Connect with us
Publicitate

Eveniment

Bugetarii de lux, suprataxați cu 16%. Premierul Ciucă spune că este vorba despre veniturile care depășesc salariul președintelui

Publicat

Publicitate

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că liderii coaliției de guvernare au discutat ca suprataxarea veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui să aibă o valoare de 16%.

Întrebat de ziariști cum a ajuns la cota de 16%, Ciucă a spus că ”acesta este cel care funcționează în momentul de față și ca impozitul propriu-zis pe legea finanțelor”.

Nu e clar la ce s-a referit premierul Ciucă, dat fiind că în acest moment impozitul pe venit e de 10%, scrie G4Media.

Publicitate

Ciucă a evitat să răspundă atunci când a fost întrebat dacă un astfel de impozit doar pentru bugetari e constituțional și a spus că ”orice măsură pe care o vom lua trebuie să aibă susținere juridică”.

Ideea a fost lansată de Marcel Ciolacu și este legată de lipsa banilor în buget, existând un deficit bugetar de 20 de miliarde de lei.

”De unde luăm banii dacă nu vreţi să facem nimic? Sunteţi în guvern, spuneţi voi de unde luăm banii? Cum faci deficitul la anul?

Publicitate

Vă aduc aminte că am avut o iarna uşoară, dar dacă va veni una grea?”, i-a întrebat Ciolacu pe liderii coaliției la ședința de marți.

El a adăugat că nu mai vrea ”dezmăţ la stat cu mii de angajări şi tot felul de pile”.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Eusebiu Laurențiu Cilibiu a explicat de ce a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean Botoșani și care ar fi prioritățile sale în eventualitatea în care ar prelua această funcție într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Cultura

,,Turneu în cartierul tău”, un nou proiect marca Filarmonica Botoșani. Programul prestațiilor în cartierele municipiului

Publicat

Publicitate

Instrumentiștii Filarmonicii botoșănene, alături de soliști vocali de excepție, în calitate de invitați speciali, lansează un nou proiect, “Turneu în cartierul tău”.
Aflat la prima ediție, acest proiect va împărți orașul în 5 zone și va oferi iubitorilor de cultură 2 zile de concerte gratuite, în perioada 1-2 mai, după cum urmează:

1 Mai – Orchestra de Suflători a Filarmonicii şi Grup Pop Opera – 4 TENORI
● Parcul Tineretului, ora 11.00
● Parcul Sucevei, ora 16.30
● Parcul Curcubeului, ora 19.30

2 Mai – Orchestra de Suflători a Filarmonicii şi Special Guest- MARCEL PAVEL
● Parcul Mihai Eminescu, ora 11.00
● Parcul Junior, ora 18.00

Publicitate

Durata programului va fi de aproximativ 50 de minute!
“Vă invităm să ne fiți alături!”, este mesajul primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Citeste mai mult

Eveniment

Concert prepascal de pricesne în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Concești

Publicat

Publicitate

Duminică, 28 aprilie,  în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și cântări religioase specifice Postului Mare, intitulat sugestiv „Duminica la Florii”.

În cadrul evenimentului au cântat Grupul vocal „Datina străbună” al Școlii Gimnaziale „Dimitrie Pompeiu” din Broscăuți, coordonat de prof. Marilena Ciucur, Corul de copii și tineri al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, coordonat de pr. Alin Constantin Aroșoaie, Corul „Haris” al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, dirijat de prof. Răzvan Sarafim, Sorina Avasiloaei și Denisa Georgiana Sănduleac.

„O duminică a Floriilor cu adevărat specială, cu o încărcătură spirituală și emoțională intensă, pe care am trăit-o cu bucurie alături de oamenii dragi de la mine din sat, oameni minunați pe care îi admir și respect pentru toată implicarea și susținerea lor”, a declarat interpreta Denisia Georgiana Sănduleac.

Publicitate

„O bucurie să fiu părtașă la un eveniment așa frumos într-o perioadă atât de semnificativă pentru creștini! Mulțumim pentru implicare și dăruire!”, a mărturisit Sorina Avasiloaei.

Citeste mai mult

Eveniment

Magazinele Lidl din România vor fi închise în zilele de 5 și 6 mai 2024

Publicat

Publicitate

Unul dintre principiile după care Lidl se ghidează în relația cu angajații este menținerea unui echilibru între viața personală și cea profesională. Astfel, pentru a petrece mai mult timp împreună cu cei dragi de sărbători, și anul acesta, Lidl România le oferă angajaților din cele peste 350 de magazine două zile libere, în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții își vor putea face cumpărăturile în magazinele Lidl până sâmbătă, 4 mai, inclusiv, activitatea fiind reluată marți, 7 mai.

Demersul face parte din strategia mai amplă a retailerului de a oferi echipei sale cele mai bune beneficii și cele mai bune condiții de muncă. Pentru Lidl România, bunăstarea celor peste 12.000 de angajați este esențială, iar, în acest moment, conform unor analize proprii, este retailerul alimentar care oferă cele mai mari pachete salariale și de beneficii din piață.

Program magazine Lidl

Publicitate

Concret, în perioada 29.04.2024 – 07.05.2024, orarul magazinelor Lidl din țară se va modifica astfel:

  • De luni, 29.04, până vineri, 03.05: 07:00 – 22:00;
  • Sâmbătă, 04.05 – program unitar în toate magazinele din țară: 07:00 – 18:00;
  • Duminică, 05.05, și luni, 06.05: ÎNCHIS*;
  • Marți, 07.05 – orar de funcționare prelungit: 07:00 – 22:00.

Totodată, *magazinele din: Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Sovata, Sfântu Gheorghe, Covasna și Târgu Secuiesc, care au beneficiat de un program personalizat în perioada 31.03 – 01.04, pentru a celebra Paștele Catolic, vor fi închise doar pe data de 05.05, iar pe data de 06.05 vor funcționa cu program redus, respectiv 09:00 – 17:00.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending