Connect with us
Publicitate

Eveniment

Botoșani: Acțiune de amploare pentru prevenirea infracțiunilor silvice

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei ai Serviciului Rutier și ai subunităților de poliție au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic.

Astfel, aproximativ 60 de forțe de ordine au fost angrenate în activitățile desfășurate pe raza întregului județ, fiind vizați transportatorii de material lemnos care nu respectă prevederile legale.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 234 de persoane și au fost controlate 200 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.010 de lei.

De asemenea au fost confiscați 8 metri cubi de material lemnos.

 Exemplu

La data de 4 iulie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național DN29 (E58), în localitatea Hudum, comuna Curtești o autoutilitară condusă de un bărbat, de 34 de ani, din județul Suceava, care transporta 3 metri cubi de material lemnos.

Publicitate

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire nu corespund cu cele faptice, motiv pentru care față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos care nu nu se regăsea în documente (un metru cub), a fost supus confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Opt autogunoiere compactoare cu capacitate maximă 16 mc vor ajunge la Botoșani. Astăzi a fost semnat contractul de furnizare

Publicat

Publicitate

Consiliul Județean Botoșani își susține angajamentul pentru promovarea și dezvoltarea politicilor și acțiunilor de conservare și îmbunătățire a mediului înconjurător și a atras de-a lungul timpului finanțări importante pentru accelerarea procesului de modernizare a sistemului de management al deșeurilor din județul Botoșani. Iar astăzi s-a concretizat încă un demers foarte important în această direcție.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a semnat contractul de furnizare a 8 (opt) vehicule de colectare și transport deșeuri, respectiv autogunoiere compactoare cu capacitate maximă 16 mc, această investiție venind în completarea infrastructurii de colectare/transport a deșeurilor municipale realizată prin proiectul „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Botoșani”, finanțat cu fonduri europene în cadrul programului POS Mediu. Contractul prevede, de asemenea, și punerea în funcțiune, instruirea personalului și service-ul post-livrare în perioada de garanție și post-garanție a vehiculelor pentru colectarea și transportul deșeurilor municipale din Județul Botoșani.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta,  specialiști ai aparatului de specialitate al Consiliului Județean Botoșani, ai A.D.I. ”ECOPROCES” Botoșani și reprezentanții firmei S.C. GRADINARIU IMPORT EXPORT S.R.L., cea căreia i s-a atribuit, prin procedură de licitație publică, acest contract în valoare de 4.000.000 lei fără TVA. Termenele prevăzute în contract pentru livrarea celor 8 autogunoiere sunt: maxim 6 luni pentru 4 autogunoiere, respectiv maxim 9 luni pentru 4 autogunoiere, de la semnarea ordinului de începere. Contractul este finanțat integral din Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare (IID) aferent proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Botoșani”.

„Dezvoltarea continuă a sistemului de management al deșeurilor din județul nostru a fost în permanență în centrul preocupărilor Consiliului Județean Botoșani. Am făcut tot ceea ce a stat în atribuțiile noastre pentru a atrage fonduri și investiții care să susțină o calitate ridicată a mediului înconjurător, care să promoveze protejarea naturii și a sănătății umane, iar contractul pe care l-am semnat astăzi este parte a acestor eforturi. Patru dintre autogunoiere vor fi alocate municipiului Botoșani, două municipiului Dorohoi și câte una pentru Săveni și Ștefănești” a declarat Doina Federovici, președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Unitățile administrativ-teritoriale sus-menționate au solicitat alocarea sumei necesare pentru modernizarea infrastructurii de colectare și transport deșeuri prin achiziționarea unor autogunoiere, fundamentând necesitatea investiției ca urmare a implementării sistemului de colectare a deșeurilor „din poartă în poartă”. Vehiculele vor fi puse la dispoziția operatorilor de salubrizare care au atribuite contracte de colectare și transport pentru aceste zone.

„Prin achiziționarea acestor autogunoiere compactoare preconizăm o acoperire mai bună a zonei de delegare a serviciului de colectare și transport, o reducere a timpilor de colectare, precum și eliminarea perioadelor de nefuncționare cauzate de defectarea frecventă a autogunoierelor aflate în uz la operatori” a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Ultimul rănit în explozia de la Dedeman va fi externat, în câteva zile, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi

Publicat

Publicitate

Ministerul Sănătăţii a informat luni că, peste câteva zile, va fi externat şi ultimul pacient rănit în incidentul de la centrul comercial din Botoşani.

Potrivit sursei citate, acesta va fi externat, în câteva zile, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

“Evoluţia tuturor pacienţilor răniţi şi cu arsuri în incidentul de la un centru comercial din Botoşani a fost favorabilă datorită îngrijirilor acordate de personalul medical de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iaşi şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca). Ultimul pacient va fi externat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iaşi în câteva zile”, a precizat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii le mulţumeşte, în acest context, medicilor şi asistenţilor medicali pentru profesionalismul cu care au îngrijit aceşti pacienţi.

Un număr de 15 persoane au fost rănite în explozia urmată de incendiu produsă pe 7 iunie la un magazin de materiale de construcţii din municipiul Botoşani.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Instituția Prefectului Botoșani va funcționa temporar în sediul Serviciului Permise

Publicat

Publicitate

Ca urmare a procesului de reabilitare a clădirii Palatului Administrativ, începând cu data de 8 iulie 2024, Instituția Prefectului Județul Botoșani își desfășoară activitatea în clădirea de pe strada Calea Naţională nr. 58, municipiul Botoşani, în care funcționează Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Instituția Prefectului – Județul Botoșani implementează, în calitate de Beneficiar, Proiectul nr. C5-B2.1.b-96, intitulat: “Eficientizare energetică moderată a clădirii Palatului Administrativ, municipiul Botoșani, Piața Revoluției nr. 1-3”,finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării, Operațiunea B2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice,Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B2.1/1, runda 1.

Contractul de finanțare nr. 116813/14.10.2022 încheiat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Coordonator de investiții pentru PNRR și Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, a fost semnat la data de 26.10.2022 de Ministrul afacerilor interne.

Valoarea totală a proiectului este de 15.444.121,29 RON, din care valoarea eligibilă prin PNRR este de 12.303.870,58 RON. Valoarea contractului de execuție este 11.930.521 lei fără TVA, 14.197.321 lei cu TVA.

Proiectul este implementat în perioada 26.10.2022 – 25.10.2025 (36 luni).

Până în acest moment, s-a finalizat termoizolația terasei peste etajul 4. Se lucrează la șapa peste termoizolația terasei peste etajul 4 și la termoizolația termospumantă la intradosul planșeului de la etajul 4. Totodată s-a finalizat operațiunea de buciardare și amorsare a pereților interni de pe etajele 3 și 4.

Publicitate

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ” Membrii Unității de Implementare a Proiectului, reprezentanți ai constructorului și dirigintele de șantier monitorizează și evaluează permanent stadiul de realizare al lucrărilor și săptămânal se raportează la minister situația. Lucrările decurg conform calendarului asumat de către constructor. Între timp, activitatea instituției se desfășoară în sediul Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, la etajele 1 și 2.”

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/informare-privind-schimbarea-locatiei-institutiei-prefectului-judetul-botosani/

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Două note de 10, rata de promovare de 78,53%. Bilanțul examenului de Bacalaureat 2024

Publicat

Publicitate

Ministerul Educației a publicat astăzi, 8 iulie, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2024.

La nivelul județului Botoșani, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 78,53%, cu 4% mai mare decât cea de anul trecut, iar pentru promoțiile anterioare este de 37,67%.

Au promovat examenul 2041 de candidați, dintr-un total de 2711 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1960 de candidați provin din promoția curentă, iar 81 de candidați din promoțiile anterioare.

2 candidați au obținut media 10, iar pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 10 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 64 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 53/ Istorie – 11);
  • ­­101 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/ transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 12 iulie.

Publicitate

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending