Connect with us
Publicitate

Eveniment

Bărbat urmărit pentru conducere fără permis, depistat de polițiștii de frontieră la Stânca

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare de către autoritățile române, pentru săvârşirea unor infracțiuni la regimul circulației.

În data de 12 iunie 2024, în jurul orei 21.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, un cetățean R. Moldova, în vârstă de 42 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare din anul 2018, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

FOTO: Marcaje noi pe drumurile din județul Botoșani. Primele sectoare marcate în această vară sunt cele cu circulație intensă

Publicat

Publicitate

O infrastructură modernă nu înseamnă doar asfalt, ci și marcaje care să contribuie la siguranța circulației. Consiliul Județean, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, derulează în această perioadă programul anual de realizare a marcajelor rutiere pe drumurile pe care le are în administrare, fiind vizate sectoare ce însumează peste 150 de kilometri. „Și în acest an, pe sectoarele importante de drum județean, marcajele vor fi făcute atât axial, cât și longitudinal, pentru delimitarea exterioară a părții carosabile, dar vom extinde acest tip de marcaj și la alte sectoare de drum. Marcajele axiale și pentru delimitarea părții exterioare a drumurilor vor fi executate și pe drumurile județene modernizate pe care le vom recepționa în perioada următoare”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Primele drumuri marcate în această vară sunt cele cu circulație intensă, respectiv DJ 208C, Lebăda – Orășeni Deal –Vorona – Joldești (22 km); DJ 208I, Joldești – Tudora – limită județ Suceava (10 km) și DJ282B, Flămânzi – Prăjeni – limită județ Iași (15 km).  Tot în această vară se vor realiza marcaje pe drumurile pe care s-au turnat și se toarnă covoare asfaltice noi. „Vom reface marcajele rutiere pe cât mai multe sectoare de drum, pentru că ne dorim o circulație în siguranță. Fără o infrastructură rutieră bună, nu putem vorbi de dezvoltare”, a conchis Doina Federovici.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Locuitorii din orașul Săveni mai au de așteptat până vine apa. Anunțul Nova Apaserv. Sunt vizate și câteva comune din județ

Publicat

Publicitate

Urmare a noii solicitări a Administrației Naționale Apele Române – Exploatarea Complexă Stânca Costești, cu privire la lucrările programate în perioada 18-20 iunie 2024, se prelungește termenul de finalizare a acestora până la data de 21.06.2024, ora 16.          

Astfel, furnizarea apei este în continuare sistată către utilizatorii din: oraşele Ştefăneşti și Săveni, respectiv comunele: Româneşti, Santa Mare, Călăraşi, Răuseni, Todireni, Albeşti, Truşeşti, Dângeni, Ungureni, Dobârceni, Durneşti, Mihălăşeni, Hlipiceni, Avrămeni, inclusiv comunele Bivolari, Andrieşeni din judeţul Iaşi.

Citeste mai mult

Eveniment

Dacă plecați la drum: Restricții de circulație, din cauza caniculei, pe drumurile din 15 județe

Publicat

Publicitate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă restricţii de trafic joi, în intervalul 10.00 – 20.00, pentur autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe toate sectoarele de drumuri naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din mai multe judeţe, pe fondul avertizărilor de caniculă.

”Astăzi, în intervalul orar 10:00 – 20:00, în condiţiile avertizărilor de caniculă emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate sectoarele de drumuri naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din judeţele Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vâlcea.”, conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Măsura este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulaţia traficului greu şi prevenirea deformaţiilor majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii straturilor rutiere.

Sunt exceptate transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală sau vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole, transporturile militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Citeste mai mult

Eveniment

Județul Botoșani a fost plasat sub COD GALBEN de vânt

Publicat

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza și a emis o avertizare meteorologică nowcasting tip cod galben de vânt, valabilă până la ora 14:00. În acest interval, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu viteze, la rafală, de 50- 70 km/h.

 

Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii botoșăneni sunt la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a înștiințat unitățile administrativ-teritoriale din județ cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

 

Publicitate

Recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

 

– fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

Publicitate

 

– nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;

 

– parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

 

– îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

 

– nu atingeți firele căzute la pământ.

 

Reamintim faptul că, în condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind și interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la clădiri, depozite sau chiar la păduri.

 

Pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending