Connect with us
Publicitate

Eveniment

Bărbat din Dimăcheni, depistat „amețit” la volan. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

Publicitate

Vineri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul național, D.N.
29 B, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Dimăcheni.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0, 48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) SCRISOARE DESCHISĂ Cătălin FLUTUR: Din seria de epistole „Oamenii întreabă, primarul nu răspunde”

Publicat

Publicitate

SCRISOAREA DESCHISĂ a candidatului Cătălin FLUTUR către candidatul Cosmin ANDREI

 Domnule Cosmin Andrei,

Mirat până la perplexitate, mă uit și eu la unele dintre clipurile video pe care le tot îndesați pe contul de FaceBook. Și ce constat? Mai că-mi vine să mă întreb dacă subiectele respective se referă la Botoșani sau la cine știe ce metropolă aflată într-o explozivă expansiune ori pe culmile dezvoltării ei istorice. Dacă rețin bine, folosiți deseori termeni și expresii cum ar fi: atacăm, acționăm, intervenim cu mijloace mecanizate și altele asemenea. Dacă nu ne-am uita în jur, am avea impresia că Botoșaniul duduie, că se află în vreo fază frenetică de spornică gospodărire, cum n-a mai văzut lumea. Dar, spre ghinionul dvs., noi, botoșănenii, ne uităm și vedem exact realitatea. Acesta e motivul pentru care voi formula câteva întrebări, la care desigur nu veți răspunde, pentru că, în sincera opinie pe care o afișați printre apropiați, considerați că noi, botoșănenii, nu merităm aceste răspunsuri. Nu-i așa?

Publicitate

Prima întrebare: Ce anume și pe cine atacați? Nu cumva vreți să spuneți că vă opintiți ca, acum, la final de mandat, să vopsiți gardul, încât să nu se vadă Mai-Nimicul pe care l-ați „realizat” în ultimii 4 ani? Pentru că e greu să ignori vidul dintre promisiune și realitatea faptelor, chiar și pentru unul obișnuit cu exagerările și neadevărurile, așa cum pare că ați ajuns.

A doua întrebare: Dacă nu aveți timp de polemică și contre politice (cum deseori afirmați, pentru că, na!, aveți proiecte pe rol, nu glumă!), cum se face că, deodată, întindeți arătătorul către Locativa, afirmând că aici ar fi un fel de cuib de viespi pedeliste? Ce legătură ar avea oare culoarea politică (iar respectiva, nici măcar nu mai există) cu performanța echipei manageriale (la care bănuiesc că vă referiți)? Dacă ar fi să mergem pe logica aceasta, de copil nemulțumit că nu-i dă cineva jucăria mult visată, ce am putea deduce noi? Că ar trebui să desființăm primăria, unde, observăm că se aciuează puzderie de PSD-iști? Nu?, cam așa reiese. Administrația locală este una eminamente politică în țara aceasta, fie că vrem, fie că nu, iar politica este de mai multe feluri – ar fi trebuit să acceptați acest aspect până acum. Dar am mai putea să înțelegem și altceva: dacă eu și o parte dintre angajații Locativa am fi fost membri PSD, atunci nu ar fi existat problema (pe care, oricum,  ați inventat-o), corect? Domnule Andrei, iată că ați dat pe față adevăratul motiv pentru care vă căzniți din răsputeri să deființați această instituție administrativă, atât de necesară orașului. Acesta nu este cel economic pe care l-ați aruncat în fața alegătorilor, considerându-i naivi, ci doar cel politic, într-un moment politic (vedeți?, pasărea pe limba ei piere, cum se zice).

A treia întrebare: Cum se face că marea majoritate a celorlalte municipii care au accesat fonduri prin PNRR pentru reabilitarea școlilor, cum ar fi Brașov, Alba Iulia, Sibiu, au reușit o judicioasă și protectivă eșalonare a lucrărilor, încât să nu dea peste cap un oraș întreg, elevi, părinți și cadre didactice, deopotrivă? Ce au ei și nu aveți dvs.? O fi vorba de înțelepciune, de pricepere administrativă? O fi vorba de bun simț, de empatie și conștiință socială? Cred că și unele și altele, din păcate. Între paranteze fie spus, efortul dvs. în atragerea acestor fonduri a fost minim, a trebuit doar să întindeți mâna – banii v-au fost puși la dispoziție pur și simplu, nu ați fost nevoit să munciți căutând finanțare, așa cum am făcut eu în cei 12 ani cât am fost primar.

Publicitate

A patra întrebare: Ce să înțelegem noi din treaba asta nemaiauzită și nemaivăzută cu care păcăliți lumea – „la periferie, ca în centru”? Că nu veți tunde nici acolo iarba, așa cum nici acum, la sfârșitul primăverii, nu ați făcut-o în zona-zero a orașului? (exemplul vizibil ar fi spațiile dintre blocurile de vis-a-vis de Teatrul Eminescu). Invers, am putea să ne gândim că nici în centru nu veți asfalta străzile (mă refer la artere importante) care ne fac pe unii dintre noi să adunăm bonuri fiscale și facturi de reparații auto și să vi le aducem în poarta primăriei ca să le decontați? Sau că, de fapt, veți interveni inginerește și veți nivela în mod totalitarist diferențele sociale care sunt considerate firești în toate democrațiile din lumea asta? Cu ce amăgiți lumea? Cu întoarcerea la comunism? Cu o nouă formă de utopie socială?

A cincea întrebare: introducere – amândoi suntem membri în două formațiuni politice conduse mai mult de la București, unde, desigur, avem șefi de partid. Pe al meu îl cheamă Nicolae Ciucă, pe al dvs. Marcel Ciolacu. Enunțul întrebării: ce le spuneți alegătorilor PSD care vă întreabă dacă nu cumva vă e și dvs. rușine că sunteți moldovean? Știm și noi, ca toată țara: șeful PSD pe care l-am pomenit deja a afirmat că pentru el titulatura de moldovean, mai mult sau mai puțin potrivită ca buzoian, este o mare jignire. Poate că această mentalitate reprezintă de fapt o linie de gândire printre toți oficialii partidului, pentru că, dacă ar fi să mă iau după accentul dvs., îmi vine să cred că vă cam distanțați de modelul cultural în care trăiți…

A șasea întrebare: nu vă dați seama că zâmbetul (ca să nu spun altfel) din afișele electorale nu se potrivește câtuși de puțin cu poveștile de viață recent ieșite la iveală? În loc să ne râdeți în față, nu ar fi mai decent ca, așa cum fac toți politicienii din țară aflați în situații asemănătoare, să ieșiți în fața presei locale / centrale și să vă declarați vina (sau nevina, deși mă cam îndoiesc că este posibil) față de ceea ce DNA acuză, iată, de mai bine de 2 luni de zile? Cui adresați acest feciorelnic „zâmbet” și cu ce mesaj? Este unul de sfidare a legii, a faptului că nu vă pasă că încălcați minima etică politică și socială și candidați pentru o nouă funcție de primar, cu un dosar de corupție care vizează fapte petrecute tocmai în calitate de primar? Este unul de persiflare a cetățenilor care au plătit din taxele proprii favorurile (de natură fizică, ca persoană fizică, să nu uităm) adresate de către dvs. unei stimabile colege angajată, după câte se pare, în condiții ilegale?

Publicitate

A șaptea întrebare, apropo de conștiință. O știți prea bine, așa cum o știe orice om cu minime cunoștințe juridice: există o mare probabilitate să primiți o condamnare pentru faptele pentru care sunteți incriminat momentan. Iar aceasta, mergând pe aceeași logică juridică, se va petrece în cel mult 2 ani de la momentul vorbirii. Și acum, întrebarea: de ce, dacă ați avea minim respect pentru oamenii din acest oraș și față de coerența administrativă a Botoșaniului, ați mai candida (pentru că, prin lege, veți avea interdicție de a mai exercita din acel moment funcții publice)? Fără să mai pun în discuție șansele de a câștiga sau nu, vă întreb: chiar merită Botoșaniul un candidat cu dosar de corupție, bașca unul trimis în judecată de către DNA (8 mai 2024)?

Deocamdată mă voi opri la aceste 7 întrebări. Vă dați seama că sunt cu mult mai multe, dar poate veți avea curajul și-mi veți da ocazia să vi le adresez direct, în vreo emisiune, în vreo dezbatere. Dar, după câtă bărbăție ați dovedit, este greu de crezut că se va concretiza această normală așteptare electorală (a tuturor, nu doar a mea).

În final, vă urez să vă dea Domnul mintea românului cea de pe urmă – sperând că înțelegeți acest proverb moldovenesc – și să vă reamintiți că există pe această lume bun simț, datorie civică,  respect pentru lege și bună cuviință în fața Sfintelor Scripturi.

Publicitate

Cu necesară politețe, vă salut,

Cătălin Flutur

Comandat de PNL Filiala Botoșani

Cod AEP mandatar 21240015

Citeste mai mult

Educație

Olimpiada Sporturilor Săveni. Calendarul competițiilor și activităților sportive din domeniile implicate

Publicat

Publicitate

Anul acesta, ca în fiecare an de Ziua Europei, a fost lansată Olimpiada Sporturilor Săveni cu desfășurare până în data de 01 iunie 2024. Programul este parte a componentei socio-culturale de dezvoltare locală și îmbunătățire a calității vieții „Mișcare și sport pentru fiecare”. Olimpiada Sporturilor Săveni are are ca scop promovarea valenţelor cultural-educative ale sportului şi educaţiei fizice, a spiritului de toleranţă şi fair-play în societate, prin realizarea de competiții și activități sportive în domeniile: handbal, gimnastică, baschet, volei, fotbal, minifotbal, șah, orientare sportivă, airsoft, atletism și tenis de masă.

,,Acest proiect reprezintă un program important de susținere și sprijin al sportului pentru dezvoltarea orașului Săveni care contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate, creşterea nivelului de educaţie a tinerei generații prin sport, la socializarea populaţiei prin practicarea educaţiei fizice şi a sportului, prin dezvoltarea evenimentelor sportive și activităţilor de educaţie fizică şcolară și extrașcolară cu interferențe directe în mediul. urban și rural. Invit pe această cale copiii, elevii și tinerii să participe la activitățile sportive, să facă mișcare și să aleagă sportul care li se potrivește” a declarat domnul Relu Tîrzioru, primar al Orașului Săveni.

Calendarul competițiilor organizate în cadrul programului cu desfășurare zonală, județeană și regională Olimpiada Sportului Săveni – Trofeul ,,Activ Sport”, este următorul:

Publicitate

Competiții Handbal – Sala Sporturilor Săveni

Concurs etapă regională: Sâmbătă, 11 mai, ora 09.00. Profesori & coordonatori: prof. antrenor Răducanu Gabriela, coordonator sportiv Maria Scutariu, prof. Mariciuc Gelu, alături de domnul Ungureanu Cătălin, inspector specialitate – Inspectoratul Școlar Județean și președinte al Asociației Județene de Handbal Botoșani și reprezentanții cluburilor sportive participante din Regiunea de Nord Est a României.

Competiție Șah:

Publicitate

Concurs etapă zonală: Miercuri, 15 mai, Școala Gimnazială Mileanca, ora 10.00. Profesori & Coordonatori: Azamfirei Daniela, Ștefănuci Cosmin

Concurs etapa județeană: Vineri, 24 mai, ora 14.00, Amfiteatru – Liceul Teoretic ,,Dr.Mihai Ciucă”, Săveni și Școala Gimnazială nr.1, Săveni. Profesori & Coordonatori Drasleucă Mihaela, Chiorescu Cristina, Maticiuc Angelica, Napircă Felicia, Băetu Ciprian, Flavius Damean alături de specialiști din domeniu cu recunoaștere națională și internațională Baltă Mihai, Nistor Marius, Diaconu Silvia, Breșug Cristina – Asociația Județeană de Șah Botoșani, Alecsa Elena – Colegiul Național A.T.Laurian Botoșani.

Competiții Fotbal / Minifotbal – Etapa zonală: Joi, 16 mai, Stadionul Unirea Săveni – fotbal liceu; Vineri, 17 mai, Stadionul Unirea Săveni – fotbal gimnaziu. Profesori, antrenori & coordonatori: Ignătescu Sorin, Grădinaru Tudor, Bordeianu Elena, Tărnăuceanu Cosmin.

Publicitate

Etapa regională: 01 iunie 2024, Complex Sportiv Săveni. Antrenori, profesori & coordonatori: Valentin Livadaru, Andrici Ilie și Ignătescu Sorin.

Competiții orientare (sportivă/turistică) – Etapa zonală: Miercuri, 22 mai, ora 10.00, Școala Gimnazială Avrămeni. Profesori & Coordonatori: Sorin Ignătescu, Grădinaru Tudor.

Etapa regională: Vineri, 24 mai, Liceul Teoretic ,,Dr.Mihai Ciucă”, Săveni și Școala Gimnazială nr.1, Săveni. Profesori coordonatori Drasleucă Mihaela, Chiorescu Cristina, Maticiuc Angelica, Napircă Felicia, Băetu Ciprian, Gabriela Răducanu, alături de specialiști din domeniu cu recunoaștere națională și internațională Șuliuc Ghiță fondator al Cercului ecoturistic ,,Car Pates” Botoșani și Damian Iuliana, profesor de specialitate la Palatul Copiilor Botoșani.

Publicitate

Competiție Airsoft: Sâmbătă, 25 mai, ora 10.00, Sala Sporturilor Săveni. Profesori coordonatori Răducanu Gabriela, Vițalariu Lăcrămioara, Băetu Ciprian, specialiști de la Clubul Sportiv Airsoft Botoșani, coordonați de domnul Boby Gym și domnul Radu Humelnicu, director Direcția Județeană de Sport și Tineret Botoșani.

Competiții Volei: Sâmbătă, 27 mai, ora 11.00, Sala Sporturilor Săveni. Profesori coordonatori Nacu Constantin, director Clubul Sportiv Școlar Botoșani, Ghițun Stelică, Asociația Județeană de Volei Botoșani, Dănuț Borcea, președinte Asociația Club Sportiv Triumf, Burduja Robert și Panțir Marius de la Clubul Sportiv Școlar Botoșani.

Competiție Gimnastică: Vineri, 29 mai, ora 10.00, Sala Sportului Săveni. Profesori & coordonatori: Adrian Bucur, antrenor Categoria I, președinte Clubul Sportiv Adrian Bucur, instructor sportiv Adriana Bucur, Andrei Chelariu, vicepreședinte Asociația Județeană de Gimnastică Botoșani.

Competiție Atletism: Miercuri, 29 mai, ora 10.00, Complex Sportiv Săveni. Profesori coordonatori: prof. Ungureanu Mihaela, prof. Oana Rusu, prof. Gabriel Hârtie – director Liceul cu program Sportiv Botoșani, prof. Vițalariu Lăcrămioara, prof. Pricop Mihai, prof. Elena Bordeianu, prof. Pricop Mihai prof. Cosmin Tărnăuceanu.

Competiții Baschet: Miercuri, 29 mai, ora 14.00, Sala Sporturilor Săveni. Profesori coordonatori: Vițalariu Lăcrămioara, Pricop Mihai.

Gala Olimpicilor are loc în data de 1 iunie ,,Programul ,,Olimpiada Sportului Săveni” vine în completarea programelor naționale ,,#BeActive și Hercules” inițiate de Ministerul Sportului coordonate la nivel local de Direcția Județeană de Sport și Tineret Botoșani, reprezentată de domnul director Radu Humelnicu, Olimpiadei Sportului Școlar coordonată la nivel județean de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, reprezentat de domnul Inspector Școlar General, prof. Bogdan Suruciuc, cât și programului ,,Sportul pentru Toți” coordonat la nivel național de Federația Română Sportul pentru Toți și la nivel local de Asocaiția Județeană ,,Sportul pentru Toți” Botoșani, fiind un nou model de educaţie prin sport, ce pune accent pe încurajarea și dezvoltarea armoniioasă a personalității copiilor, elevilor și tinerilor prin promovarea mişcării şi cultivarea gustului pentru participare la competiţii în comunitate și familie ca mijloc de dezvoltare individuală şi de combaterea a efectelor nocive ale sedentarismului şi lipsei de mişcare, precum și dezvoltarea fenomenului voluntariatului în sport şi a implicării animatorilor locali și regionali în circuitul sportiv de amatori și performanță” a declarat Damean Flavius, coordonator proiecte Asociația „Arlechin”.

Olimpiada Sporturilor Săveni se adresează copiilor, elevilor și tinerilor din orașul Săveni și localitățile partenere, având ca principale obiective:

1.elaborarea unor programe speciale pentru dezvoltarea activităţilor sportive, atât în mediul urban câț și în mediul rural, în corelaţie cu programele naţionale de dezvoltare rurală;

2.optimizarea formarii şi perfecţionarea resurselor umane din domeniul educaţiei fizice şi a sportului;

3.optimizarea activităţilor din cadrul „Programului Naţional Sportul pentru toţi” la nivel național, regional şi local;

4.implicarea societăţii civile, integrarea tuturor membrilor comunităţii locale în acţiunile de promovare a educaţiei prin sport;

5.încurajarea parteneriatelor între şcoli, licee, consilii locale, organizații și cluburi sportive din mediul urban și rural, în vederea dezvoltării sistemului local și regional de educaţie fizică şi sport prin organizarea şi dezvoltarea unor competiţii care să contribuie la îmbunătăţirea stării generale de sănătate şi calității vieții, a promovării performanţei şi spiritului de fair-play în comunitate;

6.extinderea participării copiilor şi tinerilor la activităţile sportive organizate în cadrul sistemului preuniversitar, precum şi la acţiunile între comunităţi.

La etapele zonale ale Olimpiadei Sportului Săveni sunt participanți din tot județul Botoșani și în special din localitățile: Ungureni, Știubieni, Adășeni, Mitoc, Manoleasa, Mihălășeni, Avrămeni, Vlăsinești, Drăgușeni, Hănești, Coțușca, Dângeni.

Parteneri proiect: Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, Clubul Sportiv Școlar Botoșani, Federația Română de Mihifotbal, Asociația Județeană de Handbal Botoșani, Liceul Teoretic ,,Dr.Mihai Ciucă” Săveni, Școala Gimnazială Nr.1, Săveni, Palatul Copiilor Botoșani, Asociația Județeană ,,Sportul pentru toți” Botoșani, Addys Gym Botoșani, Clubul Sportiv Ardex Botoșani, Asociația Județeană de Gimnastică Botoșani, Asociația Județeană de Minifotbal Botoșani, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, Liga Voluntarilor Săveni, Asociația ,,Arlechin”, Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Cutezătorii Botoșani.

Info line: www.arlechinromania.ro / www.saveni7days.ro

Citeste mai mult

Educație

A fost actualizat Codul drepturilor şi obligaţiilor studentului. Noutăți

Publicat

Publicitate
Codul drepturilor şi obligaţiilor studentului a fost actualizat. Noile reglementări asigură instituţii mai accesibile pentru studenţii cu dizabilităţi, rigurozitate pentru etica în universităţi, uşurarea vieţii de student şi mecanisme noi pentru o mai bună reprezentare a studenţilor, a anunțat joi Ministerul Educației, pe pagina de Facebook, informează alba24.ro.

Potrivit reprezentanților ministerului, principalele noutăți sunt următoarele:

  • Fiecare universitate instituie un sistem de monitorizare a respectării prevederilor Codului drepturilor și obligațiilor studentului, iar acesta este parte a sistemului de asigurare a calității.
  • Reglementarea drepturilor specifice de care beneficiază studenții cu dizabilități. În acest sens, universitățile elaborează un Plan de intervenție specializată.
  • Studenții nu pot fi constrânși să participe la mai mult de 8 ore pe zi de activități didactice prevăzute în planul de învățământ al programului de studii la care sunt înmatriculați.
  • Universitățile nu pot percepe taxe suplimentare studenților pentru procesul de reclasificare a acestora de pe un loc cu taxă pe un loc finanțat de la bugetul de stat.
  • Un student nu poate avea calitatea de student reprezentant în structuri decizionale ale aceleiași universități pentru mai mult de 5 ani, indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele și de întreruperile acestora.
  • Studenții participă anual la evaluarea activității studenților reprezentanți.
  • Regulamentele de alegeri ale studenților reprezentanți stabilesc inclusiv mecanisme de revocare a acestora.
  • Studenții reprezentanți au obligația de a elabora, cel puțin de două ori pe an, rapoarte de activitate care să prezinte toate inițiativele și demersurile desfășurate.

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului

Publicat

Publicitate

În fiecare an, în prima vineri după Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirilor. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor.

Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului. Potrivit tradiţiei, Leon cel Mare, cu puţin timp înainte de a ajunge împărat, se plimba printr-o pădure din apropierea Constantinopolului. Întâlneşte un bătrân orb care îi cere să-i dea apă şi să-l ducă în cetate. Leon a căutat în apropiere un izvor, dar nu a găsit. La un moment dat, a auzit-o pe Maica Domnului spunându-i: „Nu este nevoie să te osteneşti, căci apa este aproape! Pătrunde, Leone, mai adânc în această pădure şi luând cu mâinile apa tulbure potoleşte setea orbului şi apoi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi”. Leon a făcut ascultare şi astfel, a găsit un izvor din care a dat orbului să bea. I-a spălat faţa cu această apă, iar orbul a început să vadă. După ce a ajuns împărat, Leon a construit lângă acel izvor o biserică. Mai târziu, împăratul Iustinian (527-565), care suferea de o boală grea, s-a vindecat după ce a băut apă din acest izvor.

Ca semn de mulţumire a construit o biserică şi mai mare. Această biserică a fost distrusă de turci în anul 1453. De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli şi a tămăduit diferite răni şi suferinţe. Credincioşii care merg la vechea cetate a Constantinopolului, se pot închina în biserica Izvorului Tămăduirii. Actuala construcţie este din secolul al XIX-lea, dar la subsolul acesteia se află un paraclis din secolul al V-lea unde există până astăzi izvorul cu apa tămăduitoare din trecut. Creştinii ortodocşi vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Agheasma Mică. Rugăciunea de sfinţire a apei mici ne vorbeşte despre rostul ei ascetic în viaţa noastră: „Şi, prin gustarea şi stropirea cu apa aceasta, trimite-ne nouă binecuvântarea Ta, care spală întinăciunea patimilor. Aşa ne rugăm, cercetează neputinţa noastră, Bunule, şi tămăduieşte cu mila Ta bolile noastre cele sufleteşti și trupeşti”. Prin apa sfinţită primim harul lui Dumnezeu.

Publicitate

Materia poate fi umplută de har, fiinţa umană se poate umple de har şi a fi plin de har înseamnă a fi om deplin. Născătoarea de Dumnezeu e cea plină de har, de harul Fiului ei şi de toată virtutea şi frumuseţea ascetică şi mistică. Iar noi suntem chemaţi spre aceeaşi frumuseţe dumnezeiască spre a deveni făclii pline de lumina Sa, locaşuri ale Stăpânului, fii ai lui Dumnezeu după har, pentru că astfel arătăm că am înviat cu Hristos şi ne-am umplut de slava Sa. De aceea avem apa această sfinţită astăzi, care tămăduieşte sufletul şi trupul tot ca semn al realităţii Învierii Lui şi al statutului Fecioarei Maria de Născătoare de Dumnezeu. Şi cu aceeaşi evlavie, închinându-ne Celui înviat din morţi şi Prea Sfintei Maicii Sale, să luăm şi să gustăm această apă dumnezeiască, pentru ca să ne umplem de lumina Sa în mintea, în inima şi în trupul nostru, căci e plină de harul Lui. Amin

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending