Connect with us
Publicitate

Actualitate

Biserică închinată Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, în județul Botoșani. Credincioșii se pregătesc de sfințire. Ceremonie oficiată de ÎPS Teofan

Publicat

Publicitate

 Credincioșii din Parohia Viișoara Mare, comuna Viișoara, Protopopiatul Darabani, se pregătesc de un eveniment deosebit pentru comunitate și intens așteptat, și anume sfințirea Bisericii „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla”, programată pentru data de 24 august 2024.

Ceremonia specială va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Programul slujbelor: 07:30 – Primirea Ierarhului; 08:00 – Slujba de sfințire a bisericii; 09:00 – Sfânta Liturghie Arhierească. Credincioșii, atât bărbații cât și femeile, vor putea trece prin Sfântul Altar și să se închine cu evlavie în biserica cochetă, având binecuvântarea Arhiereului și a preotului paroh Marius Cătălin Condurache.

„Vă așteptăm cu drag să vă alăturați nouă în această zi de sărbătoare și să împărtășim împreună bucuria acestui eveniment deosebit. Suntem deschiși și recunoscători pentru orice formă de sprijin, fie că este vorba de bunuri sau servicii care pot ajuta la buna desfășurare a evenimentului. Vă mulțumim din suflet pentru generozitate și pentru că vă alăturați eforturilor noastre de a face din această zi una memorabilă. Fiecare contribuție ne aduce mai aproape de realizarea acestui eveniment unic din viața parohiei noastre”, a spus preotul paroh Marius Cătălin Condurache.

Biserică nouă cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla”

În anul 2000, Preasfințitul Calinic Botoşăneanul, pe atunci episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a sfinţit locul unde avea să se pună piatra de temelie a noii Biserici. Începând din anul 2001, Pr. Marius Cătălin Condurache, împreună cu membrii Consiliului Parohial au continuat demersurile pentru construcţia noii biserici. În anul 2002, luna august, s-a turnat temelia noii biserici, iar in perioada 2002-2012 cu ajutorul enoriașilor, Mitropoliei, Primăriei Viişoara şi alți sponsori, s-au ridicat zidurile, s-a acoperit şi sau finalizat tencuielile exterioare. Turnul clopotniţei, gardul bisericii, tencuielile interioare, montarea catapetesmei cu icoane donate de credincioşii iubitori de Hristos, s-au finalizat Lucrările de pictură au fost realizate de pictori specializați și autorizați.

Preotul paroh Marius Cătălin Condurache s-a născut la data de 12 septembrie1978, în municipiul Botoşani, judeţul Botoşani. A urmat cursurile Şcolii Generale nr.7 Dorohoi, după care, în anul 1993 a susţinut admiterea la Seminarul Teologic Liceal „Sf.Ioan Iacob” Dorohoi, pe care l-a absolvit in anul 1998. În acelaşi an a susţinut examenul de capacitate preoţească la Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Cuv. Daniil Sihastrul” – Durău, în data de 8 iulie 1998. Între anii 1998-2000, a predat Religia la Şcolile Generale nr. 7 „Alexandru Ioan Cuza” şi nr. 8 „Mihail Kogalniceanu”, din Dorohoi, iar in perioada 2001-2011 la Școala Generală din Viișoara Mare. În anul 2000 a susţinut examenul de admitere la Facultatea de Teologie,,Dumitru Stăniloae” din Iași, Secţia Pastorală pe care a absolvit-o in anul 2004. În anul 2005 a susținut examenul de definitivat în preoție. A fost hirotonit preot în data de 15 iulie 2001 de către Înalt Prea Sfinţitul Daniel, pe atunci Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, pe seama Parohiei „Sf. Arhangheli” Viişoara, Protopopiatul Darabani, unde își desfăşoară activitatea în prezent .

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cutremur, joi dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică importantă

Publicat

Publicitate

Un cutremur s-a produs, joi dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului. 

Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA Botoșani: Intervenții ale polițiștilor în ultimele 24 de ore  

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 41 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 53.000 de lei.

 

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șase permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

 

Publicitate

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Citeste mai mult

Eveniment

Vrei să fii student la Cluj? Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca oferă noi specializări la nivel de licenţă şi master

Publicat

Publicitate

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că oferă noi specializări la nivel de licenţă şi master pentru anul universitar 2024-2025.

„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) le va oferi viitorilor studenţi specializări noi atât la licenţă, cât şi la nivelul studiilor de master.

Astfel, UBB propune patru specializări noi la nivel licenţă:

  • Ingineria informaţiei, 4 ani, cu predare în limba engleză – la Facultatea de Matematică şi Informatică;
  • Ingineria informaţiei, 4 ani, cu predare în limba maghiară – la Facultatea de Matematică şi Informatică;
  • Inteligenţă artificială, 3 ani, cu predare în limba engleză – la Facultatea de Matematică şi Informatică;
  • Servicii şi politici de sănătate publică, 3 ani, cu frecvenţă, în limba română – la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării”.

De asemenea, la nivel master, candidaţii vor avea la dispoziţie tot patru programe noi de studiu, astfel:

  • Studii şi cercetări est-asiatice/East Asian Studies and Research – 2 ani, cu frecvenţă, în limbile română, chineză, coreeană, japoneză – la Facultatea de Litere;
  • Health Economics – 2 ani, cu frecvenţă, în limba engleză – la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor;
  • Management bazat pe date – 2 ani, cu frecvenţă, în limba maghiară – la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor;
  • Securitate globală şi politicile privind drepturile omului/ Global security and human rights policies – 2 ani, cu frecvenţă – în limba engleză – la Facultatea de Istorie şi Filosofie.

Potrivit acesteia, perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 15 şi 31 iulie, transmite Agerpres.

Publicitate

Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile pentru fiecare dintre cele 22 de facultăţi ale UBB.

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un tânăr de 28 de ani, depistat sub influența alcoolului, la volan, într-o localitate de lângă Săveni

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Știubieni, un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani, din aceeași localitate.    

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending