Connect with us
Publicitate

Actualitate

Atenţionare de călătorie MAE: Circulaţie oprită la frontiera româno-ungară, pe 1 septembrie, între orele 3,00 şi 4,00

Publicat

Publicitate

Autorităţile ungare nu vor permite intrarea şi ieşirea din ţară a persoanelor sau autovehiculelor, pe 1 septembrie, între orele 3,00 şi 4,00, sistemul de înregistrare la frontieră fiind nefuncţional în acest interval de timp în toate punctele de trecere a frontierei ungare, din cauza unor lucrări de mentenanţă, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa citată precizează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta (+3613847689), Consulatului General al României la Szeged (+662424431) şi Consulatului General al României la Gyula (+3666464579, +3666477147), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în R. Ungară (+36305356912), Consulatului General al României la Szeged
(+36306777980) şi Consulatului General al României la Gyula +36306357181.

Totodată, pentru o informare completă referitoare la timpul de aşteptare în punctele de trecere a frontierei româno-ungare, conducătorii auto au la dispoziţie pagina “Trafic On-line” a Poliţiei de Frontieră Române, disponibilă la https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/. AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Incendiu violent în localitatea Miron Costin: Depozit de furaje INCENDIAT de un fumător neglijent

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent s-a produs, în urma cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Miron Costin. Un depozit de furaje a fost cuprins de flăcări, a anunțat ISU Botoșani.

Proprietarul a chemat pompierii, îngrijorat fiind că incendiul s-ar putea extinde și la alți baloți de paie.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vlăsinești, cu un buldoexcavator.

Aceștia au constatat faptul că ardeau aproximativ 20 de tone de furaje și au acționat rapid pentru ca flăcările să nu se extindă. Intervenția a durat mai bine de două ore. Au fost protejate de foc peste 50 de tone de furaje.

“Cel mai probabil, furajele au luat foc de la o țigară aprinsă, aruncată la întâmplare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului ISU Botoșani recomandă:

Publicitate

– nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;

– dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii;

– dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

Publicitate

– dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;

– stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșănean cu TETANOS, salvat după o COLABORARE între Spitalul Județean Botoșani și Spitalul de Boli Infecțioase din Chişinău

Publicat

Publicitate

Un botoșănean cu TETANOS a fost salvat după o colaborare contratimp și care s-a dovedit a fi foarte bună între Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani și Spitalul de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” din Chişinău – Republica Moldova.

În dată de 04.09.2024 orele 20.00 un pacient de sex masculin în vârstă de 40 ani a fost adus în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani în comă profundă, cu un scor Glasgow de 5, rigiditate musculară generalizată și trismus (încleștarea mandibulei).

Medicii spitalului Județean Botoșani au exclus diagnosticul de meningită în urmă analizei LCR.

S-a ridicat suspiciunea de tetanos, pentru că în urmă cu 2 săptămâni botoșăneanul se tăiase într-un foarfece ruginit de tuns oi și tabloul clinic se potrivea diagnosticului. În aceste condiții s-a început  administrarea de antibioterapie empirică , ceea ce a făcut ca pacientul să rămână stabil hemodinamic și respirator, chiar dacă cu aport de oxigen suplimentar.

În ziua de 05.09.2024, că urmare a consultului de specialitate, s-a recomandat administrarea de ser antitetanic sau imunoglobuline. Având în vedere opinia medicilor care au considerat că pentru supraviețuirea pacientului singură șansă era administrarea de ser antitetanic s-au întreprins demersuri în vederea achiziționării acestuia.

S-a luat legătura cu COSU pentru identificarea spitalelor care au în stoc tratamentul necesar, dar niciunul din spitalele contactate: Suceava, Iași, București, Timișoara, Buzău și Târgoviște nu aveau ser antitetanic/imunoglobuline vitale pentru salvarea vieții pacientului.

Publicitate

Cu ajutorul conducerii spitalului a fost găsit ser anti teteanic la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Toma Ciorbă” din Chişînău-Republica Moldova și adus cu ajutorul DSU în aproximativ 5 ore de la solicitare.

Pacientul recuperase ușor din starea neurologică în cursul zilei de 5 septembrie, înainte administrării serului antitetanic, dar la 6 ore după administrarea serului și-a revenit aproape integral.

Pe parcursul șederii în Terapie Intensivă a rămas stabil neurologic. După 48 de la administrarea serului nu avea disfuncție de organ și devenise afebril, astfel că a fost transferat în secția de Boli Infecțioase.

Publicitate

“Subliniem faptul că un diagnostic pus imediat pe baza anamnezei și a simptomelor clinice, precum și a tratamentului etiologic ( anticorpi de Ig Tetanos-TIG/ser antitetanic) sunt cele care salvează în mod real viață pacienților.

Metodă recomandată de prevenire a cazurilor de tetanus la pacientul adult este reprezentată de administrarea profilactică a unei doze de vaccin antitetanic la fiecare 10 ani prin medicul de familie sau ori de câte ori populația se accidentează cu obiecte posibil contaminate cu spori ai bacteriei tetanosului, spori ce se găsesc răspândiți în sol”, a transmis Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

Dacă plecați la drum: TRAFIC îngreunat și pe un singur sens la podul dintre județele Botoșani și Suceava

Publicat

Publicitate

Traficul rutier de la limita dintre județele Suceava și Botoșani, mai exact la podul de pe DN 29 dintre cele două județe, se desfășoară alternativ, pe un singur fir, datorită mai multor lucrări de înlocuire a aparatelor de rosturi la podul de pe DN 29, km 21+830.

Anunțul a fost făcut astăzi de DRDP Iași, care a mai adăugat că termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este sfârșitul acestei săptămâni.

“Termen estimat pentru finalizarea lucrărilor – sfârșitul acestei săptămâni. Traficul auto pe acest obiectiv se desfășoară pe un sens, alternativ, dirijat prin semafoare.

DRDP Iași face apel la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul temporar creat, în scopul asigurării siguranței circulației pe podurile din zona Moldovei.

Circulați cu atenție și cu respectarea semnalizării instituite în zonele de lucrări!”, a transmis DRDP Iași.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Autoturism de LUX furat din Marea Britanie, descoperit și indisponibilizat de polițiștii de frontieră la STÂNCA

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au anunțat astăzi că au descoperit şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux, după a  cărui serie de șasiu reală, figura în INTERPOL cu mențiunea”vehicul furat” din Marea Britanie.

În data de 07 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova, în vârstă de 45 ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că există diferență între seria înscrisă în certificatul de înmatriculare și seria poansonată pe șasiu, care prezenta urme de falsificare.

În urma verificărilor efectuate cu ajutorul unui ofițer FRONTEX care își desfășoară activitatea la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a stabilit faptul că, după seria originală, autoturismul figurează în INTERPOL cu mențiunea ,,vehicul furat” din Marea Britanie.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat mijlocul de transport, în luna aprilie a acestui an, plătind suma de 21.000 de lire sterline.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 250.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending