Connect with us
Publicitate

Actualitate

Ca sălbaticii: Botoșănenii aruncă gunoaiele pe unde apucă și își pun animăluțele să își facă nevoile lăsând pe alții să curețe

Publicat

Publicitate

Poliția Locală a municipiului Botoșani a anunțat mai multe activități pentru identificarea și sancționarea persoanelor care abandonează deșeuri în alte locuri decât cele autorizate, în conformitate cu atribuțiile reglementate de Legea nr. 155/2010.

Poliția Locală a municipiului Botoșani a anunțat că la platforma special amenajată pe Aleea Școlii nr.4, în ziua de 1 octombrie, ora 13⁰⁰, polițistul local care se afla de serviciu în Dispecerat, a observat pe camera de supraveghere instalată în zonă, cum două persoane de sex masculin descarcă dintr-un autoturism aparținând unei firme de curierat mai multe deșeuri din carton și le depozitează în containerele destinate deșeurilor menajere sau direct pe jos, cu toate că respectiva platformă este dotată cu container special pentru deșeuri din hârtie și carton. Datele de identificare ale autoturismului au fost transmise polițiștilor locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului pentru identificarea făptașilor și sancționarea în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 355/2011.

Și în dimineața zilei de 3 octombrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică, pe timpul perioadei de patrulare, au depistat, mai mulți saci cu moloz rezultați din reparații în locuințe dar și alte obiecte sanitare, depozitate pe spațiul verde dintre blocuri (pe strada Alexandru Donici nr.3 și Aleea Parcul Tineretului nr.11). În urma verificărilor, numitul P.D. domiciliat pe strada Alexandru Donici a fost sancționat contravențional cu avertisment scris conform prevederilor HCL nr. 355/2011 și s-a mai aplicat termen de 24 ore pentru eliberarea a domeniului public, iar în cazul situației identificate în Parcul Tineretului, polițiștii locali au lăsat invitație de prezentare la sediul Poliției Locale a municipiului Botoșani, pe ușa locuinței persoanei asupra căreia există suspiciuni că ar fi încălcat prevederile legale, cu privire la depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele autorizate.

Tot pe strada Alexandru Donici, o persoană de sex feminin, care își plimba animalul de companie, respectiv un câine, a fost depistată și sancționată cu avertisment de polițiștii locali pentru încălcarea prevederilor art. 6.(1) din HCL nr. 221/2009 – “se interzice plimbarea pe domeniul public sau privat al municipiului a câinilor fără ca deținătorul acestora să dispună de obiectele necesare pentru curățirea locului şi evacuarea dejectelor fiziologice”.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Sfințit Mucenic Ierotei, episcopul Atenei

Publicat

Publicitate

Sfântul Ierotei a fost din Atena, capitala Greciei, și era unul din cei nouă sfetnici ai Aeropagului, adică făcea parte din sfatul cetății. A învățat credința creștină de la Sfântul apostol Pavel și tot acesta l-a botezat și l-a așezat episcop în Atena. Și a fost cel dintâi episcop creștin al Atenei.

La rândul sau, Sfântul Ierotei a fost învățător neostenit Sfântului Mucenic Dionisie Areopagitul, căruia multe povățuiri i-a dat pe calea înțelegerii dreptei credințe, aduse de Mântuitorul Hristos, spre mântuirea și înnoirea lumii. La Adormirea și îngroparea Maicii Domnului în Ghetsimani, deși tot soborul Sfinților Apostoli era de față, totuși Sfântul Ierotei s-a învrednicit, în numele tuturor, să facă început cântărilor, la jalea Adormirii celei Preacurate.

Și era Sfântul Ierotei cu totul înstrăinat și îndepărtat cu sufletul de cele pământești și cuprins de dumnezeiasca râvnă. Deci, viețuind bine cum îi place lui Dumnezeu și veselind pe Dumnezeu cu faptele sale bune, s-a dus către Domnul cu pace, la 4 octombrie.

Citeste mai mult

Eveniment

Accident la Dângeni. Un bărbat s-a dat peste cap cu mașina. A ieșit pe picioarele lui și a fost dus la spital

Publicat

Publicitate

Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a răsturnat cu mașina. Evenimentul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe raza localității Dângeni.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni, dar și o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

Pompierii au constatat faptul că autoturismul era răsturnat pe cupolă, iar șoferul era ieșit din interior. Acesta au fost preluat de echipajul medical.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor.

“Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 3 octombrie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 3 octombrie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 3 octombrie 2024:

Loto 6/49: 4, 7, 34, 6, 40, 12

Loto 5/40: 19, 14, 11, 34, 13, 37

Joker: 15, 25, 22, 31, 17 + 10

Noroc: 6 2 2 8 6 9 1

Publicitate

Noroc Plus: 5 2 5 1 2 1

Super Noroc: 6 4 0 9 8 6

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

10 decese în ultimele patru luni în urma infecției cu virusul West Nile. Patru în nordul Moldovei, din care unul la Botoșani

Publicat

Publicitate

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile – 3 iunie – până joi, au fost înregistrate 76 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 68 confirmate şi opt probabile, relatează agerpres.ro.

Potrivit INSP, au fost înregistrate zece decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, câte unul în judeţele Botoşani, Brăila, Sălaj şi Vrancea şi câte trei în judeţul Suceava şi în Bucureşti.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire – 23 – s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 – 79 de ani şi 21 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani, a indicat INSP.

INSP face o serie de recomandări pentru populaţie – să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin plase de protecţie la ferestre, să asigure desecarea bălţilor din jurul gospodăriei, precum şi să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending