Connect with us

Eveniment

Botoșănenii evită parcul acvatic din orașul lor. „Ne vede lumea dezbrăcați, suntem grași. Mergem unde nu ne cunoaște nimeni“

Publicat

Cel mai mare parc de agrement din Moldova este căutat mai mult de oamenii din alte județe decât de localnici. În mod paradoxal, botoșănenii preferă locații aflate la zeci de kilometri depărtare, iar motivele sunt greu de imaginat, spun angajații complexului, relatează Adevărul.

Cornișa Aqua & Sport este cel mai mare parc regional de agrement din Moldova. Se află la marginea municipiului Botoșani, pe drumul care duce către Suceava și se întinde pe o suprafață de 48 de hectare. Pe lângă river rafting, patinoar și numeroase terenuri de tenis și fotbal, parcul are și un complex cu bazine exterioare și interioare, plus instalații de aqua sport dar și o bază spa.

Parcul de agrement Cornișa este o investiție a Primăriei Botoșani, cu fonduri europene, fiind administrată de una dintre direcțiile municipalității.

Dar în mod paradoxal, localnicii, adică botoșănenii, nu prea dau pe la Cornișa. Cei mai mulți clienți ai complexului cu bazine sunt, în special, turiști din alte județe.

Botoșănenii, spun administratorii parcului, preferă alte zone de agrement, chiar dacă mai puțin dotate decât Cornișa, situate la cel puțin câteva zeci de kilometri depărtare.

„Trei sferturi dintre utilizatorii Cornișa nu sunt din Botoșani“
Administratorii parcului spun că de la deschiderea acestuia, acum trei ani, constată o situație paradoxală. Mai precis, majoritatea vizitatorilor sunt din alte județe, localnicii – deși foarte aproape de Cornișa – preferând baze de agrement din alte județe, chiar și pe cele cu mai puține obiective și dotări decât Cornișa.

Administratorii parcului se referă în special la cei care vin pentru complexul cu bazine, aqua park și spa.

„Constatăm cu stupoare că trei sferturi dintre utilizatorii Cornișa nu sunt din Botoșani. Ne întrebăm de ce nu vin botoșănenii la Cornișa. Avem o mare problemă de percepție, de abordare. De ce vin cei de peste Prut și nu vin botoșănenii?”, spune Eugen Țurcanu, șeful DSPSA, direcția publică a municipalității care administrează parcul de agrement.

Administratorii spun că au încercat să-i atragă pe botoșăneni cu tot felul de oferte, însă în van. „Am abordat inclusiv o strategie cu prețuri mici, cu un fel de happy hour. Nimic, aceeași situație”, adaugă Eugen Țurcanu.

Cei mai mulți vizitatori ai parcului regional Cornișa sunt din județele Suceava, Iași, Neamț și din Republica Moldova.

„Și-au creat o scuză că acolo nu-i vede nimeni”
Administratorii parcului de agrement spun că au întrebat prin diferite moduri botoșănenii de ce nu sunt atrași de bazinele de la Cornișa. Explicațiile oferite sunt greu de imaginat.

Reprezentanții Cornișa arată că mulți botoșăneni preferă să meargă în județele unde nu-i cunoaște nimeni, și că nu vor să fie văzuți dezbrăcați la ei în oraș.

„Tot analizăm răspunsurile care le primim. Unii spun că nu vin fiindcă sunt prea grași și râd alții de ei, alții invocă că nu vor să fie văzuți de concitadini dezbrăcați la pisicină. Se duc în locații mai îndepărtate fiindcă acolo nu-i vede nimeni cunoscut“, precizează Eugen Țurcanu.

Sursa: Adevărul

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Economie

Proiect: Firmele nu vor mai fi obligate să ceară anual eliberarea unor noi autorizaţii de funcţionare

Publicat

Un proiect de lege depus în Parlament arată că firmele nu vor mai fi obligate să ceară anual eliberarea unor noi autorizații de funcționare. Autorizația de funcționare va fi emisă fără termen de valabilitate.

Firmele nu vor mai fi obligate să ceară anual eliberarea unor noi autorizaţii de funcţionare, potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul USR Claudiu Mureşan.

Autorizaţia de funcţionare va fi emisă fără termen de valabilitate, astfel că o cerere de reautorizare nu va fi necesară dacă în activitatea firmelor nu apar modificări care să afecteze autorizaţia existentă, iar documentele deja depuse sunt în termenul de valabilitate.

„Antreprenorii şi firmele mici sunt îngropaţi sub teancuri de hârtii şi avize.

Faptul că nu vor mai avea în sarcină şi obligaţia reînnoirii anuale a acordului/autorizaţiei de funcţionare e un ajutor mic, dar îi scuteşte să mai facă – în fiecare an – încă un dosar, încă un drum la primărie.

În acelaşi timp, funcţionarii publici cu atribuţii în emiterea autorizaţiilor/acordurilor de funcţionare vor fi degrevaţi de operaţiuni repetitive şi vor putea să se concentreze pe alte chestiuni importante pentru comunităţi”, declară Claudiu Mureşan.

Proiectul prevede ca obligaţia de a obţine un nou acord de funcţionare să existe doar dacă documentele depuse expiră în termen de 30 de zile sau dacă apar modificări în activitatea desfăşurată.

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Elevii de la școlile din Botoșani s-au întâlnit cu mascații. Acțiunea s-a desfășurat în contextul Zilei Poliției Române

Publicat

În contextul Zilei Poliției Române, polițiștii botoșăneni au fost prezenți în mai multe unități de învățământ, din județ, pentru promovarea profesiei de polițist.

Astfel, în zilele de 22 și 23 martie 2023, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei din cadrul structurilor de șiguranță școlară, acțiuni speciale, criminalistică și elevi ai școlilor de profil, au desfășurat activități de informare cu elevii mai multor unități școlare, din județul Boto.ani.

Elevilor le-au fost oferite informații cu privire la pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a deveni polițiști, care sunt condițiile ncesare pentru a se putea înscrie la școlile de profil, precum și principalele activități specifice acestei meserii

Polițiștii prezenți la activități au răspuns tuturor întrebărilor elevilor, legate de ce presupune activitatea unui om al legii.

Citeste mai mult

Eveniment

Identitate falsă cumpărată cu 250 de euro. Cum a vrut un bărbat să înșele vigilența vameșilor de la Stânca

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat cu cetățenie R. Moldova o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care era falsă.

 

În data de 22 martie a.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în România, pasager într-un autocar, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

La controlul de frontieră, a fost descoperită asupra bărbatului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimate datele de identitate și fotografia tânărului.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul prin intermediul unor cunoştinţe, contra sumei de 250 de euro pentru a obţine un loc de muncă în Cehia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Citeste mai mult

Educație

Concurs național de informatică găzduit la Botoșani

Publicat

În perioada 24 – 26 martie 2023, municipiul Botoșani va fi gazda unui eveniment de anvergură, înscris în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educației – Concursul Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”, ce se va desfășura la Colegiul Național ”A. T. Laurian” din Botoșani.

Organizat de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în parteneriat cu Societatea de Excelență și Performanță în Informatică, Consiliul Județean Botoșani și Colegiul Național ”A. T. Laurian” din Botoșani, concursul va reuni elevii care au obținut punctajele cele mai mari la Olimpiada de Informatică, din 18 judeţe ale ţării și din municipiul Bucureşti. În cadrul concursului vor concura și echipe din Republica Moldova.

Competiția a fost inițiată în anul 2001 de către Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, în onoarea patronului liceului, academicianul Grigore C. Moisil (1906 – 1973), fondator de şcoală de informatică în România, personalitate recunoscută pe plan mondial pentru fundamentarea informaticii ca ştiinţă. A mai fost organizat la Botoșani în 2018 și 2019, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, sub coordonarea regretatei profesoare, inspector școlar la acea vreme, Liliana Chira.

Concursul de Informatică “Urmaşii lui Moisil” se desfăşoară într-o singură zi (25 martie 2023) şi constă într-o probă practică pe o platformă de concurs dedicată, realizată în parteneriat cu Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică. Durata de desfășurare a probei practice este de trei ore și constă  în  rezolvarea  a  două  probleme  de  natură  algoritmică,  cu  ajutorul  calculatorului.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 24 martie 2023, ora 19.00, în Aula Magna a Colegiului Național ”A.T. Laurian”.

”Le urăm succes tuturor participanților și ne dorim ca zilele petrecute la Botoșani să fie stimulante și inspirate și să marcheze un schimb autentic de experiență. Pentru informații actualizate despre eveniment îi invităm pe cei interesați să acceseze site-ul: https://moisil.sepi.ro/”, este mesajul Danielei Nour, inspectorul școlar pentru informatică.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending