Connect with us
Publicitate

Actualitate

Când este vacanța de toamnă și câte zile libere vor avea elevii și preșcolarii

Publicat

Publicitate

După săptămânile de studiu din primul modul, această vacanță reprezintă o perioadă de relaxare și odihnă mult așteptată de elevi și preșcolari. Elevii și preșcolarii din România vor intra în vacanța de toamnă, la finalul lunii octombrie. Conform calendarului școlar, vacanța va începe pe 26 octombrie și se va încheia pe 3 noiembrie, scrie alba24.ro.

Când este vacanța de toamnă

Elevii vor intra în vacanță de sâmbătă, 26 octombrie și vor rămâne acasă timp de 9 zile, potrivit Ministerului Educației.

Modulul 2 va începe luni, 4 noiembrie, iar copiii vor continua școala până vineri, 20 decembrie.

De sâmbătă, 21 decembrie, va începe vacanța de iarnă, care va dura până pe 7 ianuarie, când va începe al treilea modul al anului școlar.

Structura anului școlar 2024-2025: cursuri și vacanțe

  • Cursuri – modulul 1: de luni, 9 septembrie 2024, până vineri, 25 octombrie 2024
  • Vacanță: de sâmbătă, 26 octombrie 2024, până duminică, 3 noiembrie 2024
  • Cursuri – modulul  2: de luni, 4 noiembrie 2024, până vineri, 20 decembrie 2024
  • Vacanța de iarnă: de sâmbătă, 21 decembrie 2024, până marți, 7 ianuarie 2025
  • Cursuri – modulul 3: de miercuri, 8 ianuarie 2025, până vineri, 7 februarie 2025, respectiv vineri, 14 februarie 2025, sau vineri, 21 februarie 2025,după caz, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București în urma consultărilor cu beneficiarii primari ai educației, cu părinții/reprezentanții legali ai acestora și cu cadrele didactice, realizate la nivelul unităților de învățământ
  • Vacanță: o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 10 februarie – 2 martie 2025
  • Cursuri – modulul 4: de luni, 17 februarie 2025, respectiv luni, 24 februarie 2025, sau luni, 3 martie 2025 la decizia inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București, după caz, până joi, 17 aprilie 2025
  • Vacanța de primăvară: de vineri, 18 aprilie 2025, până duminică, 27 aprilie 2025
  • Cursuri – modulul 5: de luni, 28 aprilie 2025, până vineri, 20 iunie 2025
  • Vacanța de vară: de sâmbătă, 21 iunie 2025, până duminică, 7 septembrie 2025

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

NU ţineţi banii, actele personale şi cheile în același loc. Acțiune a polițiștilor botoșăneni pentru prevenirea furturilor din

Publicat

Publicitate

Acțiune a polițiștilor botoșăneni pentru prevenirea furturilor din buzunare

La data de 9 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani  au organizat o acțiune pentru prevenirea faptelor de furt din buzunare sau genți, cetățenii fiind informați cu privire la modul în care pot evita să devină victimele unor astfel de infracțiuni.

 

Astfel, polițiștii au acționat în zonele aglomerate din oraș, precum și cele din proximitatea piețelor oferind recomandări cetățenilor despre cum ar trebui să se protejeze de astfel de fapte.

 

În cadrul activităților desfășurate s-a discutat cu peste 100 de persoane, fiindu-le oferite următoarele recomandări:

Publicitate

– portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere;

– feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii;

– când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;

Publicitate

-tineți geanta in față, protejând-o cu mâna;

-nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;

– nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc;

Citeste mai mult

Eveniment

Mită în Sănătate. Fostul ministru Nelu Tătaru, săltat de DNA. Este acuzat că a primit bani de la zeci de pacienți

Publicat

Publicitate

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, este acuzat de procurorii DNA că a luat mită de la zeci de pacienți. Nicolae Ciucă a cerut demiterea lui din funcția de președinte PNL Vaslui.

UPDTATE: Asistentele medicului Nelu Tătaru au ajuns la sediul DNA Iași, pentru a fi audiate, scrie Adevărul.

UPDATE: Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că Varujan Vosganian va prelua conducerea filialei Vaslui.

„La propunerea mea (n. red. – deputatul Nelu Tătaru) a fost eliberat din funcția de președinte de filială și, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziția de președinte al Comisiei de Sănătate. Va asigura interimatul la filiala Vaslui domnul Varujan Vosganian. (…)Nu are cum să mai rămână candidat”, a declarat Ciucă.

Întrebat de ce nu a fost executat la fel de repede și Iulian Dumitrescu, de la Prahova, Ciucă a răspuns: „Nu aveam Birou Politic Național în acea zi”.

UPDATE: Liberalul Vasile Blaga spune că Nelu Tătaru, trebuie să se retragă de pe lista pentru alegerile parlamentare. „Trebuie să se retragă el. E act de demnitate până la urmă”, a declarat Blaga.

Publicitate

UPDATE:  Sunt percheziții cu mascații la farmacia pe care o deține soția lui Nelu Tătaru în Vaslui, dar și la spitalul unde acesta lucrează.

UPDATE Nicolae Ciucă a propus în ședința BPN demiterea din funcție de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Propunerea a fost validată cu unanimitate de voturi.

UPDATE Dosarul este instrumentat de DNA Iași. Nelu Tătaru este acuzat că ar fi luat de la pacienții săi sume mici de bani, dar și ouă și găini.

Publicitate

Ar fi vorba de 100 de fapte, sume mici de bani de la pacienți. Acesta va fi audiat la DNA Iași.

Nelu Tătaru a fost numit ministru al Sănătății în 26 martie 2020 funcție pe care a ocupat-o până în data de 23 decembrie 2020.

În calitate de ministru al sănătății a luat măsuri pentru oprirea pandemiei de COVID-19.

Nelu Tătaru este în prezent parlamentar. El are imunitate, astfel că nu pot fi făcute percheziții în locuința sa și nici nu ar putea fi reținut.

Nelu Tătaru este președintele PNL Vaslui și este primul pe listă la alegerile parlamentare din decembrie.

Citeste mai mult

Eveniment

Urmărit internațional, depistat de polițiștii de frontieră la Stânca

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunii de lipsire de libertate.

În această dimineață, în jurul orei 03.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autovehicul înmatriculat în Polonia, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 24 de ani.
La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului figurează o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare emis de statul român în luna august a acestui an.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un șofer din Bucecea care s-a urcat beat la volan

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Bucecea au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 208, din orașul Bucecea, un autoturism condus de un tânăr de 35 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spiotalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cerceările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending