Connect with us
Publicitate

Actualitate

Atenție la propunerile primite prin sms, care oferă oportunități de angajare sau de investiții ce promit câștiguri rapide

Publicat

Publicitate

Atenție la propunerile primite prin intermediul aplicațiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunități de angajare sau de investiții ce promit câștiguri rapide, menționează alba24.ro.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a atenționat vineri asupra ofertelor de angajare venite prin SMS, aplicații de mesagerie sau canale social media. Instituția recomandă încă o dată evitarea furnizării datelor personale de către destinatarii acestor mesaje.

”Atenție la propunerile primite prin intermediul aplicațiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunități de angajare sau de investiții ce promit câștiguri rapide!

Nu credeți orice ofertă venită pe mail, sms, platorme de mesagerie sau social media! Ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă conversație pe platforme de mesagerie

Evitați furnizarea de date sensibile – date personale, date de autentificare sau date financiar-bancare – în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje nesolicitate”, arată DNSC.

Cum se poate verifica dacă oferta este valabilă
Potrivit sursei citate, oferta primită trebuie verificată pe canalele oficiale de comunicare ale eventualei companii în numele căreia este transmis mesajul.

Publicitate

”Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificați existența ei pe canalele oficiale de comunicare ale companiei în cauză! De cele mai multe ori atacatorii se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație pentru a păcăli utilizatorii, astfel că trebuie să fiți atenți la domeniul site-ului vizitat.

Fiți răbdători și vigilenți atunci când întâlniți astfel de ‘oferte’ și analizați cu atenție detaliile, în special textul. Lipsa diacriticelor ar fi un prim indiciu. În plus, de cele mai multe ori, atacatorii vor folosi instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, astfel că veți identifica lesne greșeli gramaticale, de sintaxă sau de exprimare, pentru că acel text nu este adaptat la rigorile limbii”.

Ce trebuie să facă persoanele care au oferit datele personale
”Dacă ați oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luați imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont!

Publicitate

Dacă ați suferit pagube materiale, va trebui să depuneți o plângere la Poliția Română.

Totodată, notificați Directoratul la 1911 sau pe mail la alerts[@]dnsc[.]ro”, menționează DNSC.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Încă o minivacanță la orizont: Patru zile libere legate în august

Publicat

Publicitate

După minivacanța de Rusalii, angajații din România vor avea parte de o nouă perioadă de relaxare luna viitoare. Aceștia se vor putea bucura de un weekend prelungit, grație unei noi zile libere de la stat, scrie realitatea.net.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria) este o zi liberă de la stat, astfel că și în 2024 angajații vor beneficia de liber la muncă.

În acest an, Sfânta Maria cade într-o zi de joi, iar Guvernul a decis să facă punte cu weekendul, ceea ce înseamnă că și ziua de vineri va fi liberă pentru bugetari.

Astfel, se va crea o minivacanță de 4 zile, oferindu-le angajaților ocazia să se relaxeze și să petreacă timp alături de cei dragi.

Citeste mai mult

Eveniment

Ediția a III-a a Concursului „Bate Toaca la Mănăstirea Bucium” se apropie. S-a dat startul înscrierilor

Publicat

Publicitate

„Bate Toaca la Mănăstirea Bucium”
Ediția a III-a a Concursului de Toacă pentru Tineri se apropie!
Cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan, dăm startul înscrierilor pentru competiția care aduce împreună tineri din toată Arhiepiscopia Iașilor, tineri care Îi înalță lui Dumnezeu o altfel de rugăciune prin măiestria de a armoniza sunetele ciocanelor pe toacă.
Invităm să ia parte la concurs, copii și tineri cu vârsta între 5 și 18 ani. Participanții vor fi împărțiți în două grupe de vârstă.
Pentru că susținem potențialul tinerilor, dedicarea și efortul lor, pentru fiecare dintre cele două categorii am pregătit câte 3 premii:
Locul 1 – 300 lei
Locul 2 – 200 lei
Locul 3 – 100 lei
Fiecare participant va primi în dar o carte din partea Mănăstirii Bucium.
Evenimentul are loc în data de 12 iulie (vineri) începând cu ora 17:00, la Mănăstirea „Tuturor Sfinților” Bucium din Iași.
Pentru înscrieri și detalii vă invităm să îl contactați pe părintele Mihail Siminciuc, tel: 0747 897 113, sau pe Marian Orzetic, tel: 0731 442 323.
Concursul este organizat de Mănăstirea Bucium în parteneriat cu Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citeste mai mult

Eveniment

Urmărirea penală pentru infracţiuni săvârşite de judecători şi procurori va fi făcută de magistraţi desemnaţi. Lege promulgată

Publicat

Publicitate

Urmărirea penală pentru infracţiuni săvârşite de judecători şi procurori va fi făcută de magistraţi desemnaţi. Legea a fost promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis.Este vorba despre legea pentru modificarea Legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, precum şi pentru modificarea Legii 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, informează alba24.ro.

De la data intrării în vigoare a legii, sunt de competenţa Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi infracţiunile săvârşite de:

judecătorii şi procurorii, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii
judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
judecătorii de la curţile de apel şi Curtea Militară de Apel
procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanţe
judecătorii Curţii Constituţionale a României.
Potrivit actului normativ, sunt de competenţa Parchetului de pe lângă Curtea de apel şi infracţiunile săvârşite de:

judecătorii de la judecătorii, tribunale, tribunale militare
rocurorii de la parchetele care funcţionează pe lângă aceste instanţe.
Urmărirea penală, de către magistrați desemnați
Pentru aceste infracţiuni, urmărirea penală se efectuează de procurori anume desemnaţi, pentru o perioadă de patru ani, potrivit procedurii prevăzute.

Numărul minim de procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală desemnaţi este de 14, potrivit Agerpres.

Numărul minim al procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă curţile de apel desemnaţi este de 3 pentru fiecare dintre acestea, în limita numărului de posturi prevăzut în statele de funcţii şi de personal.

Publicitate

Evaluarea necesarului de procurori desemnaţi în vederea efectuării urmăririi penale a infracţiunilor prevăzute se realizează o dată la şase luni.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie formulează propuneri corespunzătoare de modificare a numărului de procurori, pe care le înaintează în vederea aprobării Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

DRUMAR spulberat de o mașină în timp ce strângea resturile unei anvelope distruse și abandonate pe marginea drumului

Publicat

Publicitate

DRDP Iași anunță cu tristețe stingerea din viață a colegului Jănică Blănaru, lucrător la Secția Drumuri Naționale Bârlad – District Bârlad, în urma unui tragic accident suferit în această după-amiază, în timpul executării sarcinilor de serviciu.

Accidentul s-a produs pe DN 24, km 88+200, între localitățile Sârbi și Sălcioara, județul Vaslui, când Jănică Blanaru a fost spulberat de un autoturism înmatriculat în Ucraina, în momentul în care voia să transporte spre autoutilitară un rest de anvelopă distrusă și abandonată pe marginea drumului. Deși a fost transportat de urgență la spital, din păcate, Jănică Blănaru nu a supraviețuit gravelor traumatisme suferite.
Pe această cale, DRDP Iași este alături de familia îndoliată a colegului nostru drumar și transmite sincere condoleanțe acesteia.
Jănică Blănaru avea 59 de ani, cu o experiență de 30 de ani ca drumar, iar peste jumătate de an se pregătea să se pensioneze. Durerea este cu atât mai mare cu cât lasă în urmă o familie și un fiu care la sfârșitul acestei luni se pregătea de nuntă.
Până la stabilirea cu exactitate a cauzelor accidentului de către organele de anchetă, decesul prematur al colegului nostru arată încă o dată riscurile la care sunt supuși drumarii în activitatea lor zilnică. Un motiv în plus de a reînnoi apelul la înțelegere din partea participanților la trafic și de reducere a vitezei atunci când traversează sectoare pe care acționează echipajele de drumari, indiferent de tipul activității desfășurate.
Din păcate, tragedia de astăzi nu este singulară în ultima perioadă, pe drumurile naționale. Jănică Blănaru se alătură altor drumari căzuți la datorie, ultimul accident grav fiind înregistrat chiar în luna aprilie, când un echipaj al DRDP Craiova a fost spulberat de un autotren, producând victime omenești printre drumari. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending