Connect with us
Publicitate

Actualitate

Campanie de mesaje false transmise în numele ANAF. Ce motivează falsificatorii

Publicat

Publicitate

ANAF atrage atenţia că adresa de e-mail capcană NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor. Campanie de mesaje false transmise în numele ANAF. O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”, scrie alba24.ro.

 

„Falsificatorii motivează că <scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potenţiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate>.

Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”, au transmis reprezentanții ANAF, vineri, într-un comunicat.

ANAF precizează că mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail gabriela.apostol@m-finante.com.

„Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor!”, punctează reprezentanţii Agenţiei.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Botoșani: Aproape 200 de absolvenți de clasa a VIII-a au lipsit de la prima probă a examenului de Evaluare Națională

Publicat

Publicitate

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2024.

La nivelul județului Botoșani au fost prezenți 3472 de candidați din cei 3650 înscriși. Nu s-au prezentat la examen 178 de candidați (4,87%).

Inițial, au fost 3651 de candidați înscriși, dar o absolventă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani a ales să se înscrie în cl. a IX-a fără a susține examenul de Evaluare Națională, în baza premiilor la olimpiadele naționale, conform OME nr. 3939/29.02.2024. Eleva a obținut Premiul I la Olimpiada de limba și literatura română – Etapa națională 2024.

Nu au fost candidați eliminați pentru tentative de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro , la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 27 iunie 2024.

Publicitate

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie 2024.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Jandarmii au fost la datorie de Rusalii. Zeci de amenzi. Peste 25 de botoșăneni au cerut ajutor prin 112

Publicat

Publicitate

În minivacanța de Rusaliile ortodoxe, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative care au acționat, în principal, pentru prevenirea faptelor antisociale ce pot afecta siguranța cetățenilor.

În cele trei zile, jandarmii botoșăneni implicați în misiuni în sprijinul participanților la manifestările sportive sau religioase, precum și efectivele de ordine publică care au acționat pentru liniștea comunității, independent sau în cooperare cu polițiștii botoșăneni, au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 17500 de lei și au acordat sprijin polițiștilor la constatarea a șapte fapte de natură penală.

De asemenea, jandarmii au intervenit la 25 de sesizări ale cetățenilor făcute prin apel la numărul unic de urgență 112, unde au luat măsurile legale ce s-au impus.
Nu în ultimul rând, jandarmii care execută paza și protecţia celor 18 obiective din competența inspectoratului au intensificat supravegherea zonei din apropierea acestora, în vederea prevenirii producerii unor fapte antisociale și identificării persoanelor care le-au produs.

Recomandăm cetățenilor să solicite sprijinul autorităților competente în cel mai scurt timp, în mod direct sau prin apel 112, în cazul unor situații de tulburare a ordinii și liniștii publice sau a producerii unor infracțiuni, astfel încât forțele de ordine să acționeze cu promptitudine și intervenția lor să aibă efectul scontat.

Citeste mai mult

Eveniment

Un șofer din Lunca, care s-a urcat beat la volan, a fost încătușat după ce i-a alergat pe polițiști doi kilometri

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din Hlipiceni, în timp ce se aflau pe drumul județean D.J. 297, în comuna Lunca,  au efectuat semnal de oprire unui autoturism care avea o deplasare sinuoasă, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.   

 

Polițiștii au procedat la urmărirea autovehiculului, iar după aproximativ doi kilometri au reușit blocarea acestuia. De asemenea, a fost extras din interior, conducătorul auto, apoi a fost imobilizat și încătușat.

 

Ulterior, s-a stabilit identitatea acestuia, în persoana unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Lunca. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Publicitate

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Totodată, pentru faptul că nu a oprit la semnalul polițiștilor, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 825 de lei.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Șofer beat criță, din Darabani, scos din trafic de polițiști

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 291D, în comuna Hudești, un autoturism, condus de un tânăr, de 28 de ani, din orașul Darabani.

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Ulterior, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO cu caracter ilustrativ

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending