Connect with us
Publicitate

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Mucenic Agatonic

Publicat

Publicitate

Sfântul Mucenic Agatonic a fost cetățean al Nicomidiei. A convertit la creștinism pe mulți păgâni.

Din porunca împăratului Maximian (284-305), comisul Evtolmie ajunge în Nicomidia. Aici, aflând că principele Nicomidiei devenise creștin, a poruncit că acesta să fie exilat în Tracia.

Din cauza lui Evtolmie au pierit mulți creștini, dintre aceștia îi amintim pe Zinon, Teoprepie, Achindin și Severian. Sfântul Agatonic a fost ucis în localitatea Silviria, împreună cu principele Nicomidiei și alți creștini.

Tot astăzi, facem pomenirea:

– Sfintei Mucenițe Antuza și a Sfântului Mucenic Atanasie, episcopul;

– Mucenicilor Harisim și Neofit;

Publicitate

– Sfinților Mucenici Irineu, Or și Oropsis.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

AUR Botoșani, mesaj la început de an școlar: Împreună vom construi o fundație solidă pe care acești copii își vor clădi viitorul

Publicat

Publicitate

Liderii AUR de la Botoșani, prin vocea lui Cătălin Silegeanu, au transmis un mesaj pentru elevi și părinți la început de an școlar.

Iată comunicatul:

Dragi părinți și profesori, voi sunteți pilonii care susțin acest drum al cunoașterii, iar fără voi, acest parcurs ar fi mult mai dificil. Împreună, formăm o echipă, o comunitate care se angajează să ofere copiilor noștri nu doar educație, ci și valori, sprijin, și iubire. Prin fiecare zâmbet, prin fiecare încurajare, le arătăm că viitorul lor este important pentru noi toți. Fiecare succes al lor va fi și succesul nostru, fiecare provocare depășită va întări legăturile noastre.

Ca om politic și susținător al educației, sunt aici să vă sprijin cu inițiative care să facă acest drum mai ușor și mai sigur pentru voi. Spun un mare „da” pentru uniforme care să promoveze egalitatea, manuale unice și gratuite pentru toți, un program de promovare a istoriei, pentru a vă învăța rădăcinile și identitatea. Vom construi școli și grădinițe noi, vom susține o masă caldă pentru fiecare elev și burse pentru copiii nevoiași, pentru ca nimeni să nu fie lăsat în urmă.

Anul acesta va fi despre mai mult decât lecții și teste. Va fi despre creștere, despre transformare și despre speranța că vom lăsa în urma noastră o generație de copii mai puternici, mai încrezători, mai dornici să își urmeze visurile. Împreună, vom construi o fundație solidă pe care acești copii își vor clădi viitorul. Ei sunt viitorul nostru, iar astăzi, la începutul acestui nou capitol, să le transmitem toată încrederea și dragostea noastră. Să fie un an plin de bucurii, reușite și împliniri pentru fiecare dintre noi!

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Gest MINUNAT: Pompierii botoșăneni alături de o tânără mamă care abia a născut și are nevoie de sânge

Publicat

Publicitate

Uneori propria viață stă în mâinile celor din jur … sau într-o picătură de sânge pe care aceștia o pot dona pentru tine. Oameni pe care nu îi cunoști, dar care vor să ajute fără să aștepte nimic în schimb, spun responsabilii ISU Botoșani.

Astăzi, pompierii de la Botoșani s-au mobilizat din nou. De data aceasta pentru Laura, o tânără de 26 ani, care abia a născut și are nevoie de sânge.

Apelul a avut un ecou imediat, iar pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au mers să doneze sânge, atât pentru ea, cât și pentru alți oameni care au nevoie de transfuzii.

Au fost întâmpinați, ca de fiecare dată, de personal medical foarte bine pregătit și dedicat acestei profesii, care le-au oferit toate informațiile necesare înainte de donare.

Acțiunea va continua și mâine.

Prin gestul lor umanitar, pompierii doresc ca oamenii să conștientizeze faptul că o picătură de sânge poate să salveze viața unui om, iar aceasta nu este doar o expresie, ci o realitate pe care foarte multe persoane o trăiesc, la un moment dat în viață.

Publicitate

“Mereu este nevoie de sânge! Primul pas este curajul de a merge la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani, de luni până vineri, de la ora 07:30. Acolo veți fi consiliați, veți beneficia de analize de sânge gratuite și, cel mai important, veți putea salva viața unui om!”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Citeste mai mult

Eveniment

Localitațile Zăicești, Bălușeni, Cristești, Coșula, Copălău, inclusiv orașul Flămânzi și Cartierul Alfa Land rămân fără apă

Publicat

Publicitate

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani întrerupe furnizarea apei, astăzi, 09 septembrie 2024, în intervalul orar 09:00-13:00, pentru executarea lucrărilor de branșare la rețea a unor imobile situate în zona Lebăda.

Afectați de oprirea apei sunt utilizatorii din Cartierul Alfa Land, zona Lebăda, localitățile Zăicești, Bălușeni, Cristești, Coșula, Copălău, inclusiv orașul Flămânzi.

Având în vedere că, umplerea și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat, pentru evitarea producerii unor eventuale avarii și corelat cu configurația terenului în zonele de distribuție, informăm consumatorii că, reluarea furnizării apei va fi simțită diferențiat.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zona afectată, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Citeste mai mult

Eveniment

Femeile social-democrate au organizat o acțiune caritabilă prin care au dăruit ghiozdane echipate cu rechizite copiilor nevoiași

Publicat

Publicitate

Astăzi începe școala cu emoții și entuziasm, atât pentru elevi, cât și pentru părinți și profesori. Pentru mulți copii, prima zi de școală reprezintă un moment plin de nerăbdare, curiozitate și, uneori, puțină teamă, fie că pășesc pentru prima dată în clasa pregătitoare, fie că se întorc pentru un nou an școlar.

În acest context, doamnele social-democrate au organizat o acțiune caritabilă prin care au dăruit ghiozdane echipate cu rechizite copiilor nevoiași. Astfel de inițiative sunt menite să sprijine familiile cu venituri reduse, în special în perioada de început a anului școlar, oferindu-le copiilor un start mai bun și acces la materialele necesare pentru educație.

Acțiunea femeilor social democrate din Botoșani, de a oferi ghiozdane echipate copiilor nevoiași, reflectă implicarea lor activă în sprijinirea comunității locale, în special a familiilor aflate în dificultate. Oferind copiilor materiale esențiale pentru școală, cum ar fi ghiozdane, rechizite și alte obiecte necesare, au contribuit nu doar la bunăstarea imediată a acestor copii, ci și la crearea unor oportunități egale pentru educație.

Sperăm că această acțiune să creeze  nu doar un impact material asupra vieților copiilor, ci și unul emoțional, dându-le acestora încrederea și speranța că, indiferent de dificultățile pe care le întâmpină, există oameni în jurul lor care le doresc binele și sunt dispuși să îi sprijine. Prin aceste acțiuni, dorim să evidențiem că solidaritatea și empatia sunt valori fundamentale ale comunității, valori care pot schimba destine și oferi o șansă reală la un viitor mai bun.

Comunicat PSD Botoșani

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending