Connect with us
Publicitate

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2023: Nașterea Domnului. Prima zi de Crăciun

Publicat

Publicitate

Naşterea Domnului – 25 decembrie

Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost vestită de îngeri ca fiind bucurie mare pentru tot poporul, pentru că ea este bucuria mântuirii. Iar pentru că vestea aceasta a mântuirii adusă de îngeri oamenilor a fost primită cu credinţă, ea a rodit atunci bucurie mare în sufletele credincioşilor şi rodeşte şi acum bucurie din an în an. Iată de ce Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a bucuriei pe care ne-o dăruieşte nouă Dumnezeu-Tatăl în Fiul Său, Hristos-Mântuitorul, prin lucrarea Sfântului Duh, în Biserică şi în sufletele credincioşilor. Întrucât Hristos-Domnul este izvorul bucuriei depline şi netrecătoare (Ioan 17, 13), legătura vie cu El, prin credinţă puternică, rugăciune fierbinte şi fapte bune, aduce bucurie în viaţa Bisericii şi în sufletele credincioşilor. Această bucurie a credinţei în Hristos şi a iubirii statornice faţă de El este numită de către Sfântul Apostol Pavel „bucurie în Domnul“ (Filipeni 4, 4). Ea este roadă a Duhului Sfânt în sufletul omului credincios şi iubitor de Hristos şi de semeni (Galateni 5, 22) şi arvună a bucuriei veşnice din Împărăţia lui Dumnezeu (Romani 14, 17). Această bucurie, ca prezenţă a harului lui Hristos în sufletul omului luptător cu păcatul şi cu greutăţile vieţii, nu piere nici în vreme de încercare (2 Corinteni 6, 10; 7, 4; 1 Tesaloniceni 1, 6; 2, 19), ci, dimpotrivă, creşte când cel credincios suferă pentru Hristos şi pentru Biserică (Coloseni 1, 24; Evrei 10, 34; 12, 2; Iacov 1, 2; 1 Petru 4, 13). Bucuria credinţei se intensifică şi se statorniceşte prin rugăciune fierbinte, prin pocăinţă şi iertare de păcate, prin eliberarea de patimi, prin cuvântul bun şi prin fapta cea bună, prin viaţă curată şi iubire sfântă. Ea devine bucurie deplină a celor ce înaintează pe calea sfinţeniei. Când Sfânta Biserică a lui Hristos cheamă pe toţi oamenii la mântuire, ea îi cheamă la această bucurie deplină în Hristos – Izvorul bucuriei veşnice. Când Hristos-Domnul vine în lume, Prunc născut în multă smerenie, îngerii vestesc păstorilor bucurie mare. Când Hristos-Domnul Cel răstignit înviază din morţi, El însuşi întâmpină pe cale femeile mironosiţe cu salutarea: Bucuraţi-vă! Când Hristos Cel înviat din morţi Se înalţă întru slavă la ceruri, El făgăduieşte că va fi cu cei ce cred în El, în toate zilele, până la sfârşitul veacurilor (Matei 28, 20), iar ucenicii trăiesc cu „bucurie mare“ (Luca 24, 52) adevărul făgăduinţei lui Hristos şi al prezenţei Lui în ei, prin lucrarea Duhului Sfânt, Mângâietorul (Ioan 15, 26; 16, 13-14).

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

VIDEO: George Simion a fost primit la Botoșani cu aplauze și urale. „Am venit pentru a-i îndemna pe botoșăneni să voteze AUR”

Publicat

Publicitate

Liderul AUR, George Simion, s-a aflat marți, pentru câteva ore, pe meleagurile botoșănene. A fost primit la sediul de campanie din municipiul Botoșani de mai mulți membri ai acestei formațiuni politice cu aplauze și urale. În fruntea acestora s-au aflat Cătălin Silegeanu, candidatul la Primăria Botoșani, și Eusebiu Cilibiu, candidatul la Consiliul Județean. În conferința de presă, George Simion a insistat pe încrederea pe care a acordat-o și pe care și-o menține în cei doi candidați care luptă pentru fotoliul de primar al municipiului Botoșani și pentru șefia Consiliului Județean.

„Am venit la Botoșani pentru a-i susține pe cei doi candidați ai noștri și pentru a-i îndemna pe botoșăneni să voteze AUR pe toate cele cinci buletine de vot. Atât domnul Cilibiu, cât și Cătălin Silegeanu sunt oameni care doresc să schimbe viitorul Botoșaniul și pariez pe ei și  le acord această încredere să demonstreze într-o luptă corectă. Nu prea avem parte de luptă electorală corectă. Îi felicit pentru curaj. Viitorul lor politic stă în rezultatul pe care îl vor obține aici”, a spus George Simion.

După întâlnirea cu jurnaliștii, liderul AUR a pornit la pas prin oraș, a vorbit cu oamenii, s-a fotografiat și a făcut cumpărături.

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Comunelor Ungureni și Trușești, două zile fără apă! Nova Apaserv: Ne cerem scuze pentru disconfortul creat

Publicat

Publicitate

Din cauza unei avarii produsă în zona localității Cucuteni, pe conducta de distribuție apă Dn 500 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 21 mai 2024, începând cu ora 12:00, pentru o perioadă de 48 ore, către utilizatorii din localitățile aparținând comunelor Ungureni și Trușești.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor. Începe construcția locuințelor pentru tineri din zona fostului Obor 

Publicat

Publicitate

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică a blocurilor vechi.

Am promis în 2020 că voi construi locuințe pentru tineri și voi atrage fonduri europene pentru reabilitarea blocurilor din orașul nostru. M-am ținut de cuvânt și până la finalul acestui mandat se va finaliza blocul cu 24 de locuințe din Parcul Tineretului și cele 6 scări de bloc cu 72 de apartamente din cartierul ANL Cișmea. Împreună cu echipa de la Primărie am depus și am câștigat proiectul pentru construcția a două blocuri verzi cu un consum redus de energie cu 64 de apartamente pentru tineri vulnerabili în zona fostului Obor. Aici deja se lucrează la fundația creșei care face parte din acest ansamblu de locuințe, unde vor fi amenajate și locuri de parcare, spațiii verzi și locuri de joacă pentru copiii familiilor care se vor muta în această zonă a orașului”, a declarat Cosmin Andrei.

Primarul a mai amintit de faptul că se lucrează la proiectul pentru aprobarea construcției a trei scări de bloc cu 52 de locuințe pentru tineri în cartierul ANL Șoseaua Iașului. De asemenea urmează să înceapă prima etapă a programului european „Valul renovării” pentru anveloparea unui număr de 8 blocuri cu 25 de scări, care presupune pe lângă izolarea termică și refacerea instalațiilor pentru apă caldă și căldură astfel încât să se reducă consumul prin folosirea energiei solare prin panouri fotovoltaice. Pentru toate aceste programe, banii europeni au fost obținuți și urmează să înceapă lucrările.

Publicitate

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Citeste mai mult

Eveniment

Călătorii în Turcia doar cu buletinul, pentru cetățenii români

Publicat

Publicitate

Cetăţenilor români titulari ai cărţii de identitate li se va acorda scutire de viză pentru călătoriile turistice şi permise de tranzit în Turcia cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile, scrie alba24.ro.

Călătorii în Turcia doar cu buletinul. Românii vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile. Un decret în acest sens a fost semnat marți de preşedintele republicii, Recep Tayyip Erdogan.

Decretul prezidenţial a fost publicat marţi în Monitorul Oficial turc.

Publicitate

Decizia luată de preşedintele Erdogan vine în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu o efectuează, marţi, la Ankara, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending