Connect with us

Eveniment

Bărbat din Hudești, obligat să părăsească domiciliul după ce și-a bătut mama și soția

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Pomârla au emis ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 59 de ani, din comuna Hudești, pentru faptul că au avut un comportament agresiv față de mama și soția sa.

 

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar  bărbatul a fost evacuat din domiciliu având mai multe obligații, printre care și aceea de a nu se apropia de locuință. În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, iar față de aceștia poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Guvernul renunță la plafonarea facturilor. ANRE: Schema de sprijin care a apăsat din greu bugetul României se încheie

Publicat

Publicitate

Guvernul renunță la plafonarea facturilor: Schema de sprijin care a funcționat în România într-o perioadă extrem de grea și care a apăsat din greu bugetul României se încheie, iar în prezent lucrăm la simplificarea facturii, a declarat, luni, într-o conferință de specialitate, Mircea Man, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Sprijinul statului va fi direcționat către consumatorii vulnerabili, a explicat ministrul Sebastian Burduja, citat de Agerpres.

El a anunțat că Ministerul Energiei are mai multe scenarii în lucru pentru a-i ajuta pe consumatorii vulnerabili de la 1 iulie, când expiră schema de compensare.

„De la 1 iulie expiră schema de compensare – plafonare și sprijinul statului va fi direcționat către consumatorii vulnerabili. Acesta este planul. Noi lucrăm pe mai multe scenarii” a afirmat el.

Guvernul renunță la plafonarea facturilor

”Schema de sprijin care a funcționat în România într-o perioadă extrem de grea și care a apăsat din greu bugetul României se încheie.

Publicitate

Autoritatea a început un program de informare a populației despre ce se va întâmpla după, deci despre posibilitățile pe care le are fiecare client în legătură cu furnizorul.

Nu vă ascund că, odată cu schema de sprijin, ANRE-ul avea cam cu 200% mai multe sesizări legate de facturare.

Sigur că e o factură greoaie și, trebuie să recunosc, impusă pe de o parte de Directiva europeană. Ne gândim și la simplificarea acestui lucru, împreună cu operatorii din piață”, a explicat reprezentantul ANRE, citat de Agerpres.

Potrivit vicepreședintelui ANRE, instituția pe care o reprezintă este asaltată de solicitări de înființare de noi capacități de producție și de distribuție de gaz.

El a afirmat că sistemul de aprobarea a autorizațiilor a fost simplificat.

”Ne bucurăm că, astăzi, suntem sufocați de solicitări pentru autorizații de înființare de noi capacități de producție, de autorizații de înființare de distribuții de gaz. Un lucru foarte, foarte bun.
Dacă am avut un sistem birocratic de a aproba aceste autorizații, astăzi l-am simplificat foarte mult, tocmai pentru a veni în sprijinul solicitanților.

Dacă în 1999, eram director de sucursală de gaz la Baia Mare, o racordare se făcea în două săptămâni, din păcate, astăzi ne confruntăm cu multe aspecte legate de legislație și o racordare fie ea pe energie, fie pe gaz durează un an și jumătate, 2 ani, lucru care nu este posibil.

Autoritatea a modificat legislația secundară, astfel încât aceste lucruri să nu se întâmple. Cel mai important lucru este legat de tarife.

Autoritate a încercat un echilibru între interesele operatorilor, dar mai ales cum poate să suporte clientul final rata de rentabilitate stabilită după o metodologie aprobată în cadrul ANRE.

Prioritatea zero, din punctul meu de vedere, este demararea investițiilor. Dacă astăzi avem peste 200.000 de prosumatori și cererile sunt în continuă creștere, sistemul de distribuție va trebui, din temelie reformat’, a spus Man.

Acesta a menționat, totodată, că numeroase Unități Administrativ Teritoriale (UAT) nu îndeplinesc condițiile tehnice pentru racordare.

”În ceea ce privește Direcția de control, avem foarte, foarte multe controale legate de facturare, de racordare și sigur că trebuie să asigurăm un punct de sprijin pentru cei care vin și ne cer ajutorul. Pentru licențe și autorizări sunt foarte multe solicitări.

De asemenea, în POIM, transformat în ”Anghel Saligny”, sunt peste 600 de UAT-uri, astăzi, care au contracte cu Ministerul Dezvoltării.

Poate că o să se supere unii, dar trebuie să spun, că nu sunt chiar foarte bine gestionate câtă vreme s-a aprobat unui UAT, a pozat 120 km de conductă, iar racordarea la Sistemul național de transport este la 15 – 20 km. Lucrurile astea, din punctul meu de vedere, ar trebui gândite de la început.

Nu poți să acorzi sume și finanțare pentru un UAT care nu îndeplinește condițiile tehnice pentru racordare. E de dorit ca în fiecare localitate din România, dacă se poate, să fie înființate sisteme de distribuție.

Nu spune nimeni nu, însă trebuie ținut cont de câțiva factori tehnici care ajută la implementare”, a afirmat Mircea Man.

Exploatarea gazelor din Marea Neagră, investițiile în energie și interconectivitatea sunt temele ce vor fi abordate, luni, în cadrul celei de-a șaptea ediții a evenimentului ”Energy Road – Energie la tine acasă”, organizat de News.ro.

Citeste mai mult

Eveniment

În perioada 26-30 mai 2025, la nivelul judeţului Botoşani,  se va derula „Săptămâna prevenirii criminalităţii”

Publicat

Publicitate

În perioada 26-30 mai 2025, la nivelul judeţului Botoşani,  se va derula  „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Acţiunea este rezultatul unei iniţiative la nivel naţional a Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Prin activitățile desfășurate dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni. Scopul nostru este să conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de protecție în diverse situații, cît și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

 

Săptămâna prevenirii criminalității presupune organizarea de activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire. Astfel, în cursul săptămânii viitoare, vor fi abordate următoarele teme: siguranţa copiilor, siguranța în mediul online,  prevenirea violenţei în familie şi a infracţiunilor la viaţa sexuală, prevenirea consumului de droguri.

 

Publicitate

Săptămâna prevenirii criminalităţii va include activităţi specifice  organizate în parteneriat cu unităţi de învăţământ preuniversitar, precum și cu diverse comunități locale. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității se vor afla în mijlocul elevilor din unități de învățământ, dar și în comunități pentru a discuta despre criminalitate și despre ce înseamnă să previi  .

 

Citeste mai mult

Administratie

VIDEO: Nicușor Dan a depus jurământul de președinte al României. Este al cincilea șef de stat ales după Revoluție

Publicat

Publicitate

Preşedintele ales Nicuşor Dan a depus, luni, jurământul în plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului şi apoi va merge la Palatul Cotroceni, unde va avea loc ceremonia militară cu prilejul învestirii sale în funcţie,urmată de ceremonia de predare – primire a mandatului.

Citeste mai mult

Eveniment

1 Iunie 2025, sărbătorită prin film: KINOdiseea ALTFEL aduce bucuria cinematografiei pentru cei mici

Publicat

Publicitate

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Primăria Municipiului Botoșani, în parteneriat cu Asociația Culturală Metropolis, Cinema Unirea și Teatrul Mihai Eminescu, invită botoșănenii de toate vârstele să participe la evenimentul KINOdiseea ALTFEL 2025, ce va avea loc în perioada 30 mai – 1 iunie, la Cinema Unirea din Botoșani.

KINOdiseea este cel mai important festival de film pentru publicul tânăr din Europa de Sud-Est, iar ediția ALTFEL propune o selecție de filme europene premiate, educative și emoționante, dedicate copiilor, părinților și cadrelor didactice. Proiecțiile sunt gratuite și aduc în prim-plan valori precum prietenia, curajul, solidaritatea și protecția mediului.

„Este o bucurie să oferim copiilor din Botoșani acces la un eveniment cultural de asemenea anvergură. KINOdiseea este doar una dintre numeroasele activități pregătite pentru a celebra copilăria așa cum merită – cu povești, emoție și timp petrecut împreună în comunitate”, a declarat primarul Municipiului Botoșani.

Programul proiecțiilor:
📍 Cinema Unirea, Botoșani
🎟 Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile

Vineri, 30 mai:

11:00 – Vulpea și iepurașul salvează pădurea (dublat, recomandat grădiniță – clasele primare)

Publicitate

13:00 – Max și brigada seniorilor (subtitrat, recomandat clasele primare și gimnaziale)

Sâmbătă, 31 mai:

11:00 – Zâna florilor și trolul de piatră (dublat live, grădiniță – clasele primare)

13:00 – Max și brigada seniorilor (subtitrat, clasele primare și gimnaziale)

Duminică, 1 iunie:

11:00 – Zâna florilor și trolul de piatră (dublat live, grădiniță – clasele primare)

13:00 – Vulpea și iepurașul salvează pădurea (dublat, grădiniță – clasele primare)

Evenimentul face parte din programul de activități organizate de Primăria Municipiului Botoșani pentru a marca Ziua Copilului și promovează accesul liber la cultură pentru tânăra generație.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending