Connect with us
Publicitate

Eveniment

Avertizare DNSC: Capcane sponsorizate pe Facebook în numele BCR. Ce riști dacă accesezi paginile false

Publicat

Publicitate

Avertizare DNSC: postări sponsorizate pe Facebook se folosesc de imaginea unor bănci pentru a convinge utilizatorii să ofere datele personale. Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC anunță că identificat astfel de ”momeli” pe rețele de socializare sun brandurile BCR și Banca Transilvania.

Momeala este o ”ofertă de nerefuzat” a băncii: investește 950 de lei într-o actiune BCR Invest și obține un venit pasiv lunar de 9000 de lei.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini false ale bancilor repective.

Publicitate

Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

DNSC recomandă raportarea astfel de postări pentru SCAM (fraudă) către rețeaua socială unde le întâlniți. În imagini regăsiți mai multe astfel de exemple.

Mesajul DNSC:  Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online

Publicitate

Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire.

Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană

Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.

Publicitate

În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.

Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro sau 1911)

Antrenează-te pe sigurantaonline.ro pentru a identifica și să evita fraudele din mediul online! Un proiect național de conștientizare și educație cibernetică lansat de DNSC, Politia Română și Asociația Română a Băncilor (ARB), alături de parteneri privați din domeniul IT&C.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) Valeriu Iftime: Așa se face treabă în județ! Cam atât de eficient se lucrează și se rezolvă problemele

Publicat

Publicitate

Așa se face treabă în județ! Cam atât de eficient se lucrează și se rezolvă problemele, atunci când pleci pe teren după fiecare sesizare pe care o fac oamenii. Dacă stăteam și eu prin birouri, la căldură, îmbrăcat la costum, așteptând să mi se aducă documente la semnat, condamnam județul la alți 4 ani de stagnare și amorțeală, cum bine ne-a obișnuit PSD.

Mă bucur că reușesc să aduc o altă abordare și că și voi observați asta, judecând după numărul de mesaje pe care îl primesc de la voi! Vă îndemn să continuăm să lucrăm la fel de uniți, iar eu vă asigur că voi ajunge oriunde îmi veți semnala o problemă. Mandatul aceste este despre dialog, lucru în echipă și mobilizare pe teren. Acesta e drumul pe care trebuie să înaintăm dacă vrem să schimbăm real ceva în Botoșani!

#continuamschimbarea #ValeriuIftime

Publicitate

CMF 11240002

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cum poți face ITP la mașină, chiar dacă aplicația nu funcționează. RAR a emis o decizie temporară

Publicat

Publicitate

Cum poți face ITP la mașină, chiar dacă aplicația nu funcționează: Stațiile ITP din toată țara efectuează marți inspecția tehnică prin înregistrare manuală, din cauză că aplicația utilizată în mod uzual nu funcționează de câteva zile.

Un incident tehnic neprevăzut, apărut în camera serverelor centrale ale Registrului Auto Român, generat de sistemele de prevenire a incendiilor, a provocat o întrerupere a echipamentelor vitale care susțin infrastructura IT a RAR.

Decizia temporară pe care instituția a decis să o urmeze este ca stațiile ITP din toată țara să efectueze inspecția tehnică prin înregistrare manuală, până la reluarea funcționării aplicației.

Publicitate

Măsura a fost luată pentru ca șoferii să nu fie amendați din cauza lipsei dovezii inspecției tehnice. Reprezentanții RAR explică faptul că această măsură este temporară, deoarece aplicația online care gestionează evidența inspecțiilor nu funcționează încă, după incidentul cibernetic de săptămâna trecută.

Între timp, specialiștii lucrează pentru a repara sistemul cât mai repede posibil, spun reprezentanții Registrului Auto.

Publicitate
Citeste mai mult

Cultura

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului internațional de colinde al diasporei române va avea loc la Iași

Publicat

Publicitate

În acest an, Festivalul Internațional de Colinde al Diasporei Române, ediția a VI-a, se va desfășura la Iași, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2024. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan și a Înaltpreasfințitului Mitropolit Iosif, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și implicarea Ateneului Național din Iași și al Asociației Culturale Educație ReCreație, evenimentul reunește în acest an cinci corale din diaspora.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Iosif și sub egida Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM), Asociația „La Chorale les Saints Archanges – Paris” a organizat, la inițiativa președintelui Ionuț Furtună, prima ediție a „Festivalului Internațional de Colinde”, care a avut loc la Catedrala Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli” din Paris, în 2016.

Festivalul a continuat în anii următori la Torino (2017), Viena (2018) și Nürenberg (2019), bucurându-se de aprecierea atât a comunităților de români, cât și a diverselor comunități din spațiul gazdelor. La fiecare ediție, peste 500 de persoane au fost prezente în cele două zile de desfășurare, iar peste 8000 de auditori au urmărit evenimentul online. Au fost prezenți reprezentanți ai Centrelor Culturale Române, ai Ambasadelor și Guvernului României, membri ai fundațiilor și asociațiilor internaționale cu care colaborăm, reprezentanți politici locali, precum și mass-media locală și internațională.

Publicitate

După pauza pandemică, sub egida și împreună cu Episcopia Ortodoxă Română din Italia, asociația „La Chorale les Saints Archanges – Paris” a organizat, în perioada 1-3 decembrie 2023, a V-a ediție a Festivalului, la Roma (Castel Gandolfo, Centro Mariapoli). Spre deosebire de edițiile anterioare, festivalul a marcat și Ziua Națională a României, devenind un festival al colindelor și al apartenenței naționale, având titlul „Festivalul Internațional de Colinde și Cântece Patriotice”, ediția a V-a. Totodată, festivalul a adus pe scenă, pentru prima dată în cele cinci ediții, o corală formată din 35 de copii români și 40 de tineri ai asociației NEPSIS.

În acest an, Festivalul Internațional de Colinde al Diasporei Române, ediția a VI-a, se va desfășura la Iași, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2024. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan și a Înaltpreasfințitului Mitropolit Iosif, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și implicarea Ateneului Național din Iași și al Asociației Culturale Educație ReCreație, evenimentul reunește în acest an cinci corale din diaspora.

Vor participa Corala „Sfinții Arhangheli” din Paris, Franța; Corul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Viena, Austria; Corala „Cântăm Domnului” din Torino, Italia; Corul „Sfântul Roman Melodul” al asociației tinerilor NEPSIS din Irlanda; Ansamblul etnofolcloric „Izvoraș” din Cernăuți, Ucraina; Corul mic de copii „VITEJII” al IPLT „Mihai Viteazul” din Chișinău, Republica Moldova. Participanții vor fi întâmpinați cu căldura caracteristică gazdelor ieșene, în glasurile îngerești ale coralei de copii a Școlii „Varlaam Mitropolitul” din Iași.

Publicitate

Festivalul Internațional de Colinde contribuie la promovarea imaginii României în Europa, prin intermediul artei și culturii românești. Identitatea națională a unui popor nu se limitează la granițele sale. În procesul de integrare într-o nouă societate, este esențial să ne păstrăm identitatea românească. Aceasta se realizează prin implicarea în activități care vizează conservarea și transmiterea culturii și tradițiilor românești.

Sărbătoarea Nașterii Domnului, alături de Sfintele Paști, constituie un pilon esențial al culturii românești. Tradiția de a asculta și cânta colinde în ajunul Crăciunului face parte din ființa noastră, devenind un simbol al identității noastre culturale, naționale și spirituale.

Sursa Doxologia.ro

Publicitate

Citeste mai mult

Cultura

Programul manifestărilor culturale la Casa Memorială „Nicolae Iorga”, prilejuite de împlinirea a 84 de ani de la trecerea în eternitate a istoricului

Publicat

Publicitate

Muzeul Judeţean Botoşani organizează miercuri, 27 noiembrie 2024, ora 13.00, la Casa Memorială „Nicolae Iorga”, manifestările prilejuite de împlinirea a 84 de ani de la trecerea în eternitate a istoricului.

Programul manifestărilor:

  • depunere de flori la bustul lui Nicolae Iorga, opera sculptorului Oscar Han;
  • vernisajul expoziției foto-documentare „Nicolae Iorga – elev la Botoșani”;
  • fragmente din opera lui Nicolae Iorga, în lectura istoricului Andrei Pippidi.

 

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending