Connect with us
Publicitate

Actualitate

Bacalaureat 2024: Astăzi, proba scrisă la Limba și literatura română. Mii de absolvenți din Botoșani în focul examenului. Reguli

Publicat

Publicitate

Bacalaureat 2024: Câteva mii de absolvenți de liceu sunt așteptați luni, 1 iulie, să participe la proba scrisă de limba și literatura română, din promoția curentă, dar și din anii anteriori.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie).

Joi, 4 iulie, va fi proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie).

Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată vineri, 5 iulie.

Bacalaureat 2024. Organizarea examenului în Botoșani

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Publicitate

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


LIFESTYLE

Rezultatele Evaluarea Națională 2024 au fost publicate de Ministerul Educației

Publicat

Publicitate
Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației, pe portalul evaluare.edu.ro, și pot fi văzute în articol. Vezi listele cu notele și mediile obținute de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională 2024 înainte de contestații.
  • Amintim că media de la aceste examene reprezintă 100% media de admitere la liceu, pentru al doilea an la rând, după 20 de ani.

Pentru al cincilea an la rând, notele elevilor la Evaluarea Națională 2024 sunt anonimizate. Pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene, fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală.

Tabelul afișat pe site-ul Ministerului Educației conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La capătul lui este „media la Evaluarea Națională”.

Rezultate Evaluarea Națională 2024 Județul Botoşani

Citeste mai mult

Eveniment

Hidrologii au anunțat că se menține riscul riscul de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia. COD GALBEN prelungit

Publicat

Publicitate

Hidrologii au anunțat că, în continuare, există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au prelungit codul galben pânâ mâine, la ora 12:00.

Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE”.

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

▪ curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluvial;

▪ nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro ( https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Șoferii vor fi amendați în baza filmărilor de pe camerele de bord sau de monitorizare a traficului

Publicat

Publicitate

Polițiștii vor putea utiliza datele de monitorizare a traficului rutier primite de la administratorii drumurilor publice pentru sancționarea șoferilor care încalcă regulile de circulație. De asemenea, șoferii vor fi amendați în baza filmărilor de pe camerele de bord sau de monitorizare a traficului. Conducătorii auto care surprind pe camerele de bord comportamente agresive în trafic vor putea trimite înregistrările audio-video polițiștilor. Pe baza acestora, oamenii legii îi vor putea amenda pe șoferii indisciplinați, prevede o ordonanță de urgență publicată recent în Monitorul Oficial, informează alba24.ro.

De asemenea, polițiștii vor putea utiliza datele de monitorizare a traficului rutier primite de la administratorii drumurilor publice pentru sancționarea șoferilor care încalcă regulile de circulație. 

Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere a fost publicată pe 29 iunie, în Monitorul Oficial.

Documentul modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, polițistul rutier va putea constata contravenția de adoptare a unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice și cu ocazia verificării sesizării formulate de un participant la trafic ce a perceput în mod nemijlocit și întâmplător efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul unui vehicul, a oricăreia dintre manevrele prevăzute de lege și a surprins aceste manevre agresive într-o înregistrare audio-video sau video, după caz.

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

FOTO: Lucrări avansate la noul sediu al Evidenței Populației din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Casă nouă pentru Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor.

Consiliul Județean implementează un proiect de peste 4 milioane de lei, prin care clădirea „Elena Doamna” este consolidată, reabilitată energetic și modernizată. Fondurile sunt atrase din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar cofinanțarea asigurată de către Consiliul Județean Botoșani este de aproximativ 281.000 de lei.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, și vicepreședintele Dorin Birta au inspectat lucrările efectuate de constructori. „Este un proiect foarte important, prin care readucem la viață o clădire aflată într-o stare avansată de degradare de mai mulți ani și pe care o transformăm într-un sediu modern pentru Evidența Populației. Lucrările sunt în graficul asumat de constructor”, a declarat Doina Federovici.

La finalul reabilitării, în clădirea „Elena Doamna” va fi mutată și arhiva fizică a Serviciului Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor, care are în păstrare 32.000 de registre de stare civilă cu 2,8 milioane de acte de stare civilă (certificate de naștere, căsătorie, deces, divorț, acte speciale etc.), începând cu anul 1895.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending