Connect with us
Publicitate

Eveniment

Botoșănean reținut pentru furt, după ce ar fi luat 8.000 de lei dintr-o mașină lăsată descuiată

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 30 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, la data de 31 octombrie a.c., ar fi sustras dintr-un autoturism, lăsat neasigurat, aproximativ 8.000 de lei.

La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la imobile folosite de persoana bănuită, prilej cu care au fost identificate și ridicate  mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

Publicitate

În aceeași zi, tânărul a fost condus la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere, ulterior, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

 

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Ploaia de meteoriți Eta Lyride, vizibilă în aceste zile din România. Curentul de meteori este observat din antichitate

Publicat

Publicitate

Eta Lyride (η-Lyrid), ploaia de meteoriți va fi foarte vizibilă în dimineața de 8 mai, dar și în noaptea următoare, din cea mai mare parte a României, relatează alba24.ro

În această perioadă, va exista o șansă de a vedea meteori η-Lyrid ori de câte ori punctul de radiant al ploii – în constelația Lyra – se află deasupra orizontului, numărul de meteori vizibili crescând cu cât punctul de radiant este mai înalt pe cer.

De la Târgu-Mureș, punctul de radiant este circumpolar, ceea ce înseamnă că se află întotdeauna deasupra orizontului, iar ploaia va fi activă pe tot parcursul nopții, transmite in-the-sky.org.

Publicitate

Punctul radiant culminează (este cel mai înalt pe cer) după răsărit – în jurul orei 05:00 (ora Europei de Est).

Transilvania este orientată de această dată în mod optim spre direcția meteoriților care sosesc, maximizând numărul celor care se deplasează pe verticală în jos, producând dâre scurte în apropierea punctului radiant.

În alte momente, vor fi mai puțini meteori care ard deasupra României, dar cei care o fac vor avea tendința de a intra în atmosferă la un unghi oblic, producând meteori cu durată lungă de viață care pot traversa o zonă largă a cerului înainte de a arde complet.

Publicitate

La apogeu, se așteaptă ca ploaia să producă o rată nominală de aproximativ 3 meteori pe oră (ZHR).

Eta Lyride, cunoscută din antichitate

Acest curent de meteori este unul dintre cele mai vechi observate, primele consemnări fiind făcute de chinezi în urmă cu 2.600 de ani (în anul 687 î.e.n.), după cum menţionează astro-urseanu.ro.

Consemnări ale ploilor de meteori Lyride există în mai mulţi ani, spre exemplu: din Coreea în 1136; din Richmond, Virginia, în 1803; din Grecia în 1922; din Japonia în 1945; din Statele Unite în 1982, potrivit NASA.

Publicitate

Ploile de meteori apar atunci când Pământul traversează calea unei comete, ciocnindu-se cu o dâră de firimituri de cometă.

De aceea se întâmplă în aproximativ aceeaşi perioadă în fiecare an şi par să provină din anumite puncte de pe cer.

Pe măsură ce ard în atmosfera Pământului, meteorii lasă dungi strălucitoare pe cer, denumite „stele căzătoare”.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO Lângă noi: Accident cu cinci răniți, la Suceava. Un copil de 8 ani se află printre cei transportați la spital

Publicat

Publicitate

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un accident rutier, cu un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, s-a înregistrat pe raza localității Roșiori.

Acesta a precizat că în accident au fost implicate cinci persoane și toate au necesitat îngrijiri medicale.

Toate victimele erau conștiente și cooperante la sosirea cadrelor medicale.

Publicitate

Toate cele cinci victime, printre care și un minor în vârstă de 8 ani, cu diferite traumatisme,au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

La fața locului au intervenit pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare și trei ambulanțe SMURD (inclusiv Terapia intensivă mobilă), cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Autovehicul furat din Italia, oprit la Frontiera Rădăuți-Prut

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autovehicul care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În data de 6 mai 2024, în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 30 de ani, care conducea un autovehicul marca Ford Kuga, înmatriculat în Franța.
La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autovehiculul din Franța și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 37.500 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Incendiu în municipiul Botoșani, a treia zi de Paști. O femeie de 72 de ani a suferit un atac de panică din cauza șocului

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit. În momentul izbucnirii incendiului, în locuință erau proprietara și fiul acesteia. Cei doi au ieșit din interior când au auzit că arde acoperișul și au sunat la pompieri după ajutor.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o ambulanță aparținând SAJ Botoșani. Aceștia au constatat faptul că ardea o parte din acoperișul casei și au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la întregul imobil.

Proprietara, o femeie în vârstă de 72 de ani, a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SAJ. Aceasta a refuzat transportul la spital.

Publicitate

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

▪️verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

▪️nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

Publicitate

▪️la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

▪️ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

▪️nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

Publicitate

▪️nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

▪️instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

▪️ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending