Connect with us
Publicitate

Eveniment

Bărbat din Hlipiceni, amendat pentru că nu și-a stăpânit câinele agresiv

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza întregului județ.

Forțele de ordine au intervenit la 33 de evenimente, dintre care 29 semnalate prin apel la 112, iar în urma intervențiilor au fost aplanate 10 stări conflictuale și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

Publicitate

De asemenea, în urma unui apel la 112, un bărbat din comuna Hlipiceni a fost sancționat contravențional pentru neluarea măsurilor necesare de prevenire a atacului canin care a condus la uciderea unui alt animal, cu amendă în cuantum de 500 de lei.

 

Totodată, pe raza întregului județ, au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 43.000 de lei și au fost reținute 10 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) Cum va arăta programul pentru combaterea violenței în școli, anunțat de primarul Cosmin Andrei

Publicat

Publicitate

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat programul pentru combaterea violenței în rândul elevilor prin organizarea de activități în toate școlile din oraș și prin implicarea directă a primăriei în prevenția și reducerea acestui fenomen.

Mulți părinți mi-au spus că sunt îngrijorați de creșterea fenomenului de bullying și că își doresc un sprijin din partea autorităților. Așa a apărut această inițiativă. Primăria va realiza activități regulate în școli, în coordonarea unor consilieri școlari și psihologi, care să le prezinte elevilor modalitățile non-violente de rezolvare a conflictelor și manifestarea respectului reciproc dintre copii. De asemenea, Primăria va finanța realizarea unei platforme online pe care să o pună la dispoziția unităților școlare și unde elevii să poată raporta anonim actele de violență sau de bullying, inclusiv pentru a semnala intervenția imediată din partea personalului școlar”, a explicat primarul.

Primarul Cosmin Andrei a precizat că acest program trebuie să se desfășoare în colaborare cu părinții elevilor, care vor primi de asemenea, informații utile despre cum îi pot proteja pe copii de acest fenomen.

Publicitate

Este foarte important ca în aceste activități de prevenție și combatere a violenței să implicăm direct profesorii, elevii și părinții acestora. De aceea prin comsilierii locali vom solicita în consiliile de administrație ale școlilor asigurarea prezenței permanente, prin rotație, a personalului școlar pe holurile sau în curtea școlii în timpul pauzelor dintre orele de curs, pentru a preveni actele de violență. La fel și atribuirea unor responsabilități elevilor din clasele superioare în prevenirea actelor de bullying din partea altor elevi. Totodată, Primăria va organiza periodic ateliere anti-violență în școli și analize pe baza unor chestionare anonime, aplicate în fiecare clasă, pe tema violenței, pentru evaluarea situației și pentru a propune intervenții în cazurile de risc”, a transmis primarul.

Cosmin Andrei a subliniat că este importantă o majoritate politică social-democrată și în Consiliul Local al Municipiului Botoșani în mandatul 2024-2028 pentru a putea pune în aplicare Programul „STOP VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI”.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: „Nu ne jucăm cu focul!“, „Nu aprindem lumânări în casă și nici în curte!”. Sunt sfaturi de la pompieri pentru micuții din Ștefănești

Publicat

Publicitate

„Nu ne jucăm cu focul!“, „Nu aprindem lumânări în casă și nici în curte!”, „Dacă avem o problemă, cerem ajutorul părinților sau al doamnelor educatoare!“, – sunt lucruri pe care copiii le învață încă de la grădiniță. Pentru a înțelege mai bine aceste sfaturi, preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal nr. 1 Ștefănești au vizitat, în această dimineață, Garda de Intervenție Ștefănești.

La acțiune au participat peste 50 de copii. Pompierii le-au arătat autospecialele pe care le folosesc pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol. Copiii au urcat și în barcă și au probat vestele de salvare.

Salvatorii le-au vorbit, pe înțelesul lor, despre comportamentul în cazul

Publicitate

producerii unui incendiu în incinta grădiniței, prezentându-le următorii pași:

– anunțați incendiul primului adult pe care îl întâlniți;

– ieșiți din clădire sub supravegherea și îndrumarea educatoarelor;

Publicitate

– nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare;

– aşteptaţi intervenția pompierilor.

Totodată, pompierii le-au oferit următoarele sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță:

Publicitate

– nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări în casă;

– nu trageți de cablurile electrice sau de prize, deoarece există pericol de electrocutare;

– nu vă jucați în preajma aragazului și nu lăsați jucăriile în imediata apropiere a acestuia;

Publicitate

– nu așezați pe radiatoare sau plite, jucării, haine sau alte lucruri care pot lua foc;

– nu imitați lucrurile periculoase pe care le vedeți pe internet.

Citeste mai mult

Eveniment

Ce amenzi au dat polițiștii în 2024 la Botoșani pentru nesemnalizarea corespunzătoare a obstacolelor sau lucrărilor de pe partea carosabilă

Publicat

Publicitate

Sancțiuni de peste  30.000  de lei au fost aplicate de polițiștii de la Botoșani pentru nesemnalizarea corespunzătoare a obstacolelor sau lucrărilor de pe partea carosabilă.

De la începutul anului până în prezent, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire și combatere a accidentelor rutiere, prilej cu care au fost identificate 4+ lucrări nesemnalizate corespunzător pe suprafața părții carosabile, existând riscul producerii de accidente rutiere.

Au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, executanților  responsabili de lucrările respective în valoare totală de peste 30.000 de lei,  fiindu-le stabilite termene pentru remedierea problemelor identificate.

Publicitate

“Astfel de verificări sunt desfășurate în mod constant de către polițiștii rutieri, pe raza întregului județ”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA la Botoșani: 8 permise și 5 certificate de înmatriculare REȚINUTE în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni au organizat în ultimele 24 de ore nu mai puțin de 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 46 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

IJP Botoșani a precizat astăzi într-un comunicat că activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 171 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 55.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 8 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

“Dintre sancțiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending