Connect with us

Eveniment

Campioana mondială Simona Radiș a primit titlul de „Sportivul anului” în canotajul românesc pentru al doilea an consecutiv

Publicat

Publicitate

Campioană europeană (dublu vâsle şi 8+1) şi mondială (dublu vâsle) de la Botoșani, Simona Radiş, de loc din comuna Avrămeni, a primit titlul de „Sportivul anului” în canotajul românesc în cadrul galei organizate, miercuri, de Federaţia Română de Canotaj.

Simona Radiş, care reuşeşte să câştige acest titlu pentru al doilea an consecutiv, a declarat că în 2024 ţinteşte „perfecţiunea” alături de colegii săi.

„Sunt onorată de acest premiu, vă mulţumesc. Îmi doresc pe viitor să devin o versiune mai bună a mea şi să fiu o componentă importantă a echipei României. Promit să dau totul alături de colegii mei pentru a reuşi victorii foarte frumoase la Paris. Anul acesta a fost unul foarte bun, aproape de perfecţiune. Pentru că, nu-i aşa, mereu e loc de mai bine. În schimb în 2024 ţintim spre perfecţiune şi sperăm ca după Jocurile Olimpice de la Paris să spune că mai bine de atât nu se poate. Îmi doresc ca împreună cu lotul olimpic al României să venim acasă cu toate medaliile de aur de la Paris”, a afirmat ea.

Colega sa din barca de dublu vâsle, Ancuţa Bodnar, a afirmat că îşi doreşte să trăiască o bucurie şi mai mare la finalul anului viitor

 

„Îi mulţumesc colegei mele Simona pentru că împreună am reuşit să rămânem imbatabile din 2019. Sperăm ca la Paris să vă aducem o bucurie şi mai mare decât cea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a adăugat Ancuţa Bodnar.

Publicitate

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, fostă preşedintă a Federaţiei Române de Canotaj, a declarat în cadrul galei că este onorată şi mândră de generaţia actuală.

„Ca preşedinte de Agenţie Naţională pentru Sport îmi doresc să trăiesc bucuria pe care a trăit-o ca preşedintă de federaţie. De aceea mi-aş dori ca şi celelalte federaţii să ia modelul de la canotaj, pentru că am demonstrat încă o dată că atunci când vrei nu există nu se poate. Asta este deviza care mă caracterizează. România are la ora actuală 60 de sportivi calificaţi, dintre care 44 sunt premiaţi azi în Gala Canotajului Românesc. Pentru mine este o onoare şi o mândrie să păstoresc aşa o generaţie de excepţie care demonstrează în fiecare zi că poate urni munţii din loc atunci când ţelul este de a reprezenta România şi a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Noi suntem cam la al zecelea an în topul federaţiilor naţionale din România, aşa că şi în 2023 am demonstrat performanţă ca în fiecare an. Şi îmi doresc la Paris anul viitor să fie la fel”, a afirmat ea.

În cadrul galei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului canotor Dimitrie Popescu, multiplu medaliat la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, Seul şi Barcelona, care a decedat la finalul săptămânii trecute la vârsta de 62 de ani.

„Din păcate, la o vârstă fragedă a plecat dintre noi unul dintre cei mai titraţi canotori români, Dimitrie Popescu. Este o pierdere imensă pentru canotajul românesc, pentru că în afară că a fost un sportiv de excepţie a fost şi un mare antrenor al lotului olimpic pe care l-a condus mulţi ani. Sper să îi ţinem memoria vie prin rezultatele pe care le vom obţine în continuare”, a adăugat Elisabeta Lipă.

Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, George Boroi, i-a asigurat pe canotori de întreg sprijinul său în perspectiva JO de la Paris 2024.

„Există câteva federaţii care visează la medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, iar cea de canotaj este prima. Iar pentru asta este meritul vostru, al sportivilor, antrenorilor şi conducătorilor pentru că aţi arătat că se poate. Parisul ne aşteaptă şi sunt convins că ne vom întoarce de acolo cu multe performanţe. Vă asigurăm încă o dată de tot suportul nostru, al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român”, a explicat Boroi.

Aflat printre invitaţi, Principele Consort Radu i-a felicitat pe sportivii de la canotaj pentru rezultatele obţinute în ultimii ani.

„Eu sunt la curent cu parcursul extraordinar pe care l-aţi avut în ultimii zece ani. Au fost zece ani dintre cei mai grei, însă tocmai atunci aţi găsit forţa să renaşteţi, aşa cum au făcut-o şi predecesorii voştri din sportul românesc au făcut-o înainte. Vă doresc multe izbânzi anul viitor, suntem mereu cu gândul aproape la ceea ce faceţi pentru ţară şi pentru sportul românesc”, a precizat Principele Radu.

Premiile oferite în cadrul Galei Canotajului Românesc 2023 sunt următoarele:

Sportivul anului: Simona Radiş (dublu vâsle feminin şi 8+1 feminin)

Laureaţi seniori: Ciprian Tudosă, Florin Arteni (dublu vâsle masculin), Mihai Chiruţă, Ioan Prundeanu, Florin Marian Enache, Andrei Sebastian Cornea (patru vâsle masculin), Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc (dublu rame masculin şi 8+1 masculin), Mihăiţă Ţigănescu, Ştefan Berariu, Mugurel Semciuc şi Florin Lehaci (patru rame masculin şi 8+1 masculin), Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu. Adrian Munteanu (8+1 masculin), Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu (dublu rame feminin şi 8+1 feminin), Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu (patru rame feminin şi 8+1 feminin), Adriana Adam, Victoria Petreanu, Iuliana Buhuş (8+1 feminin), Ionela Cozmiuc, Mariana Dumitru (dublu vâsle feminin categorie uşoară), Simona Radiş, Ancuţa Bodnar (dublu vâsle feminin şi 8+1 feminin)

Laureaţi tineret: Patricia Cireş, Cristina Drugă, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşanu (patru vâsle feminin), Alexandra Ungureanu, Iulia Liliana Bălăucă (dublu vâsle feminin)

Laureaţi juniori: Bianca Camelia Ifteni (simplu vâsle feminin)

Laureaţi antrenori: Antonio Colamonici, Dorin Alupei, Marcus Despina, Ciprian Atomei, Sorin Băhnărel, Veronica Cochela, Cosmin Boguş, Marius Băcăoanu Aanei, Doina Ignat, Marian Grijuc.

În 2023, Federaţia Română de Canotaj a cucerit 39 de medalii la competiţiile internaţionale importante. Printre acestea se numără 5 la Campionatele Mondiale de seniori (2 de aur, 1 argint, 2 bronz), 6 la Campionatul European de seniori (5 de aur, 1 de argint), 9 la Campionatele Europenele de tineret (8 de aur şi 1 de argint), 2 la Campionatele Mondiale de tineret (2 de aur), 5 la Campionatele Europene de juniori (2 de aur, 3 de argint), 6 la Campionatele Mondiale de juniori (3 de aur, 3 de bronz). În plus, FRC a reuşit să califice 11 echipaje la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, o premieră absolută în istoria canotajului românesc.

AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Botoșani: Concursul Interjudețean de Matematică „Dimitrie Pompeiu”, a XXIII-a ediție. Program și desfășurare

Publicat

Publicitate

În perioada 9-11 mai 2025, Societatea de Științe Matematice – Filiala Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani și Școala Gimnazială Nr.17 Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani și al Consiliului Județean Botoșani, organizează a XXIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Dimitrie Pompeiu”.

Președinte al concursului este domnul prof. univ. dr. Radu GOLOGAN, președintele Societății de Științe Matematice din România.

Concursul se adresează elevilor din clasele III-XI.

Programul concursului este următorul:

  • Sosirea participanților: vineri 9 mai, între orele 1400 – 1900 la Hotel Rapsodia.
  • Desfășurarea concursului: sâmbătă, 9 mai, între orele 900 – 1200, pentru toți elevii din clasele III-XI la Școala Gimnazială Nr. 17 Botoșani;
  • Elevii vor fi prezenți în săli la ora 845, având asupra lor carnetul de elev sau cartea de identitate;
  • Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor: sâmbătă, 10 mai, între orele 1700 – 1800.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 11 mai, ora 1000, în Aula Colegiului Național „A.T. Laurian” Botoșani.

„Educația matematică este un pilon esențial în formarea gândirii critice și a abilităților analitice ale elevilor. Suntem încântați să colaborăm cu Societatea de Științe Matematice pentru a promova excelența în acest domeniu și pentru a le oferi elevilor și profesorilor oportunități valoroase de dezvoltare profesională și competițională. Le doresc mult succes tuturor participanților!” a declarat Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Acțiunea „TRUCK & BUS”, desfășurată de polițiștii botoșăneni

Publicat

Publicitate

În această săptămână, polițiștii Serviciului Rutier Botoșani, împreună cu structurile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, desfășoară sub egida ROADPOL, acțiunea „TRUCK & BUS”, ce are ca scop prevenirea și combaterea încălcării normelor legale în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri și persoane.

 

Astfel, în perioada  5- 11 mai a.c., polițiștii rutieri desfășoară activități specifice pentru verificarea transportatorilor rutieri de mărfuri și persoane, în ceea ce privește existența autorizațiilor și a documentelor necesare și obligatorii a fi deținute la bordul autovehiculelor, respectarea traseului și a graficului de circulație, cu opririle aferente, precum și respectarea perioadelor de conducere și a pauzelor de odihnă impuse de legislația din domeniu.

 

În cadrul acțiunii, polițiștii verifică și respectarea numărului maxim de locuri pe scaune, prevăzute în certificatul de înmatriculare al vehiculului, precum și identificarea și sancționarea altor încălcări ale normelor de siguranță rutieră.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Acțiune a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

Publicitate

Miercuri, în intervalul orar 12:00-15:00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, cu sprijinul subunităților de profil au desfășurat activităţi de control si supraveghere a traficului rutier, în zonele de competenţă, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, prin sancționarea abaterilor de la normele rutiere, în special a cauzelor frecvent generatoare de accidente rutiere soldate cu victime omenești.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate aproximativ 60 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000 de lei.

 

Dintre sancțiuni, 12 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, totodată fiind reținute și două permise de conducere.

 

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din Prăjeni, cercetat pentru două infracțiuni, în urma unui control în trafic

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Prăjeni, un autovehicul ce tracta o remorca neînmatriculată, condus de un bărbat, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending