Connect with us
Publicitate

Actualitate

Botoșaniul se pregătește de sărbători: Luni se deschide iluminatul festiv iar pe 12 debutează Târgul de Crăciun

Publicat

Municipiul reședință de județ, dar și întregul județ Botoșani, se pregătește de organizarea sărbătorilor de iarnă din 2022.

În spiritul sărbătorilor, dar și în așteptarea lui Moș Nicolae, Primăria Municipiului Botoșani a anunțat că în seara zilei de luni, 5 decembrie 2022, va fi deschis iluminatul festiv din municipiu.

Ca de obicei, punctul central este focusat pe Parcul “Mihai Eminescu” și Pietonalul Unirii, însă administrația publică a extins în ultimii ani tot mai mult spre periferie întreg iluminatul festiv.

Totodată, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, a anunțat organizarea primei ediții a Târgului de Crăciun de la Botoșani.

Acesta va fi organizat în perioada 12 -18 decembrie 2022 în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, și având ca parteneri Primăria Municipiului Botoșani.

“Crăciunul sau Nașterea Domnului Iisus Hristos este o sărbătoare creștină care se celebrează pe 25 decembrie. Sărbătoarea aduce timpul sacru, încurajând omul la gânduri și fapte bune chiar dacă are o ordine stabilită în calendar, ea reprezintă și o oprire, adică un punct terminus, fiind ziua în care omul nu desfășoară activități, nu face în zi de sărbătoare, ceea ce face în zilele lucrătoare. Sărbătorile Crăciunului sunt așteptate cu multă bucurie, adunând în jurul lor, în același timp momente și comportamente ritualice, magice și religioase”, a explicat Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Târgului de Crăciun de la Botoșani va prezenta mai multe miniexpoziții ale meșterilor populari și ale artizanilor din zona Botoșani va fi doar un preambul al celorlalte evenimente tradiționale populare care se vor derula în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru că pe 18 decembrie 2022 Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani va organiza Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”, care în acest an a ajuns la ediția a XLVII-a.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

Eveniment

Piețele și supermarketurile sunt pline de trufandale contaminate cu reziduri de pesticide! Avertismentul specialiștilor

Publicat

Piețele și supermarketurile sunt pline de trufandale care sunt contaminate cu reziduri de pesticide și chiar cu metale grele, arata cele mai recente descoperiri ale autoritatilor. În urma controalelor efectuate în ultima perioada, oficialii arată că nivelul de pesticide s-a dublat față de anul trecut. Pătrunjelul cu E.coli sau roșiile cu etefon pot crea reale probleme digestive, scrie realitate.net.

Salată verde are reziduuri de pesticide, dar cele mai mari probleme sunt întâlnite la plantele aromatice care sunt forțate să crească rapid. În mai multe laboratoare au fost depistate concentrații mari de plumb și e-coli la pătrunjel. La fel se întâmplă în cazul roșiilor vândute în perioada această chiar și cu 45 de lei kilogramul. Coapte forțat, cu etefon, o substanță care poate provoca amețeli, slăbiciune, probleme de piele și boli legate de inimă și ficat.

Oamenii spun că nu de puține ori au cumpărat legume care le-au provocat stări de rău.

Specialiștii au analizat peste 1.300 de probe de legume din România. Rezultatele sunt devastatoare. Nivelul de pesticide s-a dublat față de anul anterior.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

FOTO: BLOCADA, în orașele Flămânzi, Darabani, Săveni, Dorohoi, Botoșani și în comuna Hlipiceni. Zeci de permise reținute

Publicat

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, în orașele Flămânzi, Darabani, Săveni, Dorohoi, Botoșani și în comuna Hlipiceni, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la  39 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

 

Astfel, au fost vizate zona localurilor publice, precum și cele în care se formează aglomerări de persoane, fiind legitimate peste 400 de persoane și controlate 189 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost  aplicate 256 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 138.000 de lei.

 

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 16 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

Botoșăneni amendați pentru nerespectarea prevederilor legale privind câinii periculoși

Publicat

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani împreună cu cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale privind gestionarea câinilor fără stăpân, precum și a verificării modului de respectare a măsurilor impuse de lege privind deținătorii de exemplare canine ce fac parte din categoriile de câini periculoși potrivit OUG 55/2002 .

 

Activitățile au fost desfășurate în municipiul Botoșani, prilej cu care au fost verificate 60 de locații, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.200 de lei.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei, pentru nerespectarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending