Connect with us
Publicitate

Eveniment

BLOCADA Botoșani: Peste o sută de amenzi aplicate de polițiști după ultima acțiune

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 63 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 118 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.095 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 permise de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dramă pentru trei familii din Cristești: Au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce un incendiu le-a ars casa

Publicat

Publicitate

Trei familii din localitatea Cristești trec prin momente grele, după ce, în această după-amiază, casa în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, deși o parte dintre locatari erau în gospodărie când s-a produs evenimentul. Nimeni nu a fost rănit, însă pagubele sunt însemnate, a anunțat ISU Botoșani.

Acum, oamenii au nevoie de ajutor pentru a-și reface locuința.

La incendiu au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că ardeau cu flacără și degajări de fum acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați,  dar și bunurile din cinci camere. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Pompierii au eliminat riscul de explozie, din interior fiind scoase două butelii. S-au salvat alte cinci camere, o magazie de lemne și adăpostul de animale.

“Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

▪️verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

▪️nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

Publicitate

▪️la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

▪️ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

▪️nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

▪️nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

▪️instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

▪️ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

Citeste mai mult

Eveniment

Critici dure la adresa lui Valeriu Iftimie. Marius Oroșanu: “Zeus liberal” și-a pus pe listele la Parlamentare cei mai fideli apropiați

Publicat

Publicitate

Critici foarte dure din partea foștilor lideri din politici de la Botoșani la adresa liderului PNL Valeriu Iftimie, după ce PNL și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare din această toamnă.

După ce fostul primar Cătălin Flutur a acuzat că a fost trădat de omul de afaceri Valeriu Iftimie, ceea ce a și dus la excluderea sa din PNL, fostul primar pierzând și funcția de consilier local, a venit rândul unui alt fost lider din politica de la Botoșani, Marius Leonardo Orosanu, fost consilier local, să îl acuze pe Iftime de poziție totalitară în interiorul PNL și de faptul că a luat Organizația de la Botoșani “pe persoană fizică”.

Cu alte cuvinte, Marius Oroșanu spune că PNL nu mai este la Botoșani o organizație politică care are ca țintă câștigarea alegerilor pentru dezvoltarea județului Botoșani, ci a devenit doar o organizație la dispoziția celui mai bogat om din județul Botoșani.

Iată poziția lui Marius Leonardo Orosanu, care la ora redactării acestui text, încă nu era elimitată de pe pagina sa de facebook:

“În mod total eronat, mass-media ne informează că PNL a stabilit lista candidaților pentru Senat, respectiv Camera Deputaților la alegerile parlamentare din decembrie.

PNL nu a stabilit nimic. Membrii din conducerea PNL doar au luat act de voința lui “Zeus liberal”, nimeni altul decât Valeriu Iftime, omul momentului, care reprezintă probabil, “pe persoană fizică”, peste 90% din actualul PNL! Acușica ajunge la 100%, stați liniștiți!

Publicitate

Îndrăznesc să afirm că, totuși, lista nu reprezintă, în realitate, voința lui Valeriu Iftime, ci reprezintă “putința” actuală a liderului liberal. Am un vedere absența de pe locurile eligibile a marilor oameni de afaceri promiși de câteva luni, “aruncați” pe surse în ultimele săptămâni, dar absenți acum (Gheorghe Ciubotaru de la ElectroAlfa, Anca “Tonino” Boldea de la AncaFarm, Solomonescu etc.).

Cu primele două poziții la Senat ocupate de două din persoanele cele mai fidele lui Valeriu Iftime (Ovidiu Jitaru și Ionela Aiftincă), plus Valeriu Iftime plasat pe neeligibilul loc 3, au cârcotașii destule motive să facă scenarii aparent fanteziste, prin care primii renunță la mandat, iar Iftime se sacrifică în decembrie pentru botoșăneni, pentru a ne reprezenta de la un nivel mai înalt.

La Camera Deputaților surprinde totuși poziția 1 acordată lui Edi Mititelu, despre care același Veriu Iftime spunea acum câteva luni că este băiat bun, deștept, dar încă necopt pentru o candidatură la parlamentare. Nu mi-e clar dacă suntem în situația unei reevaluări făcute de Iftime față de Edi sau este o (răs)plată pentru succesul de la locale?

Publicitate

Despre pozițiile 4-5 la Senat sau 3-8 la deputați nu are rost să discutăm, nefiind eligibile.

Rămâne de urmărit (in)activitatea în campanie a unor liberali care nu se regăsesc pe liste sau sunt pe poziții neeligibile și mă gândesc la Cristi Achiței, Costel Șoptică, Sorin Cornilă, Bogdan Dăscălescu, Dumitru “Microbuzul/Somax” Balan și lista poate continua.

De asemenea, va fi interesant de urmărit “jocul” politic din următoarele 3 luni al lui Cătălin Flutur, Florin Țurcanu, Relu Târzioru, Verginel Gireadă și Lucian Trufin, ultimii 2 urmând să fie probabil “omiși” de pe locurile eligibile din listele PSD. Posibil ca aici să fie cheia alegerilor.

CANDIDAȚI PNL – PARLAMENT

SENAT

  1. Ovidiu Jitaru
  2. ⁠Ionela Aiftinca
  3. ⁠Valeriu Iftime
  4. ⁠Marian Bidasca
  5. ⁠Bogdan Suruciuc

CAMERA DEPUTAȚILOR

  1. Eduard Mititelu
  2. ⁠Luciana Buliga
  3. ⁠Alexandru Dumitriu
  4. ⁠Bogdan Dăscălescu
  5. ⁠Ioana Rusu
  6. ⁠Andrei Nenișcă
  7. Gabriel ⁠Timofte
  8. ⁠Gelu Graur”

Citeste mai mult

Cultura

VIDEO: ”Ricchi e Poveri”, mesaj pentru botoșăneni la Festivalul Instituţiilor de Cultură. Joi vor urca pe scena FIC 2024

Publicat

Publicitate

Celebra trupa italiană ”Ricchi e Poveri” a transmis astăzi un mesaj pentru botoșănenii care vor ajunge joi la Festivalul Instituţiilor de Cultură de la Botoșani, FIC 2024.

Festivalul a debutat astăzi la Botoșani în Centrul Istoric în prezența a sute de copii, cu reprezentația actorilor Teatrului de Păpuși “Vasilache” Botoșani, și cu concertul artistei Nicole Cherry, însă capul de afiș al festivalului vor fi cei doi mari artiști italieni.

”Ricchi e Poveri” vor urca pe scena din Cetrul Istoric al municipiului Botoşani joi seară, de la ora 20.00 și tot joi, pe aceeaşi scenă vor cânta, acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii “George Enescu” din Botoşani, Marcel Pavel, Andrei Lazar, Iordache Basalic şi Paula Seling.

Festivalul care a debutat în această seară se va încheia vineri cu concertele susţinute de trupa Brio Sonores, dar şi de Nico şi Vlad Miriţă, acompaniaţi, de asemenea, de Filarmonica din Botoşani.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Ce se întâmplă cu pensiile SOCIALE, de la 1 septembrie. Ministerul Muncii spune că nu scad sub 1.281 de lei

Publicat

Publicitate

Toți pensionarii beneficiari de indemnizație socială vor continua să primească suma minimă garantată de 1.281 de lei, de la 1 septembrie, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării, transmite Ministerul Muncii.

 

„În cazul în care pensia recalculată este mai mică de 1.281 de lei, diferența se suportă de la bugetul de stat.

Asta înseamnă că, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării, niciun pensionar nu va primi mai puțin de 1.281 de lei”, transmite Ministerul Muncii.

Ce se întâmplă cu pensiile sociale, de la 1 septembrie

Potrivit sursei citate, indemnizația socială rămâne 1.281 de lei până la sfârșitul anului 2024.

„Dacă pensia recalculată este sub cuantumul minim garantat, diferența se va suporta de la bugetul de stat. Indemnizația socială pentru pensionari crește anual prin legea bugetului de stat.

Publicitate

Indemnizația socială pentru pensionari a fost instituită prin Ordonanța 6/2009 sub forma unei pensii sociale minime garantate. A fost aprobată prin Legea 196/2009.

Aceasta prevede o sumă fixă pentru indemnizația socială pentru pensionari care a fost majorată în fiecare an, ajungând de la 300 de lei în 2009 la 1.281 de lei în acest an.

În indemnizația socială sunt în acest moment 1.044.668 de pensionari, iar în urma recalculării bazate pe contributivitate rămân în indemnizația socială 953.776 de pensionari (începând din septembrie)”, mai precizează Ministerul Muncii.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending