Connect with us

Eveniment

Bărbat de 35 de ani, din municipiul Botoșani, reținut pentru furturi în serie

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 35 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii a peste șase infracțiuni de furt.

 

Din cercetări a reieșit faptul că acesta, în perioada 17 noiembrie – 09 decembrie 2024 ar fi sustras din mai multe magazine, produse alimenatre și cosmetice, precum și două biciclete, prejudicul creat fiind de peste 6.000 de lei.

 

Persoana bănuită de comiterea faptelor a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Patriarhia Română: Slujbe de pomenire pentru eroii Revoluţiei din decembrie 1989

Publicat

Publicitate

Mai multe slujbe de pomenire pentru eroii care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român vor fi oficiate, în zilele de 20, 21 şi 22 decembrie, cu prilejul comemorării a 35 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989.

Slujba de pomenire pentru eroii Revoluţiei va fi săvârşită inclusiv în Catedrala Patriarhală, precum şi în toate bisericile parohiale şi lăcaşurile de cult ale mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române în ziua de 22 decembrie.

Potrivit Patriarhiei Române, slujbele de pomenire a eroilor vor fi oficiate astfel:

*** Vineri, 20 decembrie:
– Popeşti-Leordeni, la locul unde a fost aruncată cenuşa eroilor împuşcaţi la Timişoara şi arşi la crematoriul din Bucureşti (12,00)

*** Sâmbătă, 21 decembrie:
– Cimitirul „Eroilor Revoluţiei” (10,00)
– Piaţa Universităţii (12,30)
– Monumentul Eroilor martiri de la Sala Dalles – 21 Decembrie 1989 (13,30)

*** Duminică, 22 decembrie:
– Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei din Piaţa Revoluţiei (9,00)
– Radiodifuziunea Română (10,00)
– Televiziunea Română – Troiţa din faţa instituţiei (11,00)
– Televiziunea Română – Troiţa Paraşutiştilor din curtea instituţiei (11,30)
– Catedrala Patriarhală (12,00). AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

Clădirea Teatrului „Mihai Eminescu” își va redeschide larg porțile pentru publicul botoșănean. Când are loc primul eveniment

Publicat

Publicitate

După o îndelungată așteptare, clădirea Teatrului „Mihai Eminescu” își va redeschide larg porțile pentru publicul botoșănean. Seria evenimentelor culturale prilejuite de acest moment care este o bornă importantă pentru cultura botoșăneană începe vineri, 20 decembrie când primii botoșăneni vor păși în Teatrul „Mihai Eminescu” complet modernizat.

 

„Dragi botoșăneni,
Vă anunțăm că, după o îndelungată așteptare, clădirea Teatrului „Mihai Eminescu” își va redeschide larg porțile pentru publicul botoșănean.

Seria evenimentelor culturale prilejuite de acest moment care este o bornă importantă pentru cultura botoșăneană începe vineri, 20 decembrie când primii botoșăneni vor păși în Teatrul „Mihai Eminescu” complet modernizat.

Evenimentele culturale vor continua în data de 21 decembrie care este una încărcată de semnificații sentimentale pentru orașul nostru.
Se împlinesc 110 ani de la prima deschidere a edificiului care a avut loc 21 decembrie 1914.

Pentru a ne bucura împreună de acest eveniment important pentru comunitatea botoșăneană, clădirea monument a teatrului se va redeschide cu o serie de evenimente cultural-artistice, care se vor desfășura pe parcursul a patru zile:
În datele de 20 și 21 decembrie Teatrul „Mihai Eminescu” își așteaptă spectatorii cu o premieră.
Pe 22 decembrie melomanii sunt invitați la un concert simfonic susținut de Filarmonica „George Enescu” Botoșani.
Luni, 23 decembrie, încheiem seria evenimentelor cu un spectacol pentru copii oferit de Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”.
Acesta este doar începutul unei noi pagini de istorie atât pentru clădirea teatrului, cât și pentru întreaga noastră comunitate!”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Un subofiţer al SPP s-a sinucis cu arma din dotare, înainte de a ieşi din tură

Publicat

Publicitate

Un subofiţer al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) s-a sinucis, luni dimineaţă, cu arma din dotare, înainte de a ieşi din tură, a precizat SPP.

„În această dimineaţă, un subofiţer al SPP s-a sinucis cu arma din dotare. Incidentul s-a produs înainte de a ieşi din tură, într-o încăpere izolată, aflată în parcarea instituţiei”, a informat SPP.

Potrivit sursei citate, militarul, în vârstă de 32 ani, a trecut toate evaluările profesionale anuale, inclusiv cele psihologice în urmă cu o lună. Subofiţerul era angajat la departamentul Transport şi a intrat în serviciu în urmă cu şase ani.

Cercetările în acest caz au fost preluate de procurorii militari ai Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, a mai precizat SPP. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Sucurile și alimentele nesănătoase, INTERZISE în școli. MS vrea să oprească vânzarea lor în incinta unităților de învățământ

Publicat

Publicitate

Sucurile și alimentele nesănătoase, INTERZISE în școli. Ministerul Sănătății propune restricționarea vânzării sucurilor și a alimentelor nesănătoase în școli. Ministerul a lansat în dezbatere un ordin în acest sens, care vizează vânzarea băuturilor îndulcite, răcoritoarelor și energizantelor în școli, permițând doar apa potabilă sau minerală îmbuteliată.

În plus, se actualizează, după 16 ani, lista alimentelor nerecomandate pentru elevi, punând accent pe produse mai sănătoase, cu mai puțin zahăr, sare și grăsimi. 

Documentul propune măsuri clare pentru încurajarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor și promovează un viitor mai sănătos.

Printre produsele interzise se numără cele cu mult zahăr (peste 15 g/100 g), grăsimi saturate (peste 5 g/100 g) sau sare (peste 1,5 g/100 g). Așadar, chipsurile, dulciurile ambalate și băuturile carbogazoase îndulcite nu vor mai fi disponibile în școli.

Sucurile și alimentele nesănătoase vor fi INTERZISE, în schimb vor fi încurajate opțiuni sănătoase, precum fructele proaspete, legumele și iaurturile simple.

De asemenea, băuturile tip milkshake și iaurturile cu multe arome și zahăr nu vor mai face parte din oferta școlară, potrivit edupedu.ro.

Publicitate

Alimente nerecomandate pentru comercializarea în spațiile de învățământ preuniversitare

Proiectul pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății, oferă o listă a alimentelor care nu sunt recomandate pentru comercializare în unitățile de învățământ preuniversitare, printre care:

  • alimente cu conținut mare de zaharuri
  • alimente cu conținut mare de grăsimi
  • alimente cu conținut mare de sare
  • băuturi racoritoare, energizante si bauturi pentru sportivi
  • băuturi calde tip cafea sau ceai instant
  • băuturi racoritoare, energizante si bauturi pentru sportivi
  • alimente neambalate
  • alimente neetichetate

Alimente recomandate a se servi cel mai des

Alimentele din această categorie sunt cele mai sănătoase opțiuni cu adaos minim de grăsimi, zahăr sau sare și surse bogate de nutrienți esențiali dezvoltării optime.

Alimentele din această categorie sunt recomandate a fi servite cel mai des, la toate mesele și gustările, în cantități adecvate în funcție de vârstă, potrivit Ministerului Sănătății.

Pe această listă, regăsim:

  • fructe și legume proaspete
  • fructe și legume congelate fără adaos de sare sau zahăr
  • sos de tomate sau bulion cu conținut redus de sodiu/ sare.
  • aluat de pizza din cereale integrale
  • paste din grâu integral și cereale
  • cartofi piure, copți sau fierți
  •  iaurt de soia, cocos, migdale sau caju neîndulcit

Vezi lista completă pe Ministerul Sănătății.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending