. Pensia medie

Un număr de 4.767.424 de pensionari era înregistrat în decembrie 2023 în România.

Pensia medie a fost de 1.970 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Umbrela va fi un accesoriu necesar în noaptea de Înviere. Meteorologii nu au vești bune pentru imediat următoare

Publicat

Publicitate

În minivacanța de 1 Mai și de Paște, ploile și vijeliile se extind în mai multe zone ale țării de anul acesta. Cele mai ridicate valori vor fi în zona litoralului.

Umbrela va fi un accesoriu necesar în noaptea de Înviere

Meteorologii nu au vești bune pentru imediat următoare. „Nu putem să spunem că scăpăm de ploi. Este o vreme schimbătoare, dar dacă ne referim la ziua de astăzi, pentru cei care se află în Crișana, Maramureș, Transilvania sau Moldova, putem spune că veștile sunt bune, pentru că vremea se menține predominant însorită pe tot parcursul zilei. Tot aici, valorile termice vor fi destul de ridicate, mai ales în Dealurile de Vest, unde se vor înregistra 25-26 de grade.

Publicitate

Într-adevăr, sunt așteptate înnorări în special în a doua parte a zilei și pe parcursul zilei care urmează în regiunile sudice, în zona Olteniei, Munteniei și zona Dobrogei. Chiar și pe litoral, mai ales în stațiunile din sudul litoralului, sunt așteptate ploi de scurtă durată în această seară și pe parcursul nopții”, a explicat Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, la Antena 3 CNN.

Vremea frumoasă va rămâne pe parcursul zilei de mâine în jumătatea nordică țării, iar pe măsură ce ne apropiem de noaptea de Înviere și de prima zi de Paște, ploile vor fi prezente mai ales în sud-vestul teritoriului, în zona Olteniei, în zona Banatului, dar treptat și în Crișana, Maramureș, Transilvania și desigur în zonele montane aferente, a mai spus Oana Păduraru.

”Temperaturile nu vor avea oscilații semnificative, de la o zi la alta, pe tot parcursul acestei minivacanțe. Maximele astăzi se vor încadra între 16 grade pe litoral și 26 de grade în partea de vest a țării, mâine ne așteptăm la maxime cuprinse între 16 și 25 grade.

Publicitate

În zona Capitalei, valorile termice se vor situa în jurul a 22 grade în următoarele zile, puțin mai scăzute pe parcursul zilei de mâine, iar minimele termice se vor încadra în mare parte din țară între 3 și 13 grade“. 

Cele mai ridicate valori rămân tot în zona litoralului.

„În perioada Sărbătorilor Pascale, vremea va fi mai bună în partea de sud-est a țării, unde ne așteptăm la o vreme predominantă însorită, iar dacă ne referim și la intensificările de vânt, deocamdată acestea sunt prezente în sudul Banatului, în zona județului Caraș Severin, unde este de altfel și cod galben de intensificări puternice ale vântului, care vor depăși chiar și 70 de km/h. În restul teritoriului, intensificări ale vântului ușoare vor fi prezente doar izolat și pentru intervale scurte de timp”, a anunțat meteorologul Oana Păduraru în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Elevii care în timpul liceului au obţinut premii individuale la olimpiade internaționale pot echivala cu bacalaureatul

Publicat

Publicitate

Elevii care în timpul liceului au obţinut premii individuale la concursurile sau olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei pot echivala probele scrise ale examenului de bacalaureat la disciplinele la care au obţinut distincţia, a afirmat luni ministrul Educaţiei, Ligia Deca, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.

Elevii care, în una din clasele a IX-a şi a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul.

Potrivit sursei citate, echivalarea se face cu nota maximă, în baza unei solicitări a candidatului adresate unităţii de învăţământ odată cu înscrierea la examenul de bacalaureat.

Publicitate

Recunoaşterea/echivalarea probelor se face de către directorul unităţii respective. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Urmărit internațional pentru trafic de droguri, depistat de polițiștii de frontieră la Racovăț

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri.

În data de 30 aprilie 2024, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autovehicul înmatriculat în Ucraina, un cetățean ucrainean, în vârstă de 36 de ani.
La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă INTERPOL de punere în aplicare a unui mandat de arestare din anul 2019, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracțiuni de trafic de droguri.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Deputat Alexandra Huțu: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

Publicat

Publicitate

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul școlilor în care se implementează Programul „Masă sănătoasă” de la 24 la 28, iar cu cei 1.503 elevi ai școlilor nou introduse în programul guvernamental, numărul copiilor botoșăneni beneficiari ajunge la 12.289, adică aproximativ 20% din totalul elevilor din județ.

„Echipa PSD Botoșani, condusă de Doina Federovici, a militat pentru extinderea Programului «Masa sănătoasă» în cât mai multe școli, pentru că acesta vine în ajutorul comunităților, în special al celor mai nevoiașe. Astfel, copiii au acces la școală și totodată beneficiază și de o masă, pe care, din păcate, de multe ori, familiile din care provin nu le-o pot asigura. Vom continua demersurile pentru ca acest program guvernamental să includă cât mai multe școli din județ”, a declarat deputatul social-democrat Alexandra Huțu.

Cele patru noi școli incluse în program sunt: Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, Școala nr. 1 Săveni, Școala Lunca și Școala „Dimitrie Brândză” Viișoara.

Publicitate

În județ, beneficiare ale programului mai sunt următoarele unități de învățământ: Liceul cu Program Sportiv, Liceul Plopenii Mari – Ungureni, Liceul Tehnologic Bucecea, Liceul Tehnologic Coțușca și școlile din Hudești, Curtești, Ungureni, Tudora, Mileanca, „Spiru Haret” Dorohoi, Școala 12 Botoșani, „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Cristești, Cordăreni, Albești, Drăgușeni, Leorda, Mihălășeni, Cristinești, Hilișeu-Horia, Bălușeni, Ibănești, Ripiceni, „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi.

„Grija pentru copii a fost și este în centrul preocupărilor noastre, ale echipei social-democrate, și niciun efort pe care-l facem pentru ei nu este prea mare. De aceea creăm condițiile pentru ca toți copiii, indiferent de clasa socială sau de zona județului din care provin, să aibă șanse de a crește frumos, de a se dezvolta, pentru că ei reprezintă viitorul nostru”, a mai spus deputatul PSD Alexandra Huțu.

        

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending