Connect with us
Publicitate

Eveniment

Autorităţile sanitare austriece, avertisment cu privire la versiunile contrafăcute ale medicamentului pentru diabet Ozempic

Publicat

Publicitate

Autorităţile sanitare austriece au avertizat luni asupra numărului tot mai mare de urgenţe medicale survenite în urma utilizării unei versiuni contrafăcute a medicamentului pentru diabet Ozempic, transmite marţi agenţia DPA.

Aceste cazuri ar fi putut duce la deces “în lipsa unui tratament medical imediat”, a indicat Biroul Federal de Investigaţii Criminale din Viena.

Anterior, era cunoscut un singur caz, cel al unei femei în vârstă de 31 de ani din Salzburg care a utilizat o versiune presupus contrafăcută a medicamentului Ozempic şi ulterior a necesitat îngrijiri medicale, având efecte adverse grave.

Publicitate

Potrivit avocaţilor săi, femeia obţinuse produsul ca medicament pentru pierderea în greutate de la un chirurg plastician din Salzburg.

Ozempic a devenit din ce în ce mai folosit ca medicament pentru slăbit, deşi este aprobat doar pentru tratamentul diabetului. Conform Biroului Federal pentru Siguranţă în Sănătate (BASG), infractorii profită de deficitul actual de stoc pentru a obţine câştiguri din produse falsificate.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) din Amsterdam a avertizat recent cu privire la apariţia în Uniunea Europeană şi Regatul Unit a unor stilouri injectoare etichetate fals drept Ozempic. Potrivit raportului, stilouri injectoare cu etichete în limba germană “provin de la angrosişti din Austria şi Germania”.

Publicitate

Biroul Federal de Investigaţii Criminale din Viena a declarat că există modalităţi simple pentru a face diferenţa dintre produsul contrafăcut şi cel autentic.

Potrivit raportului, produsele contrafăcute au o culoare albastră mai închisă şi prezintă o fereastră de vizualizare complet transparentă în locul uneia gri. La produsul falsificat, inelul de reglare a dozei se poate extinde, nu şi în cazul produsului original. Produsele contrafăcute au ace de 4 milimetri lungime, iar cele autentice, de 6 milimetri.

BASG a raportat luni că mai mulţi pacienţi au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Publicitate

Medicamentul contrafăcut ar conţine insulină în loc de ingredientul activ semaglutidă, a precizat BASG.

Potrivit Biroului Federal de Investigaţii Criminale, persoanele din această ţară care au fost afectate până în prezent au obţinut produsele contrafăcute de la un medic din Austria.

Cazurile au fost asociate cu un anumit lot. Anchetatorii au avertizat asupra faptului că alte stilouri injectoare din acelaşi lot s-ar putea afla încă în circulaţie sau în stoc la alţi medici.

Publicitate

Luni, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) din Franţa a adresat farmaciştilor o notă de informare conform cu privire la circulaţia în Europa a unor stilouri injectoare etichetate fals drept Ozempic. “Ca măsură de precauţie, facem apel la toţi actorii din lanţul de aprovizionare să fie vigilenţi”, a scris ANSM.

Deocamdată, “nimic nu indică faptul că stilouri falsificate au fost eliberate pacienţilor de către farmacii”, potrivit EMA.

Loturile de Ozempic falsificate prezintă la scanare numere de serie inactive, fapt care a declanşat alerta.

Medicamentul antidiabetic injectabil Ozempic este foarte popular pe reţele sociale pentru proprietăţile sale de reducere a greutăţii corporale, nefiind însă indicat din punct de vedere medical în acest scop. AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

VIDEO: Incendiu la Flămânzi. Un transformator electric pe bază de ulei a luat foc. Două ore au luptat pompierii cu flăcările

Publicat

Publicitate

Un transformator electric pe bază de ulei a luat foc, cel mai probabil, din cauza suprasolicitării. S-a întâmplat în această după-amiază, la un punct de trasformare din orașul Flămânzi. Localnicii au observat că iese fum din clădire și au sunat la 112 după ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au constatat faptul că ardea violent transformatorul și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se se extindă la celelalte încăperi ale clădirii, dar și la alte construcții din apropiere, inclusiv la Casa de Cultură din orașul Flămânzi. După stingerea incendiului, pompierii au răcit transformatorul, eliminând astfel pericolul de explozie care putea să apară că urmare a supraîncălzirii celor aproximativ 1000 de litri de ulei.

Intervenția a durat mai bine de două ore.

Publicitate

Specialiștii furnizorului de energie electrică urmează să remedieze defecţiunile.

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

3 Mai: Ziua soțiilor de militari

Publicat

Publicitate

Nu e uşor să fii soţie de pompier! Deloc! E mai greu decât să fii chiar pompier! Pentru că soţiile noastre poartă în suflet toată responsabilitatea familiei. Ele ne poartă de grijă atunci când plecăm, ele se frământă toată noaptea, până ne întoarcem sănătoşi, ele încurajează copiii şi îndepărtează grijile din jurul lor, când suntem în misiune, a dezvăluit maiorul Alin Găleată de la ISU BUCOVINA.

Dar cele mai grele momente pentru soţiile de pompier sunt acelea în care vin să-şi comemoreze soţii căzuţi la datorie sau pe cei care au pierdut bătălia cu boli necruţătoare, unele survenite la vârste la care nici la pensie nu apuci să te gândeşti…

Nu! Nu e uşor să fii soţie de pompier! Şi dacă pentru pompieri sunt atât de multe statui ridicate, sunt sigur că şi soţiile noastre merită adevărate monumente închinate lor, pentru viaţa pe care şi-o asumă alături de noi…

Publicitate

* * *

Ziua soțiilor de militari a fost decisă, la nivel internațional, în anul 1984.

La mulți ani cu sănătate jumătăților noastre, care ne-au fost alături si fără de care nu am fi putut suporta privațiunile serviciului militar!

Publicitate

La mulți ani tuturor soțiilor de militari !

Citeste mai mult

Eveniment

MAE condamnă ferm actele de violenţă împotriva jurnaliştilor. Mesajul tranșant transmis de Ziua Libertății Presei

Publicat

Publicitate

MAE condamnă “ferm” toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

În context, MAE reiterează importanţa libertăţii şi pluralismului media, părţi componente ale libertăţii de exprimare şi liberului acces la informaţie, elemente esenţiale pentru o democraţie consolidată, rezilientă şi pentru un stat de drept funcţional.

“Prin tema din acest an aleasă la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite/UNESCO, A press for the Planet: Journalism in the face of the environmental crisis, comunitatea internaţională subliniază importanţa pe care jurnalismul şi libertatea de expresie îl au în contextul crizei mondiale a protecţiei mediului, activitatea jurnaliştilor fiind esenţială în diseminarea informaţiilor privind chestiuni de actualitate în acest domeniu, precum schimbările climatice, poluarea şi, mai ales, educaţia pentru mediu a tinerei generaţii”, se precizează într-un comunicat transmis, vineri, de reprezentanții instituției conduse de Luminița Odobescu.

Publicitate

MAE îşi exprimă susţinerea pentru jurnalismul independent, siguranţa şi protecţia jurnaliştilor şi a lucrătorilor media şi reafirmă importanţa acţiunilor decisive care asigură funcţionarea mass-media într-un mediu politic, economic şi juridic viabil.

Citeste mai mult

Eveniment

Jandarmii botoșăneni au promovat cariera militară în Parcul Cholet din Dorohoi. Școlile de subofițeri au scos 700 de locuri

Publicat

Publicitate
După ce jandarmii botoșăneni au promovat cariera militară în Jandarmeria Română pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, în fața Muzeului de Istorie, vineri, oamenii legii s-au aflat în Parcul Cholet din municipiul Dorohoi. Asta pentru oferi informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de admitere aprilie – iulie 2024 au pus la dispoziția candidaților nu mai puțin de 700 de locuri.
„Dacă ai vârsta de maxim 27 de ani, diplomă de bacalaureat și ești într-o formă fizică bună, atunci ai ocazia să te înscrii pentru examenul de admitere până pe data de 14 mai inclusiv.
Unul din cele 700 de locuri poate fi al tău, dacă dorești să lucrezi într-o echipă profesionistă”, dau asigurări jandarmii botoșăneni.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending