Connect with us
Publicitate

Educație

Botoșani: Au fost modificate CENTRELE DE CONCURS în care se vor organiza și desfășura probele scrise pentru Concursul de Titularizare

Publicat

Publicitate
Având în vedere codul roșu de caniculă prognozat pentru perioada 15-17 iulie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani A MODIFICAT CENTRELE DE CONCURS în care se vor organiza și desfășura probele scrise pentru Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar de stat și particular din județul Botoșani, sesiunea 2024, pentru a reduce cât mai mult disconfortul termic al candidaților, pe parcursul desfășurării probelor.
Pe această cale, rugăm candidații să verifice canalele de comunicare ale IȘJ Botoșani, pentru a afla, în timp util, orice eventuale modificări privind desfășurarea concursului.
Miercuri, 17 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2024. Centrele de concurs au fost modificate în contextul Codului Roșu de caniculă.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat duminică efectuarea unor posibile schimbări ale unor centre de examen la proba scrisă a examenului de titularizare, măsuri luate în contextul caniculei, dar și faptul că pe parcursul probei se va asigura apă şi asistenţă medicală candidaților, relatează mediafax.ro.

Ministrul educaţiei susţine că vor fi asigurate apă şi asistenţă medicală pe perioada probei.

„În contextul temperaturilor extreme anunţate pentru această perioadă, colegii mei din Comisia naţională de organizare a concursului au transmis încă de săptămâna trecută preşedinţilor comisiilor de organizare de la nivelul judeţelor că se impun măsuri pentru reducerea disconfortului termic al candidaţilor pe parcursul desfăşurării probei scrise. Avem confirmarea de la preşedinţii comisiilor de organizare din judeţe că vor fi asigurate apă şi asistenţă medicală pentru candidaţi în fiecare centru de examen”, a transmis Ligai Deca pe Facebook.

De asemenea, ministrul spune că preşedinţilor comisiilor de organizare de la nivelul judeţelor li s-a cerut să facă apel la autorităţile locale sau la alte şcoli din judeţ pentru sprijin cu aparate mobile de aer condiţionat, care să fie folosite în centrele de concurs

„Pentru adaptarea condiţiilor, luăm în calcul inclusiv schimbarea unora dintre centrele de examen, în judeţele în care există această posibilitate, astfel încât să fie folosite cu prioritate, pentru desfăşurarea probei scrise, şcolile care dispun de climatizare corespunzătoare. În cazul în care vor exista judeţe în care se va decide o astfel de măsură, modificările vor fi comunicate în cursul zilei de mâine”, mai spune Deca.

Proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor în învăţământul preuniversitar este programată miercuri.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Economie

Trecem Carpații cu AUTOSTRADA: După 1 Octombrie 2024 ar putea începe proiectarea și execuția loturilor de pe secțiunea montană de pe A8

Publicat

Publicitate

Nu mai puțin de patru din cele șapte puncte de pe ordinea a zi ale ședinței Consiliului de Administrație CNIR de la 1 Octombrie 2024 se referă la APROBAREA de către CA a procedurii de licitație pentru Proiectare + Execuție pentru cele patru loturi de pe secțiunea montană de pe Autostrada “Unirii” A8, care leagă Moldova de Transilvania, precum și semnarea contractelor.

Ordinea de zi a fost confirmată de oficialii CNIR, aceasta fiind și prima ședință de CA pe care o va conduce în calitate de președinte CA, în ziua de 1 Octombrie 2024, fostul director al CNIR, Cătălin Urtoi.

Din cele șapte puncte de pe ordinea de zi, patru se referă la APROBAREA de către CA a procedurii de licitație pentru Proiectare + Execuție pentru cele patru loturi de pe secțiunea montană de pe A8 și semnarea contractelor.

“Sper ca după ședința din data de 1 Octombrie votul să fie unul pozitiv și să consemnez trecerea acestui proiect într-o nouă etapă, una decisivă și ireversibilă, cea de proiectare și execuție”, ne-a transmis și președintele CA al CNIR, Cătălin Urtoi.

Citeste mai mult

Eveniment

Valeriu Iftime continuă întâlnirile cu locuitorii din cartierele din Botoșani

Publicat

Publicitate

Noul președinte ales al Consiliului Județean Botoșani, Valeriu Iftime, alături de candidații PNL la Parlamentul României, continuă întâlnirile cu botoșănenii în cartierele din municipiul reședință de județ Botoșani, iar astăzi, a transmis un nou mesaj către electorat.

“Astăzi vreau să vă pun și vouă aceeași întrebare pe care le-am pus-o botoșănenilor care au fost alături de mine, în stradă, zilele acestea. Voi ce așteptări aveți de la președintele Consiliului Județean? Ce ar trebui, concret, să facă un lider care ar trebui să vă reprezinte interesele?

Pentru mine, un președinte trebuie să fie constant printre oameni, pe stradă, de vorbă cu ei, la curent cu tot ce mișcă în comunitate. Ar trebui să dea dovadă de transparență, muncă lipsită de interese ascunse, onestitate și autenticitate, să încurajeze discuții și întâlniri cu botoșănenii înainte de luarea oricăror decizii.

Vreau să promovăm județul, să atragem atenția investitorilor asupra potențialului nostru și să facem din Botoșani un adevărat punct de interes pe harta României”, a transmis noul președinte ales al Consiliului Județean Botoșani,  Valeriu Iftime.

Citeste mai mult

Educație

În sfârșit: Din anul școlar 2024-2025 și ELEVII din clasele PRIMARE vor putea primi PREMII

Publicat

Publicitate

O nouă prevederea inclusă în noul Statut al Elevului arată că și elevii din clasele primare vor putea primi premii, din anul școlar 2024-2025.  Condiția este ca acești elevi să aibă calificativul ”Foarte bine”, relatează alba24.ro.

 

Până acum, luau premii doar elevii claselor gimnaziale, liceale și profesionale, potrivit edupedu.ro.

”Elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional pot obține premii dacă:

  • au obținut primele medii generale pe clasă și acestea nu au valori mai mici de 9.00, respectiv calificativul Foarte bine — în cazul elevilor din ciclul primar; pentru următoarele medii se pot acorda mențiuni conform reglementărilor interne ale unității de învățământ
  • s-au distins la una sau la mai multe discipline/module de studiu
  • au obținut performanțe la concursuri, festivaluri, expoziții și la alte activități extrașcolare desfășurate la nivel local, județean/al municipiului București, național sau internațional
  • s-au remarcat prin fapte de înaltă ținută morală și civică”, se arată în document.

Excepție vor fi elevii din clasele pregătitoare, pentru că aceștia nu primesc calificative.

Cum se stabilesc calificativele

Potrivit ROFUIP 2024, la clasele I-IV se stabilesc calificative anuale la fiecare disciplină de studiu.

Publicitate

Se aleg două calificative cu frecvența cea mai mare, acordate în timpul anului școlar

În perioadele de recapitulare și de consolidare a materiei, în urma aplicării unor probe de evaluare sumativă, cadrul didactic poate opta pentru unul dintre cele două calificative, în baza următoarelor criterii:

  • progresul sau regresul elevului
  • raportul efort-performanță realizată
  • creșterea sau descreșterea motivației elevului
  • realizarea unor sarcini din programul suplimentar de pregătire sau de recuperare, stabilite de cadrul didactic și care au fost aduse la cunoștința părintelui/reprezentantului legal.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Este în mâna lor: Centrul Istoric de la Botoșani, teren de lupte între tineri cu sângele fierbinte. Ziua și scandalul

Publicat

Publicitate

Centrul Istoric, perla arhitecturală a municipiului Botoșani care face parte din patrimoniul național, pare să nu mai poată fi salvat și redat civilizației. Nu există zi în care să nu fie un scandal, o bătaie, zi în care nu se împart pumni, în care să nu fie careva buzunărit sau în care să nu fie aruncate ostentativ flegme și scuipat semințe la vedere.

Ieri după amiază, un nou scandal a izbucnit în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, respectiv în Parcarea Luceafărul. Polițiștii locali au anunțat că toate camerele de supraveghere instalate în zonă au surprins în jurul orei 17:40, o încăierare între două persoane de etnie romă.

Polițiștii locali a explicat că în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale și pentru a asigura cetățenilor siguranța și liniștea de care au nevoie, și mai ales în condițiile în care conflictul putea lua amploare și degenera pentru că în zonă erau mai multe persoane care asistau, polițiștii locali din Dispecerat au sesizat de îndată Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani dar și patrula de ordine și liniște publică a Poliției Locale din zona de responsabilitate.

“Aceștia au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 1000 lei pentru adresarea de injurii și expresii jignitoare dar și tulburarea ordinii și liniștii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991”, au transmis polițiștii locali.

Tot în Centrul Istoric, prin intermediul camerelor video, polițistul local de serviciu în Dispecerat, a observat doi cetățeni care consumau băuturi alcoolice pe domeniul public. Patrula de ordine publică direcționată în zonă i-a legitimat pe făptași și au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum de 200 lei fiecare.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending