Connect with us
Publicitate

Administratie

Bugetul anului 2023 a fost aprobat în Consiliul Local. Primarul Cosmin Andrei: „Dezvoltăm municipiul Botoșani”

Publicat

Potrivit primarului Cosmin Andrei, municipiul Botoșani va avea parte de o dezvoltare notabilă pentru mandatul său. Edilul-șef a declarat că anul acesta s-au atras inclusiv SUME RECORD la capitolul investiții din FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE în valoare de aproximativ 566.942.188 lei, bani ce vor direcționați către lucrări cu un impact major vizibil pentru populație.

„În fiecare an am pus accent pe dezvoltarea orașului nostru, astfel BUGETUL DE ANUL ACESTA este construit pe așteptările și nevoile reale ale cetățenilor, axat cu precădere pe partea de învățământ unde, după cum puteți observa, am alocat o sumă considerabilă întrucât consider că tinerii sunt viitorul și au nevoie de întreaga noastră susținere! Mi-am dorit ca o altă parte importantă din buget să fie direcționată spre tot ce ține de infrastructură, aceasta fiind o altă prioritate a mea din anul 2023 și nu numai!
După cum veți putea observa, anul acesta s-au atras inclusiv SUME RECORD la capitolul investiții din FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE în valoare de aproximativ 566.942.188 lei, bani ce vor direcționați către lucrări cu un impact major vizibil pentru populație.
Pe această cale vă mulțumesc pentru susținerea, răbdarea și încrederea acordată și vă invit să priviți graficele și sumele alocate anului 2023!”, a spus primarul municipiului Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Ziua Mamei Creștine a adus bucurie femeilor internate împreună cu bebelușii lor nou-născuți în Maternitatea Botoșani

Publicat

Sărbătoarea Bunei Vestiri este un prilej de manifestare a dragostei creștinești și prelungire a binecuvântării de la Sfintele Altare către mamele și pruncii acestora. 

Bunavestire, care este și Ziua Mamei Creștine, a adus zâmbet și bucurie mămicilor internate împreună cu bebelușii lor nou-născuți din Secția Obstretică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati. ProtopopiatulBotoșani a încercat să aducă o stare de bucurie prin preotul Marius Ciobanu, responsabil ProVita si pr. Alexandru Manole , preotul de caritate al secției menționate , împărțind trandafiri albi atât cadrelor medicale cât și pacientelor internate.

Acestă activitate desfășurată în ,Luna pentru viață” atrage atenția că fiecare viață este un dar și o bunăvestire în fiecare familie și pentru fiecare mamă.

„Și noi, fiecare în parte, suntem o bunăvestire în lume și ar trebui să prețuim darul vieții în ascultare smerită de Dumnezeu, precum Maica Domnului”, a spus părintele Marius Ciobanu.

Citeste mai mult

Eveniment

Aryan, copilașul care a ținut cu sufletul la gură o țară întreagă, s-a întâlnit cu salvatorii săi

Publicat

Aryan, copilașul care a ținut cu sufletul la gură o țară întreagă, s-a întâlnit cu salvatorii săi pe Pietonalul Unirii la evenimenult organizat de Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani cu prilejul sărbătoririi a 202 ani de la înființarea Poliției Române. 

O supriză pentru polițiști și pentru cei prezenți la eveniment a reprezentat-o apariția micului Aryan, copilul pentru căutarea căruia au fost mobilizate toate structurile Ministerului Afacerilor Interne și întreaga comunitate. Cei trei polițiști care l-au găsit în pădure au profitat de moment și i-au dăruit jucării care să-i amintească de instituția unde lucrează salvatorii săi.

Citeste mai mult

Educație

Înscrierea copiilor în creșe și grădinițe. Șeful IȘJ Botoșani: „Încurajez familiile să se informeze din timp despre procesul de înscriere”

Publicat

În Monitorul Oficial, partea I, nr. 251 din 25.03.2024 a fost publicat Ordinul Ministrului Educației nr. 4018/15.03.2024 privind aprobarea Metodologiei-cadru de înscriere a copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare și a Calendarului înscrierii copiilor antepreșcolari și preșcolari în anul școlar 2024-2025 în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare.

Înscrierile vor începe pe data de 27 mai 2024 și se vor încheia pe data de 14 iunie 2024. Documentația și detaliile privind înscrierile vor putea fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. În perioada 20-24 mai 2024 sunt reînscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent și urmează să o frecventeze și în anul școlar următor.

În perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde, data de la care acesta este funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util.

Inspectorul Școlar General, profesorul Bogdan Gheorghe SURUCIUC a declarat următoarele: „Încurajez familiile să se informeze din timp despre procesul de înscriere și să pregătească toate documentele necesare. Știu că părinții sunt interesați de edu

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Șofer mort pe loc, după ce mașina a fost distrusă de un autotren la Brăiești

Publicat

Un bărbat a murit, luni dimineața, în urma unui accident produs pe raza localității Brăiești.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, o coliziune între un autotren și un autoturism s-a produs luni dimineața pe raza localității Brăiești.

Potrivit acestuia, la fața locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, cu medic.

La locul accidentului echipajele de intervenție au identificat două victime, respectiv cei doi șoferi ai autovehiculelor, cea din autoturism fiind încarcerată.

Pompierii militari au extras persoana încarcerată și au predat-o echipajului medical.

Din nefericire, medicul a declarat decesul victimei, un bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani.

Șoferul autotrenului a fost evaluat de către paramedicii SMURD, dar a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending