Connect with us
Publicitate

Eveniment

ASTĂZI: ORA PĂMÂNTULUI. Timp de o oră, oamenii din toată lumea sting în această seară lumina

Publicat

Publicitate

În ultima sâmbătă din luna martie, în fiecare an, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, relatează alba24, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

În această seară, Ora Pământului este marcată începând cu ora 20.30, cu diferențe în funcție de fusul orar.

Idei pentru a marca evenimentul:

Publicitate

– oprirea iluminatului casnic pentru o oră în intervalul stabilit

– conectarea online la unul dintre fluxurile live din timpul nopţii ale www.earthhour.org

– înregistrarea unui mesaj digital

Publicitate

– împărtăşirea unei experienţe în timpul acordat evenimentului

– folosirea reţelelor sociale pentru a aduce informaţii despre Ora Pământului în rândul prietenilor, al familiei şi al comunităţii din care faci parte

– folosirea hashtag-ului #EarthHour (@EarthHour pe Facebook şi Twitter, @EarthHourOfficial pe Instagram) pentru a vă putea împărtăşi postările şi poveştile de pe propriile reţele de socializare.

Publicitate

Ora Pământului – semnificații

Mişcarea „Earth Hour” a fost iniţiată de „World Wide Fund for Nature” (WWF) („Fondul mondial pentru natură”), care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste o sută de ţări.

Înfiinţată în 1961, misiunea WWF, la nivel global, este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii să trăiască în armonie cu natura.

Ora Pământului 2022 – cum este marcată la nivel global

Instituţii şi companii globale din peste 8.000 de oraşe situate în mai mult de 190 de ţări vor stinge luminile sâmbătă, 26 martie, timp de o oră, în cadrul evenimentului anual „Ora Pământului” („Earth Hour”), a anunţat WWF România

„Ora Pământului” se va derula în intervalul orar 20:30 – 21:30.

„În fiecare an, Ora Pământului oferă oamenilor din toată lumea oportunitatea de a-şi arăta grija faţă de natură şi de a-i ajuta pe alţii să înţeleagă importanţa vitală pe care o are în viaţa noastră. Natura este „Acasă” şi este urgent pentru fiecare dintre noi să începem să îi acordăm mai multă atenţie. Acum, mai mult ca niciodată, când asistăm la o criză climatică dublată de pierderea biodiversităţii, este momentul să ne unim eforturile pentru a opri degradarea naturii şi pentru a accelera refacerea ei până în 2030. De Ora Pământului, stingem lumina şi transmitem un mesaj simplu: suntem împreună în această misiune şi fiecare dintre noi are un rol important în crearea un viitor sustenabil pentru oameni şi pentru planetă” – WWF România.

Ora Pământului – istoric

Evenimentul Earth Hour a fost organizat, pentru prima dată, pe data de 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de oameni şi peste 2.100 companii din oraşul australian au stins lumina timp de o oră.

Din 2008, evenimentul a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

În toţi aceşti ani, construcţii emblematice, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseumul din Roma, Turnul Eiffel din Paris, Sfinxul şi Piramidele din Giza şi alte sute de monumente din întreaga lume au rămas în întuneric pentru o oră. De asemenea, clădirea Palatului Parlamentului din Bucureşti s-a numărat printre cele mai proeminente clădiri din lume care au stins luminile în cadrul evenimentului, potrivit Agerpres.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„O țară ca afară nu e legionară!”. Sute de studenti din București au ieșit în stradă! Tinerii acuză că au fost manipulați prin tiktok: „Nu fascism, nu război, nu Georgescu în turul doi!”

Publicat

Publicitate
Peste 300 de studenți protestează în fața Teatrului Național din București, după ce în primul tur al alegerilor prezidențiale primul loc a fost câștigat de Călin Georgescu, candidat pro-rus cu mesaje neolegionare. Cei peste 300 de studenți care participă în această seară la protestul din fața Teatrului Național scandează: „Călin Georgescu, noul Antonescu! Ne-am săturat, de aia nu plecăm, lupta antifascistă noi o câștigăm”.

UPDATE 20:00 La protest și-a făcut apariția și un grup de 10 tineri care s-au prezentat ca fiind comuniști și care au stârnit hohotele de râs ale mulțimii.

Cei peste 300 de studenți care au ieșit în Piața Universității încă de la orele 18:30 scandează: „Iubirea de țară nu e legionară!” / „Și penal, și legionar, Georgescu la tribunal!” / „Georgescu Georgescu te cheamă Antonescu

În jurul orei 19:40, la fața locului a sosit jandarmeria, potrivit reporterului Edupedu.ro de la fața locului.

Publicitate

Tinerii scandează: „Legiunea nu face națiunea!” / „O țară ca afară nu e legionară!”.

„Viitorul suntem noi, nu-l vrem pe Codreanu doi!” / „20% nu ne fură țara” – se numără printre mesajele lansate studenții care protestează în centrul Capitalei și care fac trimitere la procentul românilor care l-au votat pe Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Amintim că poziționarea lui Călin Georgescu în fruntea clasamentului electoral nu a fost surprinsă de niciun sondaj și de nicio instituție a statului, fiind atribuită mai ales unei strategii de comunicare intense pe TikTok, platformă care i-a permis să-și răspândească mesajele ultra-naționaliste, anti-europene și pline de dezinformări, arată o analiză G4Media.ro și InfoSudEst.
Sursa : edupedu.ro

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Valeriu Iftime: Chiar nu a văzut nimeni că oamenii stau în frig în stații, fără niciun adăpost

Publicat

Publicitate

Este a nu știu câta sesizare pe care o primesc privind lipsa stațiilor de așteptare pentru mijloacele de transport public. O altă situație care mă face să mă întreb dacă cei aflați la conducerea județului au avut ochii închiși când au făcut administrație.

Chiar nu a văzut nimeni că oamenii stau în frig în stații, fără niciun adăpost, în fiecare zi în drum spre muncă?
Atâta ignoranță și lipsă de empatie rar mi-a fost dat să văd…

Ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze este că nu este deloc o situație unică la noi în județ. Mi-au fost semnalate zeci de astfel de cazuri și deja am început să iau măsuri. Pentru că ne-am pus serios pe treabă și îmi doresc să readuc în normalitate tot ceea ce PSD a neglijat cu aroganță și sfidare față de botoșăneni.

Publicitate

 

CMF 11240002

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Valeriu Iftime (PNL Botoşani): Iohannis are o vină enormă pentru eşecul lui Ciucă

Publicat

Publicitate

Liderul PNL Botoşani, Valeriu Iftime, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, are o vină „enormă” în eşecul lui Nicolae Ciucă în alegerile prezidenţiale.

El a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că şeful statului „a stricat PNL” şi l-a atras într-o cursă pe Nicolae Ciucă.

„Iohannis a stricat PNL şi el i-a tras o cursă domnului preşedinte, numai că domnul preşedinte Ciucă, din prea multă eleganţă şi prea mult bun simţ, nu a ştiut să se despartă”, a afirmat Iftime.

Publicitate

Liderul PNL Botoşani s-a arătat dezamăgit de comportamentul lui Iohannis de duminică la ieşirea de la vot.

La nivel naţional, Nicolae Ciucă a obţinut 8,79% din voturile electoratului, în timp ce în judeţul Botoşani a atras voturile a 8,87% dintre alegători. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cât costă brazii de Crăciun în 2024: Prețurile de la care pornește un brad natural la Romsilva și în magazinele mari din Botoșani

Publicat

Publicitate

Brazii de Crăciun din 2024 sunt disponibili pentru toate gusturile și bugetele. De la opțiuni accesibile oferite de Romsilva, până la brazi eleganți din magazinele de bricolaj, fiecare poate găsi  perfect pentru sărbători.

Prețurile pentru brazii de Crăciun variază în funcție de înălțimea bradului, specia acestuia, locul din care este achiziționat și bineînțeles se ține cont de cât de bogat este pomul.

Publicitate

Brazi naturali de la Romsilva: prețuri accesibile

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva scoate pe piață în acest an aproximativ 19.000 de brazi de Crăciun, la prețuri care încep de la 35 de lei pentru exemplarele de dimensiuni mai mici. Cei mai înalți și mai bogați pot ajunge la câteva sute de lei, în funcție de oferta fiecărei Direcții Silvice.

Publicitate

Ocoalele silvice oferă brazi de 1,3 metri la 35 de lei și brazi de până la 2 metri la 41 de lei.

â

Publicitate

Brazi naturali din magazine de bricolaj

Lanțurile de bricolaj, precum Dedeman, oferă și ele brazi naturali, prețurile variind în funcție de calitate și dimensiune:

Brazi calitatea I (250-300 cm): până la 349 RON.
Brazi de dimensiuni mai mici: 129,90 RON sau 189,90 RON, în funcție de înălțime și bogăție.

Brazi artificiali: durabilitate la preț variabil

Pentru cei care preferă brazii artificiali, oferta include modele pentru toate preferințele:

  • Prețuri de pornire: 17 lei pentru brăduții de mici dimensiuni.
  • Modele de dimensiuni medii: încep de la 130 de lei.
  • Brazi premium: pot ajunge la câteva sute de lei, în funcție de design și materiale.

Brazi la ghiveci: o alegere ecologică, dar mai scumpă

Brazii la ghiveci devin tot mai populari printre cei care doresc să contribuie la protecția mediului. Prețurile acestora pornesc de la 100 de lei și pot depăși 400-500 de lei pentru exemplarele mai mari sau mai bogate.

Acești brazi pot fi replantați după sărbători, ceea ce îi face o investiție pe termen lung.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending