Connect with us

Eveniment

Botoșani: Șoferi beți, scoși din trafic de polițiști

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit, pentru control, pe drumul comunal D.C. 35 B, în comuna Călărași, un autoturism condus de un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Iași.

 

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

 

La data de 12 aprilie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul public, din comuna Durnești, au observat un autovehicul care avea o deplasare haotică.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un bărbat de 61 de ani, din Flămânzi, este de negăsit. Dacă l-ați văzut, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat, de 61 de ani, din orașul Flămânzi, care, la data de 14 aprilie 2025, a părăsit în mod voluntar domiciliul, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

Pâslariu Adrian are următoarele semnalmente: 90 de kg, 1,75 m înălțime, păr grizonat.

Vestimentația la momentul plecării: geaca și pantaloni de culoare gri, papuci din cauciuc negri, pe cap purta un fes negru.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult

Eveniment

Pompierii din Săveni, chemați să salveze o pisică din copac

Publicat

Publicitate
Flămândă, speriată, obosită și mieunând fără oprire – așa a fost găsită o pisică de pompierii din Săveni, chemați să o coboare dintr-un copac.
Era acolo de mai bine de două zile. La o înălțime de peste șase metri, animalul nu mai avea puterea să coboare singur. Un localnic a observat pisica aflată în dificultate și a solicitat ajutorul pompierilor.
Și așa a început o misiune de suflet. Pompierii din Săveni au intervenit prompt și, cu multă răbdare și pricepere, au reușit să o aducă la sol.
Acum, în siguranță și înconjurată de oameni cu suflet mare, pisica are o nouă șansă la o viață liniștită.
Gestul pompierilor din Săveni ne reamintește că eroismul nu se măsoară doar în fapte mari, ci și în grija față de cele mai neajutorate ființe.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Trei incendii de vegetație uscată, stuf și furaje, în ultimele ore

Publicat

Publicitate

În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, stuf și furaje, în următoarele localități:

✔ Cucorăni – au ars doi baloți de paie. Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii din cadrul Detaşamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere. Au fost protejate de foc alte furaje. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un fumător care a aruncat, la întâmplare, o țigară aprinsă.

✔ Concești – a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 1,5 hectare.

Pompierii de la Punctul de Lucru Darabani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Concești au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

✔ Roma – au ars vegetația uscată și stuful de pe o suprafață de aproximativ un hectar.

Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Roma.

Publicitate

Cauza probabilă a incendiilor de la Concești și Roma a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spații deschise.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente facem apel la responsabilitate din partea cetățenilor.

Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.

Reamintim faptul că județul Botoșani se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de intensificări ale vântului, până mâine, la ora 10:00.

În astfel de condiții, folosirea focului deschis în gospodării sau arderea vegetației uscate pe terenuri sunt foarte periculoase. Vântul puternic poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la vecinătați: locuințe, depozite, solare sau păduri.

Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.
[10:07, 15.04.2025] Dorina: Cod Galben de vânt pentru județul Botoșani a fost prelungit până joi, la ora 23:00

Meteorologii au prelungit codul galben de vânt, pentru județul Botoșani, până pe 17 aprilie, la ora 23:00. Potrivit acestora, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

✔ fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔ nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;

✔ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

✔ îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

✔ nu atingeți firele căzute la pământ.

Reamintim faptul că, în condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la locuințe, anexe gospodărești, păduri, rețele de electricitate etc.

Pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile și nici pe terenuri cu vegetație uscată.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani, județul unde zeci de tineri fac școala de șoferi gratuit. Primesc și masă caldă, dar și o calificare

Publicat

Publicitate

În județul Botoșani zeci de tineri vor putea să facă gratuit școala de șoferi cu ajutorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă AJOFM. Instituția organizează cursuri de calificare pentru tineri, cu fonduri europene, iar instruirea auto se numără printre ele, scrie ADEVARUL.

Județul Botoșani este în topul negativ al zonelor din România cu cei mai puțini angajați. Conform statisticilor naționale, gradul de ocupare al populației, în județul nord-moldav, este de numai 43.7%. Adică mai puțin de jumătate din populația județului produce ceva. Restul sunt pensionari, elevi, persoane cu handicap, dar și numeroși oameni care nu au niciun fel de venit. Cei mai vulnerabili sunt acei NEETS, adică tineri de până la 30 de ani care nu sunt angajați, dar nici nu urmează vreo formă de școlarizare sau formare. De multe ori nu au niciun venit.C

Tocmai de aceea, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani a accesat proiecte europene cu o valoare de peste 4 milioane de euro, tocmai pentru a califica și oferi o șansă de angajare pentru acești tineri. Este unul dintre cele mai mari seturi de proiecte românești dedicate tinerilor incluși în această categorie NEETS. Pe lângă calificare, consiliere, informare, cei aproape 2000 de tineri incluși în proiecte au și numeroase alte beneficii.

Școală de șoferi gratis pentru zeci de tineri botoșăneni

Este vorba despre trei proiecte cu finanțare europeană. Unul dintre acestea este InfoBT, cu o valoare de aproximativ un milion de euro și dedicat unui grup de 300 de tineri. Cu banii europeni, reprezentanții AJOFM Botoșani vor să-i califice pe acești tineri în câteva meserii foarte căutate pe piața muncii. Este vorba de ajutor de bucătar, tinichigiu, ospătar, zugrav, mecanic auto sau lucrător comercial. Este vorba de meserii pentru care trebuie fie minim patru clase absolvite (nivelul I), fie minim opt clase (nivelul II și III).

„Prin intermediul pachetului respectiv venim cu activități de informare, mediere, consiliere dar și servicii de formare profesională, și în special calificare pentru tot grupul țintă al proiectului, adică toate cele minim 300 de persoane. De menționat aici ar fi programele de calificare cu care ne vom adresa acestui grup țintă. Un număr de 11 programe de calificare, din care trei programe de nivel unu, cinci programe de nivel doi, trei programe de nivel trei”, precizează Anca Apăvăloaie, director AJOFM Botoșani.

Publicitate

Pe lângă cursurile de calificare, tinerii implicați în proiect primesc și mâncare în timpul studiilor, dar și o subvenție de 5 lei pe oră prin Fondul Social European. La 30 de cursanți li se oferă, beneficiul suprem al proiectului. Adică șansa de a face o școală de șoferi gratuit.

„30 de persoane vor beneficia de o subvenție de 3000 de lei pentru obținerea permisului de conducere, permis care să vină în ajutorul acestor persoane pentru a avea șanse mai mari în ocuparea unui loc de muncă”, adaugă Anca Apăvăloaie, directorul AJOFM. Este vorba despre o școală de șoferi pentru obținerea permisului de conducere categoria B. Condițiile pentru participarea la aceste cursurile de formare profesională InfoBT sunt domiciliul în județul Botoșani, calitatea de NEETS, adică tineri fără ocupație și fără a urma studii sau formare profesională.

Proiecte de peste 4 milioane de euro

Pe lângă InfoBT, AJOFM Botoșani derulează și alte programe pentru consilierea și formarea profesională a tinerilor NEETS. Este vorba despre proiect TEEN-ACT cu peste 1600 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani dar și despre START, un  proiect cu peste 90 de programe de ucenicie. Totodată anul trecut, programele pentru acești NEETS au dat roade. Din peste 2495 de tineri în evidențele AJOFM, jumătate au reușit să se angajeze.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending