Connect with us
Publicitate

Eveniment

Botoșănean din Mileanca, găsit de polițiști cu 90 de kilograme de pește în portbagaj

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darbani au oprit pentru control la data de 3 februarie 2023, pe strada Muncitorului, din orașul Darabani, un autoturism condus de un bărbat, de 52 de ani, din comuna Mileanca.

În urma verificărilor efectuate, în portbagajul autoturismului a fost identificată cantitatea de 90 de kilograme de pește, pentru care bărbatul nu a prezentat documente legale de proveniență.

Întreaga cantitate de pește a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi distrusă conform prevederilor legale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Activități preventive desfășurate de polițiștii din Botoșani în cadrul Campaniei naţionale SafeRailway

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Botoşani au desfășurat o activitate preventivă destinată reducerii riscurilor asociate consumului de alcool sau a altor substanţe în sectorul transporturilor feroviare din Romania în cadrul Campaniei naţionale SafeRailway.

Activitatea s-a derulat la şcoala de personal organizată la Staţia Căi Ferate Truşeşti, la care au participat angajaţi cu atribuţii privind circulaţia feroviară.
Campania presupune susţinerea unor prezentări în cadrul şedinţelor de siguranţa circulaţiei din cadrul companiilor feroviare, prilej cu care să fie explicate şi prezentate riscurile la care se expun angajaţii cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei pe calea ferată.
Activitatea a inclus o prezentare concretă a situaţiilor de risc cu care se pot confrunta angajaţii CFR, o descriere a principalelor substanţe interzise, precum şi tipuri de comportamente care trebuie să fie semnalate poliţiştilor.

Activităţi similare vor fi derulate pe tot parcursul derulării campanie.

Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Singura biserică din Patriarhia Română ce o are ca ocrotitoare pe Sfânta Pulheria și-a serbat hramul

Publicat

Publicitate

Biserica din satul Pârcovaci, orașul Hârlău, județul Iași, a fost construită în anul 1834 de boierii Gheorghe și Pulheria Ghica. Anul acesta, comunitatea din Pârcovaci a avut o îndoită bucurie, întrucât și localitatea a serbat 400 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej, în ziua de 9 septembrie, la altarul de vară s-a săvârșit slujba Vecerniei Mari unite cu Litia, iar marți, 10 septembrie, a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească.

Luni seara, la Vecernia și Litia oficiate în Altarul de vară din curtea bisericii au participat numeroși enoriași și un sobor de 10 preoți.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Ioan Băisan, parohul Bisericii „Sfânta Parascheva” din localitatea Filipești, județul Bacău. Părintele Ioan a vorbit despre binefacerile pe care le primesc credincioșii care se închină la icoanele făcătoare de minuni din țară și străinătate, precum și importanța pelerinajelor la aceste icoane, una dintre acestea aflându-se în biserica din Pârcovaci, iar alta, mult mai cunoscută, la Mănăstirea Giurgeni din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Marți dimineață a fost săvârșită slujba de sfințire a apei și Utrenia, urmate de Sfânta Liturghie arhierească.

Delegatul Înaltpreasfințitului Teofan a fost Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, care a mulțumit IPS Teofan pentru această binecuvântare de a sluji la hramul bisericii din Pârcovaci, dar și părintelui paroh Nicolae Crăciun, fost coleg de facultate, pentru invitație.

A fost prezentată viața atât de pilduitoare a Sfintei Împărătese Pulheria Fecioara, scoțându-se în evidență virtuțile ei deosebite și râvna în apărarea Ortodoxiei la Sinoade Ecumenice de la Efes și Calcedon.

Publicitate

Preasfinția sa a lăudat râvna părintelui paroh pentru cele sfinte și pentru bună chivernisire a parohiei. Amintind de anii studenției petrecuți la Facultatea de Teologie din Iași, a evidențiat celor prezenți entuziasmul studenților basarabeni și bucuria lor de a studia Teologia în țara mamă, România.

Totodată, Preasfinția Sa dăruit bisericii o frumoasă candelă a „Unității Naționale” și i-a încurajat pe cei prezenți să vegheze, ca aceasta să rămână aprinsă până când Moldova de peste Prut se va întoarce la Patria Mamă.

La final, a luat cuvântul și profesorul de Istorie, Cristian Axinte, care a prezentat pe scurt istoria acestui eveniment aniversar.

Publicitate

Gheorghiță Curcă, primarul orașului Hârlău, a mulțumit Preasfințitului Antonie pentru prezența sa la acest moment festiv al satului Pârcovaci și părintelui Nicolae Crăciun pentru frumoasa organizare.

Părintele paroh a evocat cei 190 de ani de la zidirea bisericii parohiale, precum și activitățile rodnice ale celor trei preoți parohi care, din 1937, când Pârcovaciul a devenit Parohie, s-au străduit să păstreze și să înfrumusețeze sfântul locaș. Felicitându-i pe cei câteva sute de enoriași prezenți la Sfânta Liturghie, părintele a acordat Diplome de apreciere celor șase fii ai satului, care, în prezent, slujesc în patru parohii și două mănăstiri, domnului primar, Consiliului Local Hârlău, profesorului Cristian Axinte și domnului Radu Găină, realizator de programe la Universul Credinței de la Televiziunea Română, fiu al satului.

Corul Basileus al Seminarului Teologic „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, dirijat de Arhidiaconul Mihai Ursache, a oferit răspunsurile la strană.

Biserica Parohiei Pârcovaci datează din anul 1834, fiind ctitorită de Gheorghe şi Pulheria Ghica, de aici şi hramul nemaiîntâlnit la sfintele lăcaşuri din ţara noastră. Din 1993, s-au făcut multiple restaurări, iar pe 30 septembrie 2001 a fost resfinţită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în vremea arhipăstoririi sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat de 42 de ani a fost internat la Psihiatrie după ce a încercat să intre în Judecătoria Botoșani. Jandarmii l-au oprit

Publicat

Publicitate

Joi seară, în jurul orei 23.40, subofițerul jandarm care executa serviciul de pază și protecție instituțională la Judecătoria Botoșani a observat un bărbat care a pătruns fără drept în curtea instituției, prin escaladarea gardului.

Jandarmul a acționat prompt și l-a oprit pe bărbatul în vârstă de 42 de ani din intenția de a sparge un geam de la clădire cu ajutorul unui obiect contondent pe care îl.avea asupra sa.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în perimetrul Judecătoriei Botoșani, după care, având în vedere comportamentul și starea de agitație psihomotorie a acestuia, a fost condus la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Mavromati, care a dispus internarea sa la Secția de Psihiatrie.

În cazul în care bărbatul ar fi reușit să își pună intenția în aplicare, acesta risca pedeapsa cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penală.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani asigură pază și protecţia instituțională la 18 obiective dispuse în municipiul Botoșani, municipiul Dorohoi, orașul Darabani și orașul Săveni, iar pe timpul executării misiunii, jandarmii au atribuții de constatare a faptelor de natură penală sau contravențională și de aplicare a măsurile legale ce se impun, potrivit competențelor.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Motiv de bucurie! Sunt așteptate ploi însemnate cantitativ. A fost transmisă o avertizare meteorologică tip COD PORTOCALIU

Publicat

Publicitate

Județul Botoșani se va afla sub o avertizare meteorologică tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, de astăzi, de la ora 18:00, până mâine, la ora 15:00.

Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse torențiale și importante cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp.

Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii botoșăneni vor fi la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.

ISU Botoșani a înștiințat unitățile administrativ-teritoriale din județ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

Totodată, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Deoarece există riscul producerii unor inundații locale, recomandăm cetățenilor să:

Publicitate

▪️curețe șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

▪️nu arunce gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei;

▪️construiască bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă, în caz de inundație;

Publicitate

▪️urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;

▪️în cazul unei situații de urgență reale, sesizați evenimentul la numărul unic 112.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending