Connect with us
Publicitate

Actualitate

Bacalaureat 2024, sesiunea a doua: Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la Botoșani

Publicat

Publicitate

ISJ Botoșani a anunțat astăzi că la proba E.d), proba la alegere a profilului și a specializării, din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august 2024), desfășurată astăzi, 21 august, au fost înscriși 381 candidați.

Din aceștia, 83 au fost absenți dar s-a înregistrat o rată de participare de 78,21%.

În același timp, ISJ Botoșani a mai precizat că un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de evaluare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

IPJ Botoșani: „Dragi elevi, polițiștii vă rămân alături”

Publicat

Publicitate

La începutul anului preuniversitar, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani au reluat activitățile pentru crearea unui mediu sigur în școli și în proximitatea acestora.

În acest an școlar, în responsabilitatea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani sunt repartizate peste 450 de unități de învățământ.

Misiunile polițiștilor au debutat în prima zi de școală cu măsuri de ordine și siguranță publică, respectiv de fluidizare a traficului rutier și pietonal în proximitatea unităților de învățământ.
Polițiștii au fost prezenți de asemenea la festivitățile dedicate începerii anului școlar și au purtat discuții cu elevii, părinții acestora și respectiv cadrele didactice, în perspectiva realizării și în acest an a obiectivului comun – siguranța școlară.

Până în acest moment nu au fost înregistrate incidente de natură a tulbura ordinea și liniștea publică în apropierea unităților de învățământ.
Pe parcursul anului, la fel ca in anul precedent, vor fi desfășurate acțiuni punctuale de prevenire a abandonului și absenteismului școlar.

Premergător zilei de 9 septembrie, polițiștii au desfășurat de asemenea activități precum:
✔ verificarea existenței și funcționalității mijloacelor de semnalizare rutieră în zona unităților de învățământ, fiind semnalate administratorilor de drum situațiile neconforme normelor rutiere
✔ verificarea gradului de siguranță rutieră conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi, respectiv existența și valabilitatea documentelor mijloacelor de transport și ale conducătorilor auto
✔ actualizarea dosarelor de obiectiv pentru fiecare locație a unităților de învățământ de pe raza județului, cu modificările apărute pe parcursul anului școlar anterior
✔ verificarea unităților de alimentație publică din vecinătatea unităților de învățământ și instruirea reprezentanțilort/gestionarilor cu privire la respectarea prevederilor legale privind interzicerea comercializării către minori a produselor din tutun/alcool.

Pe parcursul întregului an școlar 2024-2025, polițiștii:

Publicitate

✔ vor implementa Campania Poliției Române pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar ”Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”, respectiv campanii proprii, elaborate la nivel local prin grija Biroului Siguranța Școlară.
✔ vor continua activitățile destinate prevenirii implicării minorilor în comiterea de fapte antisociale, respectiv prevenirii victimizării acestora prin asemenea fapte, prevenirii consumului de substanțe psihoactive, prevenirii bullying-ului, în toate formele de manifestare ale acestuia, ș.a.
✔ vor fi prezenți zilnic, prin misiuni specifice de ordine publică și poliție rutieră, în zonele adiacente unităților de învățământ.

Dragi elevi,

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani vă rămân alături și vă îndeamnă să semnalați, personal sau prin intermediul părinților, cadrelor didactice sau consilierului școlar, orice incident sau situație neconformă legii care s-ar putea petrece în școala voastră!

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Elevii botoșăneni, avertizați despre riscurile călătoriei cu trenul

Publicat

Publicitate

Luni, cu prilejul începerii anului școlar, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani au desfășurat activități de prevenire și informare, atât în Stațiile CFR Botoșani și Trușești, cât și în trenurile de călători.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost oferite pliante cu mesaje de prevenire a consumului de substanțe interzise precum și de prevenire a delincvenței juvenile.

 

Totodată au fost prezentate elevilor riscurile la care se expun în situația în care nu respectă prevederile legale.

Publicitate
Citeste mai mult

Educație

Interzicerea telefoanelor mobile în școli. Elevii care încalcă repetat regulile de folosire la școală ar putea fi exmatriculați

Publicat

Publicitate

Interzicerea telefoanelor mobile în școli. Elevii care încalcă repetat regulile de folosire a telefonului mobil la școală ar putea fi exmatriculați. Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat luni seara la Digi24 că noul regulament prevede sancțiuni care merg „de la avertisment verbal sau scris până la sancțiunea cea mai gravă care este exmatricularea”.

Potrivit acesteia, fiecare școală poate alege dacă adoptă o regulă generală, care interzice utilizarea telefoanelor în timpul orelor și prevede o zonă de depozitare la intrarea în clasă, fie o regulă mai strictă, similară cu cele aplicate în alte țări europene.

Astfel, pentru elevii care insistă să folosească telefoanele mobile în timpul orelor, fără acordul profesorului în scop didactic, sancțiunile încep de la un avertisment verbal și pot merge până la exmatricularea elevilor care deranjează desfășurarea cursurilor.

„Există în regulament o serie de sancțiuni care merg de la avertisment verbal sau scris până la sancțiunea cea mai gravă care este exmatricularea. În funcție de gravitatea faptei se aplică o sancțiune adecvată”, a clarificat Ligia Deca la Digi24.ro.

Interzicerea telefoanelor mobile în școli. Ce măsuri pot lua unitățile de învățământ

Publicitate

Potrivit ministrului Educației, a fost introdus în regulamentul propriu au unităților de învățământ posibilitatea de a interzice de tot utilizarea telefoanelor mobile pe perioada activității în școală. În regulamentul general de organizare și funcționare al sistemului de învățământ se prevede faptul că acestea nu pot fi utilizate în timpul orelor de curs.

„Am lăsat la latitudinea școlii pentru că sunt școli unde se ajunge ușor, părinții pot ajunge ușor dacă apare o urgență, dar sunt și școli în zone îndepărtate, unde, de exemplu părinții au nevoie să ia legătura cu elevii pentru a ști când trebuie să-i preia, când există o urgență și așa mai departe.

Fiecare școală știe comunitatea, știe nevoile, știe posibilitățile și atunci pot decide fie să meargă pe regula generală, fără telefoane în timpul orelor, cu zonă de depozitare la intrarea în sala de clasă, fie să meargă pe o regulă și mai strictă, cum am văzut în alte state europene: interzicerea cu totul a telefoanelor mobile în școli, sigur, cu excepțiile date de utilizarea lor în scop educațional. Dacă profesorul le consideră utile pentru o lecție interactivă, ele pot fi utilizate punctual”, a explicat Ligia Deca.

Publicitate

Ministrul Educației a precizat că există o confirmare științifică a faptului că utilizarea în exces a telefonului mobil aduce un impact negativ asupra performanței.

„Dependența digitală este o problemă reală a lumii noastre, iar cei care sunt în dezvoltare, copiii, elevii au nevoie de sprijin suplimentar pentru a își putea echilibra timpul online cu timpul de interacțiune socială reală”, a mai precizat Ligia Deca.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult

Cultura

„Micul prinț” deschide o nouă stagiune la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”

Publicat

Publicitate

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”o nouă stagiune teatrală cu spectacolul „Micul prinţ”!

 

Micii botoșăneni sunt invitați  să vizioneze spectacolul „Micul prinţ”, în zilele de:

– joi, 12 septembrie 2024, de la ora 18:00

– sâmbătă, 14 septembrie 2024, de la ora 11:00

– duminică, 15 septembrie 2024, de la orele 11:00 şi 12:30

Publicitate

 

Spectacolul „Micul Prinţ” este o adaptare de Sorina Băleanu după Antoine de Saint-Exupéry. Regia artistică este semnată de Sorina Băleanu; scenografie, videomapping şi ecleraj: Gelu Rîșca; coregrafia şi efecte sonore: Victoria Bucun.

Din distribuţie fac parte actorii:  Adelina Cojocariu, Cosmin Tanasă, Oana Asofiei, Andrei Iurescu, Andrei Bordianu, Ioana Buta, Pavel Petraşi, Marius Rusu

Publicitate

 

„Spectacolul „Micul Prinţ” este călătoria fiecăruia prin „univers”, în căutarea unor suflete, a unor prieteni care simt şi gândesc la fel ca noi. O călătorie în trecut pentru regăsirea copilului din noi şi pentru şansa de a ne aminti că „toţi adulţii au fost şi ei cândva copii”, dar au uitat asta, aşa că acum se comportă ciudat. Iar pentru copii este foarte obositor să le tot explice adulţilor cum funcţionează viaţa.

„Micul Prinţ” este un spectacol de animaţie fără păpuşi, care se adresează copiilor peste 6 ani, dar şi tinerilor (nu-i exclude pe părinţii acestora).” Sorina Băleanu – regizor artistic.

 

Preţ bilet 15 lei

 

Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona on line https://www.entertix.ro/g/334/teatrul-pentru-copii-si-tineret-vasilache.html sau accesând www.teatrulvasilache.ro secțiunea Cumpără Bilet, ori de la sediul instituţiei, de marţi şi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.

Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începere spectacolului.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending